Jump to content

Annna81

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Jos imam jedno pitanje, dakle ja sam potpisivala vise uzastopnih ugovora na odredeno. Posla ima i dalje isto cak i vise nego na dan kad sam dosla u firmu. Npr.Ako poslodavac racuna na mene da ostajem i odluci mi dati novi ugovor ali me o tome ne obavijesti a ja istovremeno odlucim ne prihvatiti ponudu i isto mu to kazem zadnji dan. Zar ne postoji neka obaveza poslodavca i radnika nakon sto se potpisivalo vise puta ugovor na odredeno?! Da obje strane objave svoje namjere i planove i nekom razumnom roku?
  2. Meni je u veljaci nakon isteka ugovora receno da nastavljam dalje, nakon 7 dana potpisala novi ugovor receno mi je da ne obracam paznju na datum sto pise tj. da je na odredeno nego da je to na neodredeno i da ne brinem nista. Da bi sad saznala da nece produziti. Dakle, trebala sam odmah reagirati u veljaci a ne im vjerovati na rijec. Ali naravno, uskladili su datum.
  3. Hvala na odgovoru. Jos jedno pitanje imam; kad istekne ugovor na odredeno i poslodavac kaze da dalje nastavljate raditi ali jos vam ne da novi ugovor nego tek nakon 7 dana donese novi ugovor na potpis, mora li taj ugovor biti na neodredeno ili moze isto biti na odredeno.
  4. Imam li pravo 4 sata tjedno na trazenje novog posla ili u mom slucaju taj clanak zakona ne vrijedi?
  5. Godinu dana radim u istoj firmi, ugovor je na odredeno. Prvo je bio na mjesec dana, pa na 6 mjeseci i opet na 6 mjeseci. Istice mi za tri tjedna. Danas mi je receno da mi nece produziti jer vise nije toliko obim posla iako posla ima vise nego prije jer prije mjesec dana su zaposlili novog radnika zbog povecanog obima posla na mjesec dana, danas tom radniku istice ugovor, njemu produzuju na mjesec dana a meni nece produziti kad istekne ugovor. Da li zakon to dopusta s obzirom da sam ja duze u firmi i ako mi ne produze ugovor ja imam pravo na naknadu s burze i u slucaju da treba radnika mora prvo meni ponuditi posao s obzirom da me otpusta zbog smanjenja obima posla? Molim pojasnjenje zakona u mom slucaju. Hvala na odgovoru.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija