Jump to content

lastavica21

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Opis posla hitnog bolničkog prijema. Iako u praksi vjerojatno svatko dolazi na hitan prijem, ljudi se moraju obraditi. Nitko "iz vani" ne može znati da li osoba zaprimljena na tom odjelu u nekom zdravstvenom problemu ili ne. Psihički recimo poremećaji se moraju prethodno dijagnosticirati, zato se osobe koje su na hitnom prijamu moraju obraditi. Da, mnogi čekaju, što ne bi trebao biti slučaj, a možda ni to nije zakonski. Po onom gore linku vidim da bi oštećeni na sudu morao dokazati da nisu postupali po pravilima struke. I upravo opis rada hitnog prijama po struci vjerojatno može staviti temelj za parnicu. Edit: da počela je bila obrada (po tvrdnjama njihovog inspektorata) pa su osobe koju su obavljale preglede iz prostorije gdje se pregled obavlja izašle (vjerojatno zbog toka posla zaposlenika). Ono što vi mislite je vjerujem čisto sudska praksa, i to u Hrvatskoj gdje bi vjerojatno iz X Y ili Z parnica bila izgubljena.
  2. Slabost u kući je natjerala obitelj da zovu hitnu. Oni su došli, odradili neke temeljne preglede (tlak i sl) i odlučili i predložili da osobu odvedu na hitni medicinski prijem. Tamo je došlo do lomova ekstremiteta i pada s visine.
  3. Novi sam na ovom forumu, pa se unaprijed zahvaljujem onome tko pomogne. Kako je u samom naslov riječ je o ozljedi pacijenta koji je došao na odjel hitne pomoći. Sama ideja je o odgovornosti bolnice i kakve su mogućnosti odštete za nastalu štetu. Naime, na odjelu hitne pomoći pacijenta su ostavili samog te je isti pao s visine i pretrpio ozljede. 1 priča je da je sam skočio, a druga da je pao s visine, glavnina priče je da je ostao neko vrijeme sam i pretrpio ozbiljne ozljede (nisu ozbiljne po život). Mislim da je praksa hitne ne ostavljati pacijenta u prostoriji samog.. Da li postoji mogućnosti za odštetu od npr osiguranja kojeg ima sklopljena bolnica za slične slučajeve ? Ako ne kakve su šanse na sudu za eventualni slučaj i što bi trebalo napraviti ? Na internetu sam našao ovaj link https://burza.com.hr/portal/odgovornost-bolnice-pacijentu-i-osiguranje/10590 koji se na kraju poziva na odvjetnika, za kojeg ja u lošoj situaciji nemam novca jer uz sve moram misliti i o troškovima koji me očekivaju u budućnosti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija