Jump to content

ilesilic

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala puno na odgovoru. Pitam zato jer roditelji pokojne (prometna) bivše supruge ne žele odustati od tužbe i traže sve što je ona tražila pa smatram da onda i ja imam pravo tražiti dio iz drugog mirovinskog stupa jer oni nama nikada ničime nisu pomogli za vrijeme braka pa kada već polažu pravo na moju imovinu koja je plaćena mojoj plaćom onda valjda i ja imam pravo na drugi stup bivše supruge. Da oni odustanu od tužbe ja bih im ostavio taj stup, ali kako ne žele, onda smatram da je u redu da i ja tražim svoj dio. Sada ne znam da li ja moram doći na ostavinsku raspravu (ne znam uopće kako i gdje saznati kada će se to održati) ili to tražiti dodatno na bračnoj diobi? Mislim da će mi trebati odvjetnik za ovo. Postoji li neki specijalizirani odvjetnički ured za ovakva pitanja ili to rade svi odvjetnici? Hvala.
  2. Hvala na odgovoru. Što je s drugim mirovinskim stupom od osobe A? To ulazi naknadno u podjelu bračne stečevine ili se to rješava na ostavinskoj? Ima li osoba B uopće sada pravo na dio tog novca s obzirom na to da su godinama bile u braku ili nema nikakvih prava s obzirom na to da su službeno razvedene u siječnju? Hvala.
  3. Molim objašnjenje što raditi. Osobe A i B su bile u braku. Brakorazvodna parnica je završila i razvedene su. Parnica za podjelu bračne stečevine nije završila. Osoba A je umrla. Smatra li se to sada završenom parnicom? Ukoliko ne što sada mora raditi osoba B? Kome sada pripada bračna stečevina? Nisu imali djece. Roditelji su im živi. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija