Jump to content

rozenaočale

Korisnik
  • Broj objava

    56
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Bureksa u Telefonski kontakti žrtve i počinitelja oboteljskog nasilja   
    To nije emailom nego e komunikacija a njezina odvjetnica to isti dan nije mogla preuzeti jer je bila na putu. Ali nema veze ionako je czss upoznat o mjeri telefonom od strane njegove odvjetnice pa je zatim czss upoznao nju također telefonom. A kao što ste već rekli telefonom je mogap zvati bilo tko. 
  2. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Obiteljsko pravo   
    Trebalo bi značiti da trebate dobiti sudsku odluku s kojom je potvrđen Vaš zahtjev, a ovo ovisi o načinu na koji ste postavili svoja potraživanja. Tek pravomoćna i ovršna sudska odluka može biti osnova za provedbu ovrhe, odnosno prisilne naplate ukoliko otac po njoj ne bude dobrovoljno postupio.
  3. Hvala
    rozenaočale je dobio reakciju od Borbena7 u Prijava socijalnoj   
    Roditelj ne smije predati dijete ukoliko je drugi roditelj u alkoholiziranom stanju i treba to prijaviti czss i policiji, a prijavljuje i ukoliko je roditelj koji vraća dijete prilikom preuzimanja bio trijezan ali je prilikom vraćanja djeteta u alkoholiziranom stanju.
  4. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Obiteljsko pravo   
    Da, ako sud usvoji Vaš zahtjev.
  5. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Obiteljsko pravo   
    Ma šaljite požurnice, i to redovno i uporno. Ako neće odvjetnik, možete i Vi osobno.
  6. Sviđa mi se
    rozenaočale je dobio reakciju od Borbena7 u Prijava socijalnoj   
    Ići će u izvide. Nadzor je nešto drugo. Nadzor se postavlja ukoliko se po izvidima i drugim radnjama CZSS uvidi da je potreban. Ide se i kod majke i kod oca. Ukoliko se utvrdi da je majka znala da otac pije i da mu je predavala djecu dok je bio u alkoholiziranom stanju, što se smatra zlostavljanjem djece, naime, bez obzira na mjeru/presudu, dijete se ne smije predati osobi u alkoholiziranom stanju već se poziva policija i ne izvršava se predaja djece, tada će i majka ući u sustav provjeravanja.
  7. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Potrazivanje za poklonjenim   
    Možda je vrijeme da se suprostavite ovoj osobi. Jasno mu navedite da ne želite s njim nikakav kontakt, da Vas ostavi na miru i da svoja prava može potraživati sudskim putem. Također, ako Vas ne ostavi na miru da mu slijedi prijava za nametljivo ponašanje (pogledajte čl. 140. Kaznenog zakona). Ovo mu poručite pisanim putem, tako da imate dokaz da je upozoren.
  8. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Uzdržavanje punoljetne djece   
    Niste naveli temeljem čega je otac obvezan plaćati ovu alimentaciju? U svakom slučaju Vi i dalje imate pravo na uzdržavanje, a mogli bi razmisliti i o pokretanju postupka za povećavanje ovog iznosa. Vezano za zakašnjenje plaćanja, možete pokrenuti prisilnu naplatu ovrhe na novčanim sredstvima preko Fine, jer Vam pripada iznos uvećan za zatezne kamate računajući od dana dospijeća obveze na plaćanje, pa sve do dana kada je otac izvršio plaćanje.
  9. Hvala
    rozenaočale je dobio reakciju od Bureksa u Telefonski kontakti žrtve i počinitelja oboteljskog nasilja   
    Odmah prilikom prvog tretmana napomenuti stručnjacima za problem s lego kockama. Oni će znati kako pomoći djetetu, majka to neće sama moći riješiti. Otac bi pak svoje psihičke probleme trebao rješavati kod psihijatra jer način kako se ponaša prema djetetu - daj to meni, ti si nesposoban, evo gledaj kako se to radi - sigurno nije dobar način.
  10. Hvala
    rozenaočale je dobio reakciju od Bureksa u Telefonski kontakti žrtve i počinitelja oboteljskog nasilja   
    Ne mora uopće biti u pitanju veza, mito, korupcija. Može biti do djelatnika CZSS: da nema dovoljno iskustva, da je lakovjeran, da ne zna čitati ljude, da ne poznaje zakone, da pati od stereotipa (policajac ne može biti agresivan jer on brine za red i mir) itd.
    Mora poduzeti ono što sam već ranije napisala, žaliti se na SVE nepravilnosti rada CZSS. Netko će reagirati. U krajnjem slučaju DORH.
     
    Molim nekoga tko se bolje razumije u ovo pitanje da odgovori jer se ja za sada nisam susrela da su mjere/presude sudovi dostavljali e-mailom, no, možda su to pojedini sudovi počeli raditi zbog korone? Ali tada bi i Vašoj prijateljici odnosno njenoj odvjetnici dostavili e-mailom da su se odlučili na takav način dostave - ne bi jednoj strani slali poštom, a drugoj e-mailom.
  11. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Obiteljski razdori i mogucnosti nasljedja   
    Majka svakako treba pravnu pomoć, jer je potrebno što prije pokrenuti postupak pred nadležnim općinskim sudom (onaj na čijem području se nalazi nekretnina), te izvršiti zabilježeni spora u zk, da oni nipošto do okončanja postupka ne mogu raspolagati sa ovom imovinom koja je sporna i povodom koje je pokrenut postupak.
  12. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Obiteljski razdori i mogucnosti nasljedja   
    Primite majku sebi. Oni neka čine što ih je volja. A majka neka pokrene postupak razvrgavanja suvlasništva.
  13. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Prijava socijalnoj   
    Ne, nipošto. Okretanje glave je zadnja opcija. Svaka sumnja na zlostavljanje i zanemarivanje djeteta se treba prijaviti, pa neka nadležne institucije procijene da li je isto u pitanju ili ne. Lažna prijava je nešto drugo. Znači, kada znate da nema nikakvog zlostavljanja i zanemarivanja djeteta, ali eto svjesno želite napakostiti nekoj osobi i izmislite "priču" koju upakirate u lažnu prijavu.
  14. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Prijava socijalnoj   
    Oduzeta vozačka dozvola je činjenica koja sama po sebi ide u prilog Vaše tvrdnje.
  15. Sviđa mi se
    rozenaočale je dobio reakciju od Borbena7 u Telefonski kontakti žrtve i počinitelja oboteljskog nasilja   
    Odmah prilikom prvog tretmana napomenuti stručnjacima za problem s lego kockama. Oni će znati kako pomoći djetetu, majka to neće sama moći riješiti. Otac bi pak svoje psihičke probleme trebao rješavati kod psihijatra jer način kako se ponaša prema djetetu - daj to meni, ti si nesposoban, evo gledaj kako se to radi - sigurno nije dobar način.
  16. Sviđa mi se
    rozenaočale je dobio reakciju od Borbena7 u Telefonski kontakti žrtve i počinitelja oboteljskog nasilja   
    Privremene mjere su izvršne danom donošenja.  Tim CZSS sigurno nije dobio mjeru na dan kada je donesena jer čak da je sud mjeru poslao dostavljačem CZSS iste sekunde nakon što je donesena i ovjerena to se trebalo urudžbirati i doći do tima. "Priopćavanje sadržaja nečega nekome telefonom" nije pravno obvezujuće za onoga kojem se priopćava. Telefonom vas je mogao nazvati bilo tko i bilo što vam slagati. Stranku se poziva u CZSS i daje joj se na uvid ORIGINAL mjere te se u zapisnik stavlja da osoba još nije zaprimila mjeru od strane suda, ali je upoznata sa sadržajem iste te da se stranci daje primjerak kopije mjere. Moguće je da je bivši ili njegov opunomoćenik slikao u pisarnici mjeru ili je zaista podigao isti dan kada je donesena na sudu i odnio u CZSS, no tu se onda postavlja pitanje tko mu je dojavio da je mjera donesena i gdje da ju istog trena preuzme. Uobičajeno traje par dana dok se sve natipka, isprinta, ovjeri, pošalje...
    Dobro da je odvjetnici otkazala punomoć jer odvjetnik koji se kao bavi obiteljskim pravo i koji minorizira ulogu CZSS pojma nema o praksi. Praksa pokazuje da ima sudaca koji izjavljuju da im je mišljenje CZSS sveto pismo pa se postavlja pitanje uloge tih sudaca jer čemu onda uopće sudac, neka onda CZSS sam donese rješenje bez suda. Odvjetnik koji ne savjetuje stranci da se žali na svaku nepravilnost rada CZSS nema što tražiti u obiteljskom pravu jer radi štetu svojoj stranci.
  17. Hvala
    rozenaočale je reagirao na anabelle u Telefonski kontakti žrtve i počinitelja oboteljskog nasilja   
    Po ovome što pišete, legići su iz nekog razloga okidač za lošu reakciju djeteta. S druge strane, legići su uistinu vrhunska igračka koja razvija kreativnost, maštu, finu motoriku kod djece ... Koristi su bezgranične,  a osim toga, kako se radi o prilično skupom daru - za razumjeti je da akteri kojima bi se gospođa obratila za pomoć nemaju pretjerano sluha za tvrdnje o štetnosti legića. Dapače, moglo bi se dogoditi posve suprotno od onoga što očekuje - a to je da pokušava dijete "odvratiti" od poklona drugog roditelja.
    Međutim, bilo bi dobro da se gospođa o tom problemu savjetuje sa stručnjacima iz ustanove koju ste spomenuli. Zasigurno će joj znati dati dobar, primjenjiv i koristan savjet, ali i iskustvo iz prakse. Ono što gospođa samostalno može poduzeti jest da u za dijete primjerenom trenutku rasprostre legiće na stol, otvori upute i s djetetom zajedno složi LEGO set. Svaki pomak i uspjeh u slaganju bilo bi dobro popratiti nekom paradom koja će dijete veseliti (pljeskom, vikanjem "bravo", i slično). Tako će dijete legiće početi povezivati s uspjehom,  veseljem i osjećajem postignuća, a taj osjećaj potreban je svakome, a pogotovo malome djetetu.
  18. Hvala
    rozenaočale je dobio reakciju od drot13 u Prijava socijalnoj   
    Ukoliko je prijava istinita, ništa, ukoliko je prijava lažna, tada lažno prijavljen pokreće kazneni postupak protiv nepoznatog počinitelja, a nadležne institucije tada traže NP i gone ga po službenoj dužnosti.
  19. Hvala
    rozenaočale je dobio reakciju od Naradin u Razvod braka   
    Čovjek ne mari za vlastito dijete, muči i bivšu suprugu i dijete svojom psihopatologijom, a Vi gospođi predlažete da se vrati živjeti s tim čovjekom? O ostalom gore da je ona kriva što dijete ne viđa oca da ne govorim.  Itekako je moguće da nitko "ne reagira" na ovakva ponašanja, pozove se osobu u CZSS očita joj se bukvica i to je to. Jeste li Vi ikada u životu vidjeli praksu ovakvih slučajeva?
    Gospođo, zašto Vi niste pokrenuli već privremenu mjeru?
  20. Sviđa mi se
    rozenaočale je dobio reakciju od anabelle u zaštita prava majke   
  21. Sviđa mi se
    rozenaočale je dobio reakciju od Borbena7 u Tumačenje presude   
    Meni sporno nije ništa, ali Vi imate problema s tumačenjem presude onako kako se Vama sviđa, a ne onako kako piše. Što u presudi piše - to stoji, što u presudi ne piše - to ne stoji.
    Mada sam Vam citirala presudu, Vi opet izmišljate toplu vodu svojim tumačenjem nečega što uopće ne piše. Da je sudac mislio da otac mora voditi dijete u vrtić, a ako vrtić ne radi onda majci - to bi i napisao. Sudac je napisao ILI dakle ostavio je mogućnost ocu da cijeli dan provede s djetetom umjesto da ga odvede u vrtić.
    Da se roditelji slažu, gospođa ne bi otvorila ovu temu jer ne bi imala potrebe.
    I ne, nije u najboljem interesu djeteta da dijete samo jedan vikend provodi s majkom, a s ocem čak 3 pogotovo s obzirom na to da otac i preko tjedna uzima dijete.
  22. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Prava upomoc   
    Roditelji kao baka i djed imaju pravo na održavanje odnosa sa unučadi, tako da se sa takvim zahtjevom mogu obratiti CZSS, a oni će ih dalje uputiti u postupak. 
    O kakvim životinjama je riječ?
    I na koga glase računi koji dolaze?
  23. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Prava upomoc   
    Životinje zbrinite sukladno svojim mogućnostima ili obavijestite nadležnog veterinara koji bi Vam trebao dati upute kome da se obratite. A račune niste dužni plaćati umjesto nje, odnosno ne plaćanje za Vas ne uzrokuje nikakve posljedice.
  24. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Bračna stečevina?   
    Ova imovina je osobna imovina. Međutim, ako je kupljena za vrijeme trajanja braka sa novcima koji su stečeni radom ili potječu iz takve imovine, tada je u pitanju bračna stečevina.
  25. Hvala
    rozenaočale je reagirao na Borbena7 u Sapunica brakorazvodne   
    Prilično ste ovo nejasno napisali. A strana nikada nije povukla tužbu? B strana se nada kakvom dogovoru? I u kojoj fazi je sudski postupak?
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija