Jump to content

Goran7

Korisnik
  • Broj objava

    20
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Goran7 objavio

  1. Lp, imam pitanje. U presudi stoji “tijekom ljetnih praznika - 10 dana u srpnju i 10 dana u kolovozu, i to na način da će dijete s ocem provoditi parnim godinama prvih 10 dana u srpnju i prvih 10 dana u kolovozu, a neparnim godinama zadnjih 10 dana u srpnju i zadnjih 10 dana mjeseca kolovoza”. Dali to znaci da u periodu kada su prazinici, ravnamo se po skolskima iako je vrtic u pitanju, nema redovnog vidanja? Imamo svoj apartman i planiramo biti na moru svo vrijeme kada nije s ocem. Dali to negdje stoji,pise, na sta se mogu pozvati s obzirom da otac ima drugacije tumacenje? Dali postoji neko pravno obrazlozenje kako to vise ne bih stvaralo probleme. Unaprijed hvala i lp.
  2. A ukoliko se presuda preuzme preko sustava e-gradani nakon sta dode obavijest u “sanducic”a punomocnik jos nije preuzeo?
  3. Lijepi pozdrav, trebam savjet. Centru su dostavljeni dokazi kako roditelj vozi dijete na prednjem sjedalu, nezavezano, od 3 godine. Centra kaze da je to za kaznenu prijavu i uz dokaze salje policiji. Policija ne napravi apsolutno nista, kaze da je za njih to prometni prekrsaj i da se za vise od toga oni nemaju niti vremena niti volje baviti. Sto dalje? Sa svim dokazima i prijavom centra samnostalno prijaviti na dorh? Molim savjet.
  4. Goran7

    Vrtic

    Ostaje vrlo nelogicna cinjenica da ako su roditelji u braku i zajedno sastavljaju “pick up” listu je moraju oboje potpisati a u ovom slucaju svaki za sebe, zapravo potpuno nelogicno. Dali netko zna kakva je praksa u drugim vrticima Grada?
  5. Goran7

    Vrtic

    Pozdrav, imam problem s vrticem. Naime interni akt vrtica je da ukoliko su roditelji rastavljeni te imaju zajednicku roditeljsku skrb, svaki roditelj ima pravo napisati svoju”pick-up” listu te ju drugi roditelj nemora potpisati, iako na dnu tog samog dokumenta stoji sa svake strane mjesto za potpis oba roditelja. Pokusao sam na vise strana, od Grada, pravnika dobiti tocnu informaciju dali vrtic moze tako samovoljno primjenjivati neki akt, no nazalost nigdje konkretnog odgovora. Onako neobavezno svi kazu da koliko znaju “pick-up” listu uvijek moraju potpisati oba roditelja. Molim za pomoc, gdje se jos obraditi i dali netko ima jos neke informacije o istome. Hvala.
  6. Molim Vas dali mi netko može dati 5 najboljih odvjetnika u Zagrebu za preporuku koji se bave obiteljskim pravom (razvod, mlt. Dijete, vidanje) Hvala
  7. Ostavina je provedena, no prema informacijama koje imam nasljednici su se odrekli nasljedstva zbog dugova pokojnika. Ako saznam koji je bilježnik vodio ostavinski postupak imam li mogućnost tražiti ga rjješenje pa da dobijem uvid?
  8. Kupio bi parcelu koja se u gruntovnici još vodi na ime pokojnika. Pokojnikova supruga je također preminula. Kako da saznam tko je vlasnik jer čak i mještani/susjedi to ne znaju?
  9. I ja bi molio da mi preporučite odvjetnika ili za Obiteljsko pravo - grad Zagreb.
  10. Hvala, riješeno već. Porezna uprava je odgovorila na mail upit, u ugovoru treba napisati da se novac uplaćuje na račun supruge i navesti ime i IBAN.
  11. Prodajem stan koji će kupac platiti meni kao prodavatelju bankovnom uplatom u kunama, sa svog tekućeg računa na tekući račun moje supruge. U kupoprodajnom ugovoru smo to i definirali. Može li moja supruga biti porezno terećena za tu uplatu koja će se pojaviti na njenom tekućem računu? Hvala na odgovoru i lijepi pozdrav svima
  12. Staro je godinu i pol. Hvala na odgovorima. 👍
  13. Kakva je situacija s djetetom mlađim od dvije godine kojeg se još uvijek doji, može li otac zahtijevati da kod njega prespava noć ili dvije. Postoji li donja starosna granica?
  14. Mislite da je moguće samo brisati zabilježbu? Jer zapravo samo to trebam, raskid ugovora nije potreban ako se može brisati zabilježba.
  15. Pa tražili ste više informacija pa sam otišao u detalje. Suština je maknuti tu zabilježbu inače ne bi bilo potrebe za bilo kakvom akcijom jer već sam upisan kao vlasnik, a o mami ionako brinem najbolje što mogu.
  16. Jedini razlog da maknem zabilježbu je prodaja stana, inače bi naravno sve ostavio kako je.
  17. Nema nasljednika. Što se tiće ispunjavanja ugovor zapravo nije sklapan radi toga. Mama je u domu, ima dosta visoku penziju koja sve pokriva, a ja sam u ugovoru za domupisan kao odgovorna osoba.
  18. Situacija je dosta specifična, naime prije četiri godine sam sklopio ugovor o doživotnom uzdržavanju sa majkom i očuhom. Majka je bila u lošem zdravstvenom stanju i da bi se osigurali da u slučaju da mama prva umre, a nakonn očuhove smrti očuhova rodbina neće tražiti stan, napravili smo taj ugovor kao "pravni osigurač". U međuvremenu je očuh umro, a majka je dobila mjesto u gradskom domu. Meni je darovnim ugovorom darovala stan i to je provedeno. Na taj ugovor smo zapravo zaboravili, a zapravo smo ga trebali razvrgnuti čim mi je darivala stan. I sad sam upisan ja kao vlasnik stana, sa zabilježbom tog ugovora. U međuvremenu se majci pojačala demencija, vrlo naglo i intenzivno, tako da ona više naprosto nije sposobna razumjeti i potpisivati bilo što.
  19. Poštovani, postoji li mogućnost i koji je pravni postupak jednostranog raskida ugovora o doživotnom uzdržavanju, na zahtijev pružatelja doživotnog uzdržavanja. Lijepi pozdrav i hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija