Jump to content

crazy

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Osobni podaci

  • Web stranica
    http://
  1. Vozaču zbog počinjenih prekršaja iz ovoga Zakona pravomoćno izrečeno najmanje devet negativnih bodova prekršajnim nalogom izreći će se zaštitna mjera prestanka važenja vozačke dozvole. Pa sad pitanje:dali vozačka prestaje važiti za kategoriju vozila u kojoj se sakupi 9 kaznenih bodova ili prestaje važiti za sve kategorije ?? Pitanje drugo: čl.42. zakona o prekršajima u svezi čl.4. zakona o izmjenama i dopunama zakona o prekršajima st.5 navodi da primjena negativnih bodova za počinjeni prekršaj protiv sigurnosti prometa može dovesti do oduzimanja vozačke dozvole koja se smatra zaštitnom mjerom prestanka važenja vozačke dozvole,dakle primjena negativnih bodova nije sankcija i ne može ju primjeniti sud. E pa tko može onda primjeniti kaznene bodove ?
  2. Radi se o prekršajnom nalogu,prekršaj je napravljen u 2 mj. 2007god. Ja zaista radim u inozemstvu pa sam mislio da to mogu nekako izvući do zastare pošto je u ovom slučaju zastara po starom zakonu dvije godine..
  3. Na vrata mi je došao poštar da mi uruči kaznu za alkohol,međutim nije me pronašao kod kuće.Kaznu je umjesto mene potpisala stara i preuzela istu.Moje pitanje je: Može li stara napisati da me nema u Hrv. i da ja neznam o čemu se radi te se logično onda ni žalit ne mogu,te dali li sud na temelju toga odgađa presudu dok ja ne preuzmem idući put kaznu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija