Jump to content

Miki 123

Korisnik
 • Broj objava

  17
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Miki 123

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. hala je izgrađena prije nekih 15 god kad smo imali obiteljski obrt koji je glasio na supruga. Tek, prosle godine je zatvorio obrt i otvorio firmu, te kaze da sad je hala u vlasnistvu firme a ne naša... zar nije naša ako je on vlasnik firme i sve je steceno u braku..??? Mislim, da nije halu mogao upisati kao dugotrajnu imovinu firme, ako firma tada kad je hala građena nije postojala. Firma postoji tek god dana.. Ako bi upisao halu koja je bracna stecevina, bez mog znanja i dopustenja , kao dugotrajnu imovinu firme, znaci trebala bi ga tužiti???
 2. Hvala, Upisana firma je Švicarska agencija i sigurno nema poznastvo privatno sa mojim suprugom i svekrom. Isto tako hala je izgrađena prije nekih 15 god kad smo imali obiteljski obrt koji je glasio na supruga. Tek, prosle godine je zatvorio obrt i otvorio firmu, te kaze da sad je hala u vlasnistvu firme a ne naša... zar nije naša ako je on vlasnik firme i sve je steceno u braku..???
 3. Poštovana Borbena Zanima me ima li osoba pravo na osobnu invalidninu ? Naime, radi se o osobi koja je ostvarila pravo na invalidsku mirovinu ( 20 god.radnog staža, + invaliditet zbog bolesti ) 2 god. prima invalidsku mirovinu 1.100 kn. Nema imovine u svom vlasništvu, osim osobnog automobila u vrijednosti 7.000 kn. koji joj sluzi za osobne potrebe. Hvala
 4. Hvala. Dakle, po svemu sudeći ispada da hipotekarski kredit nije upisan na građevinu ( kako mi je suprug rekao, nego na zemljište, buduci da za dug terete svekra.
 5. Nije mi jasno što mislite pod tim " zasebno pravo građenja"? Al predstavljam da to znači da imamo dozvolu gradnje na svoje ime. Naime, suprug je dobio građevinsku dozvolu za gradnju na tom zemljištu. Kad je zapoceta gradnja digo je hipotekarski kredit na zapocetu gradnju. Prema tome gradevina je u vlasništvu mog supruga koji je i otplacivao kredit, te je ostalo jos 300 t kn za otplatit, kad je pokrenut stecajni postupak i nakon toga ovrha banke., koja je sad predala dug Svicarcima i oni dalje vrse ovrhu. Može li suprug u slucaju pokretanja bracne diobe, u dogovoru sa s
 6. U zemljisnoj knjizi piše Vlasnik zemljista je svekar. I zabiljezba je upisana krajem ove godine. Nije dug prodan agenciji, ( kako mi je suprug rekao) nego DDM Invest Švicarska. Nadalje, buduci da je vlasnik zemljišta svekar, znači sad njega terete za isplatu duga, prodajom nekretnine. ???? A poslovna hala je u vlasnistvu mog supruga ( izgradena na tom zemljištu ) i bracna je stecevina, i svekar ne može prodati našu nekretninu. Što ja mogu poduzeti da zastitim svoj dio bračne stečevine? Odnosno kakav je postupak u podjeli bračne stecevine kad je ovako kompl
 7. Hvala na odgovorima. Ne znam. Kako se to može provjeriti?
 8. Hvala.. Poslovna hala je stečena u braku i kao vlasnik upisan je samo suprug. Jasno mi je da smo vlanici pola/ pola zapravo. Međutim on tvrdi da buduci je sad umjesto obrta otvorio firmu na svoje ime, hala pripada firmi, i nije naša vec od firme. Pa, zar može bit tako? Firma je prijavljena u drugom mjestu, na kojem se nalazi manja radionica suprugovog oca, i tu radi i plaća najam ocu. Nasa hala je na drugoj adresi,. Stoga dali može hala pripadati firmi ili ne?
 9. Živimo zajedno jos uvijek. Buduci da je i dalje nasilan, namjeravam otići i pokrenuti tužbu za podjelu bračne stecevine., Stoga zelim znati što mogu očekivati.
 10. Bračna zajednica nije prekinuta. Suprug je prije par mjeseci zatvorio obrt, i otvorio firmu. Djelatnost kojom smo se u obiteljskom obtru bavili ostala je ista, samo je prešlo u firmu. Sjedište firme je prebacio na adresu svojih roditelja na kojoj oni imaju manji poslovni objekt. Hala koja je nasa bracna stecevina, na drugoj je adresi. Moze li on nasa halu otuđiti tako da ukoliko pokrenem tuzbu za podjelu bracne stecevine ja ostanem bez ičega? Situacija je vrlo komplicirana buduci da je moj suprug osuđeni obiteljski nasilnik i vješt manipulator.
 11. Hipoteka na zapocetu gradnju hale. Kredit dignut u Zg banci. U kunama. Bila je i ovrha. I prodavali na dražbi al nisu nasli kupca. Ne znam puno toga jer suprug manipulira i skriva svu dokumentaciju. Sad ima drugu pricu o poslovnoj hali koju sam objavila u novom pitanju pod bračne stečevine podjela Evo ovako ide. Poštovani, U braku smo 32 god i sve što smo stekli je poslovna hala, dva auta, kamion i strojevi. Poslovna hala je na suprugovo ime. Takoder imali smo obiteljski obrt naziva(xy) u kojem smo zajedno radili. Odnosi su poremeceni
 12. Na zapocetu gradnju hale dignuta je hipoteka. Tako da mislim da je.
 13. Poštovani, Možete mi reći šta ako bez obzira na to sta gospođa ima sve uvjete da dobije uzdržavanje od bivšeg supruga, ako taj suprug nema novaca ili laže da nema?
 14. Poštovani, Zanima me može li banka prodati nekretninu odnosno poslovni objekt ( radionu) zbog djelomicno neisplacenog duga vlasnika radione Ukoliko se ta radiona nalazi na zemljištu kojeg je vlasnik druga osoba. Dakle, vlasnik zemljista na kojem je izgrađena radiona u vlasnistvu je jednog brata, a radiona u vlasnistvu drugog brata koji je diogao kredit za gradnju te radione ali nije u mogućnosti trenutno isplatiti preostali dug. Vlasnik radione tvrdi da je banka prodala radionu nekoj agenciji za 200 tisuca kn. Radiona realno vrijedi 3 i po milona kn.
×
×
 • Napravi novi...