Jump to content

Adrijana1

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Adrijana1 objavio

  1. Poštovani, Da li netko zna koliko je otprilike plaćen 1 sat noćnog rada u državnoj službi te od koliko sati se računa noćni rad? Hvala
  2. Jesam državni službenik. Hvala.
  3. Ako me vraca opet u stalno mjesto rada da li mi mora plaćati u tom slučaju dnevnice i šta u slučaju da ja ne mogu pronaći smještaj? Koliko će mi trajati privremeni rad prije stalnog rješenja u mjestu boravišta ako sam državni službenik? Ako prijavim prebivalište i boraviste u mjestu privremenog rada da li ce mi dati rjesenje za stalno u tom mjestu? Ne mogu mi dati otkaz zbog tog privremenog rada ako sam zaposlena na neodređeno? Hvala
  4. Da li me poslodavac s takvim rješenjem može po potrebi vraćati u stalno mjesto rada udaljeno npr. 300 km iako sam morala prijaviti boravište u privremenom mjestu rada? Ako da, imam li nešto pravo potraživati ili ne? Smještaj ću tada sama morati pronaći i plaćati? Može li mi svakih nekoliko mjeseci izdavati novo rješenje da se raspoređujem na privremeni rad iako sam zaposlena na neodređeno vrijeme? Kada mi je dužan uručiti rješenje o rasporedu za stalno na mjesto rada u kojem i boravim? Hvala
  5. Duže ce biti svakako ali je rekao da me ne može prijaviti preko policije vec samo preko Turističke zajednice. A plaćanje se vrsi mjesecno.
  6. Točno. Ali je privremeni rad. Nema se pravo na privremenom radu dobivati dnevnice?
  7. Ne. Živjet cu u istom mjestu gdje cu i raditi. Problem je u tome da mi poslodavac u rjesenje nece napisati to isto mjesto rada vec cu se voditi da radim npr. u Rijeci sa privremenim radom u Čakovcu. Pa me zanima da li u tom slučaju imam pravo tražiti dnevnice? S time da sam morala pismeno napisati da cu prijaviti boravište u Cakovcu. Da li me može vratiti kad želi natrag raditi u Rijeku?
  8. Živjeti cu na toj adresi jer nemam nekog drugog izbora. Udaljenost je 269 km.
  9. Pozdrav, Zaposlena sam u jednoj državnoj firmi. Ma moj zahtjev poslodavac mi je odobrio premjestaj u drugo mjesto rada s time da se u firmi vodim cijelo vrijeme pod istim mjestom s privremenim radom u tom drugom mjestu. U tom mjestu gdje cu biti premjestena moram na njegov zahtjev prijaviti i boraviste. Zanima me da li imam pravo u tom slučaju na dnevnice ili ne?
  10. Da li mogu u tom slučaju prijaviti boraviste kod poznanika a ja živjeti u hotelu?
  11. Pozdrav, Poslodavac me obvezao da prijavim boravište na području mjesta rada i dostavim potvrdu boravišta nadležne Policijske postaje. Samim time ja moram pronaći stan u kojem ću plaćati najamninu. Jedini smještaj koji mi odgovara sam pronašla u hotelu. Problem je što vlasnik hotela ne može prijaviti moje boravište na policijskoj postaji već samo preko Turističke zajednice. Da li će ista prijava biti dovoljan dokaz firmi o mom boravištu radi plaćanja poreza i prireza Gradu i dobivanja putnih troškova ili ne te što mi je činiti? Hvala
  12. Poštovani, molim za odgovor, budući da se radi o povremenom psihičkom maltretiranju žene u braku, bez da je ista išta prijavljivala policiji, da li ona ima pravo privremeno napustiti mjesto stanovanja tj. otići k rodbini na par dana sa zajedničkom malodobnom djecom bez muževog znanja?
  13. Poštovani, Zaposlena sam na neodređeno vrijeme. Dobila sam rješenje kojim se privremeno raspoređujem na rad na isto radno mjesto u drugom mjestu rada gdje sam se preselila i prijavila boravište. Rečeno mi je da će mi se produživati takva rješenja svakih 6 mjeseci. Zanima me koliko dugo se mogu takva rješenja produživati dok se ne donese trajno rješenje kojim me se raspoređuje na radno mjesto? Hvala
  14. Zbog posla moram prijaviti, međutim ja ne mislim boraviti uopće u tom gradu tj. nastanuti se već putovati puno dalje. Da li mogu prijaviti kod poznanika i od tamo tražiti putne troškove a putovati puno dalje te nakon tri mjeseca odjaviti boravište i tražiti putne iz prebivališta? Da li mogu odjaviti boravište nakon par mjeseci ako se vraćam na prebivalište? Hvala
  15. Poštovani, Ako prijavim boravište u drugom gradu, nakon kolko vremena mogu isto odjaviti? Ili je nužno da na istom boravim godinu dana? Zanima me da li isto mogu odjaviti i nakon koliko mjeseci?
  16. Mislim da ja sama cak moram sastaviti tu izjavu.
  17. Ako pristajem na tu ponudu i nakon nekog vremena odselim u tom slučaju mi je poslodavac dužan isplaćivati putne troškove od tog mjesta u kojem ću živjeti?
  18. Nisam još ništa potpisala. Ja sam tražila sama premještaj jer bi time bila puno bliže svom mjestu stanovanja. Poslodavac mi nije odobrio u mom mjestu vec u drugom gradu i zbog toga bi ja putovala na posao a on mi postavlja uvjet da moram tada živjeti odnosno prijaviti boravište u mjestu rada.
  19. Tri mjeseca jer toliko može najmanje trajati boravište.
  20. Razumijem.. Ali je problem u tome da mi poslodavac uvjetuje da ce mi dati premještaj ako ja prijavim boravište u istom mjesecu rada. Time bi izbjegao plaćanje znatnih putnih troškova. Da li ima pravo to tražiti i uvjerovati od mene? Ako ću to morati napraviti a time će plaćati znatno manje putne troškove a ja ću imati puno veći trošak ako ću recimo koji put dolaziti iz svog mjesta da li time ja postupam protuzakonito? Ako cu morati živjeti na boravištu 3 mjeseca a onda ga odjavim i živim dalje na svom prebivalištu onda mi on mora plaćati putne iz prebivališta?
  21. Problem je u tome da mi poslodavac ne želi plaćati putne troškove sa mog mjesta prebivališta već me želi uvjetovati i obvezati da ja živim i prijavim boravište u istom mjestu rada da izbjegne plaćanje putnih troškova. Zar mi poslodavac ima pravo određivati i uvjetovati gdje ću živjeti? Ja želim živjeti u svom mjestu prebivališta gdje mi je kuća. Ako je to uvjet da dobijem premještaj da prijavim u istom mjestu rada i boravište ću napraviti to ali kad mi istekne nakon tri mjeseca ću živjeti u svom mjestu prebivališta i tražiti putne troškove od tamo. Nadam se da ih tada imam pravo potraživati od mjesta prebivališta.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija