Jump to content

Mario0007

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mario0007 objavio

  1. Vlasnik sam j.d.o.o.-a kojeg sam registrirao 2012. godine. Tvrtka je uredno poslovala sve godine, a u financijske poteskoce su krenule pocetkom covid-19 pandemije. U vremenu pandemije sam kao vlasnik i direktor tvrtke, pozajmicom tvrtki posudio 150 000kn. Pozajmicu sam koristio za svakodnevno poslovanje tvrtke i “naravno”, istu si nisam vratio (dakle, radi se o darovnici :D) Tvrtka prima covid-19 podrsku drzava (do sada 5x4 000kn) koja je sukladno ugovoru uredno isplacivana za place. Tvrtka je imala vise zaposlenih, raskinut je ugovor o radu sa svim zaposlenicima osim sa direktorom (ja sam osobno vlasnik i direktor) i prema zaposlenicima ne postoji nikakvo dugovanje te su isplacena sva davanja na place prema drzavi, osiguranju, itd. Dakle, s te strane je sve uredno. Za vrijeme pandemije je tvrtka stvorila dugovanje prema drugim tvrtkama. Radi se o dvije tvrtke, a dug je ukupne vrijednosti 120 000kn+pdv. Ovaj mjesec je tvrtka isplatila davanja za placu (porezi, zdrastveno, mirovinsko), medutim presusila su stedstva za sve ostale obaveze (neto dio place, hladni pogon, itd - ukupna vrijednost cca 10 000kn.) U meduvremenu sam zatrazio HAMAG Bicro Covid-19 zajam na iznos od 250 000kn uz pocek od godinu dana. Smisao zajma je bio da se vrati dug ranije spomenutim tvrtkama (120kkn) te da se tvrtki omoguci placanje hladnog pogona (placa,itd.) dok se ne stabilizira poslovanje. Imam ugovorena tri posla, ukupne vrijednosti 180 000kn, medutim poslovi su datirani za listopad 2021. godine, a isplate od listopada do prosinca iste godine. Jedina vrijednost tvrtke je automobil, racunovodstvene vrijednosti 30 000kn koji vec neko vrijeme pokusavam prodati ali isto ne uspjevam. Drugim rijecima, tvrtka vise nije sposobna placati dospjela dugovanja, a ja kao vlasnik i direktor niti imam niti vise zelim posudivati svoj privatni kapital. Sto mi je raditi? Pokrenuti stecaj? Dali kao vlasnik i direktor, snosim odgovornost tj. dali drzava ili vjerovnici mogu za eventualna dugovanja goniti mene privatno? Hvala!
  2. Ne radi se o obavijesti već o riješenju i nalogu za plačanje u roku od 8 dana. Nakon smanjenja od 10% brzina je 96.5km/h, a izmjerena je bila +100km/h. Hvala!
  3. Poštovani, U svibnju 2020. godine me fotografirala kamera zbog prekoračenja brzine. Ograničenje brzine je 70km/h (u naselju, brza cesta Split - Stobreč, Ul. Stjepana Držislava), dok je izmjerena brzina bila 96,5km/h. Danas sam dobio riješenje po kojem moram nadoknaditi sljedeće: - 5 000kn (plaćam 2/3 iznosa ako platim u roku od 8 dana) - 6 mjeseci bez dozvole - 500kn sudskih troškova Moje dvojbe su sljedeće: - za prekoračenje u iznosu 20-30km/h u naselju, kazna iznosi 2 000kn, a meni žele naplatiti za prekoračenje 30-50km/h u naselju = dali sam u krivu ili su oni nešto pogriješili? - 6 mjeseci bez dozvole za prekoračenje od 27km/h? - zar 500kn nisu malo preveliki sudski troškovi s obzirom na prekršaj? osim toga, zbog čega sudski troškovi jer su mi poslali dokument da sam prekoračio brzinu i da moram platiti? Inače, nisam 2 godine imao nikakav prekršaj u prometu. Unaprijed zahvaljujem na pomoći Mario
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija