Jump to content

Pirke

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Pirke

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Tu Potvrdu ti moze dati bilo koji ured u RH, znam iz svog licnog iskustva, jer sam ja Potvrde vadio u Dvoru, iako se moj otac vodi na drugom mjestu. Ne moras iskljucivo u Sibeniku tu potvrdu vaditi. I mora ti biti jasno sta sve vadis od papira u RH, da ne moras vise puta cimati nekog. Ako ti se niko ne javi, javi se meni u privatnoj poruci, ako si iz okoline Banjaluke, da ti dam neki kontakt.
 2. Hvala na odgovoru. Ja znam da su prije vracali, pitaju na samom ulazu po kom osnovu dolazis, ako taj procjeni da ima smisla da te dalje uputi na saltere komegama, u protivnom ti kaze da nemas sta da trazis. Prica mi kolega, kad je podnosio zahtijev za putovnicu u konzulatu, dosao je neki covjek sa dosta papira i sluzbenik mu je rekao da nema osnova, jer se ovaj pozivao na babu, nije mu ni primio zahtjev, vec ga vratio. Ja nekako tumacim taj clan 5 i stavku 2 kao sansu da se ovi koji su propustili da se upisu u drzavljane do 18 godine, sad imaju sansu za naknadni upis (dvije god od stupan
 3. Da li ima neko da je podnio zahtijev za upis u drzavljanstvo RH na osnovu jednog roditelja i da je rodjen prije 1991? Da li je tako sto uopste moguce, tj. da li konzularni ured hoce da primi takav zahtijev?
 4. gdje se u Zakonu spominje ovaj datim 8.10.1991. i kakve on veze ima sa sticanjem drzavljansta po podrijtlu/porijeklu. Znaci interesuje me tacan Clan u konkretnom Zakonu koji je stupio na snagu 2020..
 5. Ako ti je jedan od roditelja imao drzavljanstvo RH u trenutku tvog rodjenja, mozes da podneses zahtijev za prijem u drzavljanstvo RH. Ako sam dobro razumio majka ti je imala i ima drzavljanstvo RH, pa samim tim i ti mozes podnijeti zahtijev za prijem po tom osnovu do kraja 2021. Samo me nemoj pitati - sta treba od dokumenata.
×
×
 • Napravi novi...