Jump to content

Nas13

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me da li dotična obavezna skrbiti o baki ukoliko dokaze status vanbračne supruge? Da li je to zakonski definirano?
  2. Je li u gruntovnici upisano pravo doživotnog korištenja/ plodouživanja vaše bake za tu nekretninu? Da, upisano je pravo korištenja.
  3. Poštovani, Zanima me da li je potrebno ili preporučljivo potpisivati bilo koju vrstu ugovora o uzdržavanju (dosmrtni/doživotni) sa osobom koja trenutno nema vlasništva nad nekretninom zbog spora koji vodi sudskim putem? Baka potpisala ujaku ugovor u dosmrtnom uzdržavanju čime se on uknjižio kao vlasnik nekretnine. Ujak umire nedavno. Njegova sestra ( moja majka ) davno preminula, dok on nema djece. Javlja se osoba koja sudskim putem trenutno dokazuje status njegove nevjenčane supruge (nisu imali djece niti živjeli skupa), te vodi spor sa bakom oko nasljedstva imovine ( tek počelo ). Trenutno ja obilazim baku ( zovi sama) i u datom trenutku plaćati ću usluge doma za starije ili nekog vida skrbi o njoj. Ovo je ukratko, te se nadam se da sam bio dovoljno jasan. Unaprijed zahvaljujem
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija