Jump to content

graciela

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je graciela objavio

  1. Zvala sam sutkinju čim sam dobila novi poziv za stari postupak, jer nisam znala da postupak uopće postoji. Rekla je da postupak nikad nije obustavljen nego se sad nastavlja, kao razlog je navela da me se nije moglo naći (što je zaista čudno obzirom da normalno živim i radim u Hr). Postupak je naslovljen na mene ali se referira na sve sa prijašnjih ročišta s pokojnim mamom. U postupku je moj odvjetnik naveo odbacivanje ''paralelnog'' postupka nakon mamine smrti, bez rezultata. Kako sam rekla, postupak je gotov, uložena je žalba, koja mi je odbijena. To je sve što znam. O odvjetniku mislim i ne shvaćam kako nije bolje štitio moje interese, pogotovo jer slovi kao vrlo uspješan.
  2. Hvala na odgovoru. To se sve odnosi na ''stari postupak'', koji je pokrenut još za maminog života. Spomenula sam da je drugi postupak za isti dug pokrenut od strane tužitelja odmah nakon mamine smrti, ali je odbačen. Odvjetnik mi se ne javlja. Nisam znala za Žalbu izvan roka. Pretpostavljam da ju upućujem Općinskom?
  3. Razumijem. Da, to sam jasno iščitala tek u Presudi Županijskog. Bio mi je dan rok i nisam pokrenula procjenu na vrijeme. Moja želja bila je ponuditi tužitelju suvlasnički dio kao jedinu materijalnu vrijednost nasljedstva, no to nije učinjeno od strane advokata. Pretpostavljam da nakon ovakve presude više nemam nikakvu mogućnost žalbe?
  4. Hvala na odgovoru. U Žalbi je navedeno više stavki, uključujući visinu naslijeđenoga - odvjetnik je posjedovao dokumentaciju ali nije izvršena službena procjena. Moj propust je što nisam mogla na vrijeme načiniti procjenu suvlasničkog dijela nekretnine. Općinski sud je tražio i dodatnu dokumentaciju no u konverzaciji s odvjetnikom nisam bila jasno obaviještena, tek naknadno u rješenju Županijskog čitam koje sam sve dokumente trebala donijeti. Parnica radi dokazivanja visine nasljedstva - to je poseban postupak? Zasad nemam informacije o ovršnom postupku.
  5. Poštovanje, moj upit će možda biti preopćenit ali ne znam gdje početi. Majka je umrla 2001., na ostavini sam saznala za njen dug iz 1994. kojeg je priznala na sudu 1998. Ja sam jedini nasljednik. Tužitelj je zatim pokrenuo postupak protiv mene za naplatu duga odmah nakon mamine smrti, ali je odbačen (koliko sam shvatila, zbog dva postupka na isti predmet). Svejedno, stari postupak se nastavio a ja to nisam znala do početka 2019. Sud je presudio u tužiteljevu korist, žalba na Županijskom je odbijena. Postupak je vođen izdaleka i manjkavo, nije utvrđena vrijednost nasljedstva. Nasljedila sam skoro ništa ali potraživanja tužitelja su, obzirom na kamate, ogromna. Sud je zaračunao kamate od 1994. do 2015. na iznos od 20ak tisuća maraka. Živim od male državne plaće i za života mi je nemoguće isplatiti ovaj dug. Nemam nekretnine osim u malom suvlasničkom dijelu, ni vrijedne pokretnine, ne posjedujem ni auto. Rješenje Županijskog suda nisam dobila na ruke nego snimku iz odvjetničkog ureda. Postoji li način da zaštitim sebe i što mogu očekivati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija