Jump to content

GUEST-0120

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je GUEST-0120 objavio

  1. Hvala Vam na odgovoru. Moram priznati da nisam baš toliko upoznata sa ovršnim procesom. Pretpostavljam da mu onda novac banka samo povuče s računa. Problem je što on ne radi nego živi od iznajmljivanja dva stana u svojoj kući vjerojatno uzima u gotovini, tako da nisam sigurna ima li uopće sredstva na računu. Ako nema da li mu onda stavljaju tu ovrhu na imovinu ili kako to dalje funkcionira?
  2. Plaćam je će u suprotnom i meni isključiti struju i vodu tako da baš ni ne mogu samo prestati plaćati
  3. Problem je što ne znam kako odrediti koliko je on dužan platiti jer je jedan priključak. Struja je u prosjeku 600 kuna, voda oko 300, čistoća 80, a naknada za uređenje voda 210. HRT je na majku i ne mogu isključiti, a plin plaćam ja jer samo ja koristim i to mi nije sporno. Nažalost kuća nema nikakvu izolaciju i osobno bi najradije izselila u manje, ali kako stvari sada stoje nemam kuda kad je sva imovina zavezana i ne mogu ništa prodati. Bude nešto manje od 10 000 s tim da mi je u tome i porez od 2 000 koje sam također platila ja. Rekao je da će pola on, ali eto nikako to doćekati. Majka je prisebna, sve razumije i nema nikakvih naznaka senilnost ni dementnosti, ali potpuno nepokretna i jedva govori. Poslovnu sposobnost još uvijek ima, ali nisam baš ni sigurna da li bi mi pomoglo da ju izgubi. Mislite li da bi trebalo ići u to?
  4. Pozdrav, Tražim savjet što učiniti. U suvlasništvu sam s nepokretnom majkom i bratom u dvije kuće i jednom stanu. Prvi kuća, u kojoj ja živim, a njegov sin ima radionu podijeljena je pola majci, četvrtina bratu i četvrtina meni. Samo režije iznose mjesečno preko 2500 kuna. Druga kuća podjeljena je na trećine i koristi se kao vikendica. Prosječne režije su oko 800 kuna mjesečno kad bi se podijelilo kroz godinu. Stan koji je u 100% vlasništvu mame brat iznajmljuje i uzima najam mjesečno oko 2000 kuna već oko 15 godina. Ja sam 4 godine brinula o majci i raspolagala njenom mirovinom te iz toga prema želji moje majke plaćala sve režije i brinula o obje kuće i njihovim okućnicama. Sada je majka u domu i od njene mirovine ostaje oko 1000 kuna s kojima ja raspolažem. Brat se ne želi podijeliti niti prodati jer realno nigdje ne plaća niti jedan trošak, a koristi u većoj ili manjoj mjeri sve nekretnine i još dodatno ubire najamninu iz maminog stana. Ja plaćam sve režije i uređujem i održavam obje kuće i okućnice. 1. Da li ga i kako mogu prisiliti da počne sudjelovati u plaćanju režija nekretnina? 2. Koliko režija mogu tražiti od njega s obzirom da mi je nerealno da jedna osoba potroši 2500 kuna mjesečno? 3. Kako se pravno vrednuje održavanje kuće? Konkretno mislim na obilaženje nekretnine, pronalaženje, zvanje i nadgledanje koje kakvih radova, košenje trave, uređivanje okućnice i sve ostalo što ja odradim, a kad njega tražim on to ignorira. Očajna sam i ne znam više što da radim jer ne mogu pokriti sve troškove.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija