Jump to content

Nita11

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je Nita11 objavio

  1. Pošto kod podjele bračne stečevine jedino bitno je bila kuća koja je bila legalizirana pod nedovršeno pa još nije etažirana. Bez ičijeg savjeta dogovorili smo podjelu kuće pa je on s obzirom da sam pristala na onaj dio koji je on tražio pristao i na daljnju otplatu nenamjenskog kredita. Ugovor je pod nazivom "Ugovor o uređenju suvlasničkih odnosa bračnih drugova" te kaže u prvoj stavci kako ovim ugovorom ugovorene strane uređuju međusobne suvlasničke odnose te vrše diobu nekretnine koja predstavlja bračnu stečevinu. Na zadnjoj stranici ugovora također piše da više ništa ne predstavlja bračnu stečevinu te da sva ostala prava i obaveze koje bi gladile i glase na ime jednoga čine njihova samostalna prava i posebne obaveze. Pošto se on inatai i ne želi plaćati alimentaciju tužio me za taj kredit gdje sam sudužnik da kao taj ugovor nije vezan za kredit već samo za podjelu kuće i da on nije znao (laže) da to o kreditu stoji u toj stavci i da je to uopće u ugovoru koji se po njemu tiče samo kuće i sad traži isplatu polovina svih plaćenih rata nakon razvoda. Pitanje je koliko je njegova tužba moguća i može li se takvobšto navesti i vrijediti u tom ugovoru. Jer odvjetnik koji ne to pisao kaže kako će tom stavkom na kraju riješiti sva moguća daljnja potraživanja iz bračne stečevine

  2. Protiv osobe je podnjet kazneni postupak prijetnje i zastrašivanje i to je pokrenulo državno odvjetništvo što dozična osoba nije učinila pa se žalila na presudu o uvjetnoj kazni na 2g. Sad je zakazano novo ročište, ali umeđuvremenu je okrivljenik psihički obolio i bio nekoliko dana na psihijatriji i  jako je star, preko 80g, pa je sud s obzirom na nalaze zatražio psihijatrijsko vještačenje. Zanima me koliki je trošak takvog vještačenja i tko ga snosi ako se dokaže da više nije sposoban sudjelovati na raspravi. Vještak će morati doći u njegov stan jer je i slabo pokretan. Molim ako može cijena u kn. 

  3. Pozdrav. Ja i bivši napravili smo podjelu bračne stečevine. Podjelili kuću onako kako je on htio i zbog toga preuzeo odgovornost plaćanja kredita. Stavka u podjeli stečevine stoji da više ništa ne predstavlja podjelu bračne stečevine već da svatko snosi troškove onog što je u njegovo ime. Kredit je bio nenamjenski, ja sudužnik i dio kredita smo potrošili na temelje ostatk kuće je napravila moja mama. Uglavnom on se oženio i naravno uz novu ženu dolaze problemi. Ne plaća alimentaciju, ne viđa djecu... i počima prijetiti kako ću ja platiti polovicu kredita. Danas mi stiže presuda kojom je on djecu tužio za smanjenje alimentacije i uglavnom izgubio je i još dobio povećanje. E sad kako on u toj tužbi navodi sve svoje troškove naveo je i da plaća taj kredit i da time otplaćuje tu kuću. E sad sud je krivo zapisao moj navod i u presudi stoji i dio gdje ja kažem kako je to istina da on plaća kredit za tu kuću i da je zbog toga dobio podjelu kakvu je htio. Ono što je netočno sud zabilježio je da moja izjava da se tim kreditom otplaćuje kuća je netočna. Kredit smo skupa potrošili na razne stvari a samo dio na temelje. Konačno moje pitanje je... Može li on taj krivi navod u presudi koristiti u drugoj tužbi govoreći kako sam ja to potvrdila, jer u ovoj presudi je to nebitno, ili u novoj tužbi di on mene namjerava tužiti za kredit to nije bitno. Danas sam dobila tu presudu. Da li trebam tražiti izmjenu tog navoda u roku od ovih 15 dana ili je to nebitno

    Međa

    Pozdrav. Sa bivšim suprugom sam podjelila kuću, a tako i zemljište oko kuće. Postoji od geodeta skica koja je u ugovoru o podjeli bračne stečevine gdje se vidi podjela čestice di je kuća, odnosno podjela dvorišta i on je to potpisao. Međutim nikad nismo ogradili svak svoj dio. Prije 2 g on je svoj dio oko kuće ogradio nekim štapovima i špagom i rekao mi da je to napravio geodet. Kako smo u svađi i problemima i to mi nije bilo taj tren važno za izmjeriti rekla sam ako stavlja to na među da mora mene pozvati, a ako na svome da me ne zanima. Nakon 1.5g prodala sam svoj stan sa skicom podjele dvorišta. Međutim on je svugdje ušao u moj dio i sad tvrdi da je kupac kupio već izmjereno i da sam ja to znala. Ja sam znala da je ogradio ali nikad nisam mjerila točno. Jedino sam skužila da je u jednom mom dijelu stavio cvijeće na što je rekao da on to neće maknuti. Pitanje je je li moguće ako prođe više od 30dna ili 2g od toga da on to isto prisvoji ili sa obzirom na skicu i sve novi vlasnici mogu sudski tražiti izmjeru međe. Hvala lp. 

  4. Spitfire hvala na odgovoru. Ali da li je moguće u ovom trenutku bez prenamjene stanovati i prijaviti prebivalište u poslovnom prostoru, jer imam jedan slučaj di mi gospođa kaže da je ona prijavila tako svog oca i da na policiji nisu ništa pitali nego samo njeno dopuštenje da dopušta da tu živi iako piše da je poslovni prostor i po tome mu čak novu osobnu napravili i da je ništa nisu pitali, pa su mi malo informacije  sa neta i njene  kontradiktorne.

  5. Pozdrav, imam poslovni prostor na katu stambene zgrade od 42m2. Prostor ima wc od nekih 8m2 gdje je sad tuš i wc , te dvije prostorije od kojih je jedna soba, a druga dnevni boravak i kuhinja. Zanima me da li se smije taj prostor koristiti za stanovanje. Ja kao vlasnik bi tu stanovala sa obitelji. Može li se tu prijaviti prebivalište s tim da se tu ne obavlja nikakva djelatnost. 

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija