Jump to content

Aalex

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Aalex objavio

  1. Zanima me imaju li državni fakulteti pravo uvesti kovid potvrde za studente usred akademske godine, s obzirom da tako nešto NIJE navedeno u ugovoru koji student pri upisu potpisuje sa fakultetom, piše samo da se student obavezuje na izvršavanje obaveza u skladu sa općim aktima sveučilišta i fakulteta.Uvodjenje COVID-potvrde-odluka FV-25-11-21.pdfUvodjenje COVID-potvrde-odluka FV-25-11-21.pdf Zanima me da li je takva odluka fakulteta opći akt. I što sa troškovima od PAR STOTINA kuna TJEDNO za 3 testiranja tjedno? Tko je to dužan plaćati? Onaj tko donosi odluku usred akademske godine ili student koji je pod drugim uvjetima upisao fakultet i tada nije znao za takve troškove? Da li je fakultet dužan, ako već donosi takvu odluku usred akademske godine i to samoinicijativno, stožer to nije tražio, organizirati za studente dostupno (na fakultetu) i prihvatljivo cijenom (20ak kuna) testiranje? Radi se o PMF-u u Zg.
  2. Postoji li, ipak, s obzirom na sve, mogućnost traženja oslobađanja moje majke plaćanja toga tijekom ili prije ovršnog postupka? Ako da, od koga, suda? Pitala sam u ministarstvo i objasnila situaciju ali nisam još dobila odgovor, u CZSS nisam jer ipak su oni pogriješili, pa sigurno taj službenik koji je odgovoran za pogrešne uplate neće biti za to, mora ipak netko pokriti njegovu pogrešku...
  3. To znači da bi CZSS zapravo trebao tražiti taj novac nazad od banke a ne od moje majke? A onda banka kasnije od moje majke...
  4. Ok, znači to što je nastala situacija njihova greška a ne majčina, nema nikakve veze. Svejedno ona odgovara. Da li bi se isplatilo tražiti pomoć odvjetnika u ovom slučaju? Da smisli neku osnovu za žalbu u ovršnom postupku...
  5. Imam još nekoliko pitanja u vezi istog, zašto bi moja majka morala plaćati za to što su u CZSS pogrešno isplaćivali godinu dana? Kako to da onda i mirovina nije isplaćivana, tj kako su u mirovinskom znali da ne treba isplaćivat na račun pokojnika a u CZSS nisu? I još da toliko dugo nisu primjetili pa je sad veliki iznos u pitanju. I ima li tu neka zastara? Može li se s obzirom na sve tražiti otpis toga? Ako da, od koga i kad, u kojem trenutku, prije ili za vrijeme ovršnog postupka? Treba li za to odvjetnik i koliko otprilike košta? To je ipak državna služba i tamo trebaju imat podatke tko je u kojem trenutku živ a tko nije, pa da mu ne isplaćuju, inače bi i oni sami mogli muljat sa isplatama umrlima ako nitko kod njih ili nekako automatski netko u CZSS o tome ne bi vodio brigu. Smatram da je to isključivo njihova pogreška i ne mogu to svalit na moju majku, ili ako je to pravilo, onda je zbilja velika rupa u sustavu.
  6. S obzirom da od mirovine otplaćuje već dug banci, za kredit i minus, ovo bi prelazilo visinu naslijeđene imovine, kako i kome se s time obratiti? Može li se to otpisati u tom ovršnom postupku ako ga bude?
  7. Nije se mogao zatvoriti, samo blokirati, banka nije dala zatvoriti jer je bio u velikom minusu, dok se ne podmiri taj minus, majka ga sad otplaćuje, taj minus i kredit. Novac od CZSS nije vidjela niti znala za njega, niti može do njega, jer je uplaćivan na njegov minus. Zašto ona mora i to platiti? Oni su to greškom slali, ne njoj na račun nego na račun pokojnika, ona za to nije mogla znati da se uplaćuje, odjavila ga je normalno kod matičara. I taj dug je nastao nakon njegove smrti, ne njenom krivnjom.
  8. Pozdrav, Molim vas za savjet, CZSS je mojoj majci kao nasljednici nakon očeve smrti poslao zahtjev da im vrati novac, 7400kn, koje su greškom godinu dana uplaćivali na njegov nakon smrti blokiran ali ne i zatvoren račun, nije mogao biti zatvoren odmah nakon smrti jer se morao otplatiti dug za minus i kredit koji majka sad otplaćuje. Majka je normalno odjavila oca nakon smrti kod matičara i rečeno joj je da ne mora nigdje drugdje, da se mirovina i sve ostalo automatski blokira. Sada, godinu i nešto nakon smrti i oca, su u CZSS shvatili svoju pogrešku i tvrde da je moja majka kao jedini nasljednik odgovorna za to i da ima smjesta platiti ili će ju ovršiti ili tužit...., ona je u šoku od svega. Zanima me da li oni imaju pravo tako postupiti, jer te novce majka nikada nije vidjela niti znala za njih, odlazili su na minus na očevom računu, ona ih ne može podići i vratiti njima, isto tako, majka kao nasljednik, koliko razumijem, odgovara samo za dugove nastale do trenutka smrti oca, a ovo je CZSS isplaćivao nakon njegove smrti. Ili je drugačije? Zanima me što majka može poduzeti po tom pitanju i što može očekivati od CZSS, da li oni nju zbilja mogu tužiti/ovršiti ili se samo prijete ne bi li platila, pa ako prođe prođe. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija