Jump to content

Bureksa

Korisnik
 • Broj objava

  10
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Bureksa

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. To nije emailom nego e komunikacija a njezina odvjetnica to isti dan nije mogla preuzeti jer je bila na putu. Ali nema veze ionako je czss upoznat o mjeri telefonom od strane njegove odvjetnice pa je zatim czss upoznao nju također telefonom. A kao što ste već rekli telefonom je mogap zvati bilo tko.
 2. Može li netko preporučiti dobrog odvjetnika za obiteljsko u Istri? Hvala
 3. Hvala sada su nam mnoge stvari jasnije. Nešto će morati poduzeti glede czss jer smo već ranije sumnjali da njegova odvjetnica povlači neke veze da stvari idu njemu u korist. Što se tiće djeteta morala je otići u drugu županiju potražiti psihološku pomoć jer nažalost u njezinoj nema nikog tko bi pomagao djetetu. I u czss je centru nekoliko puta isticali da djetetu treba pomoć ali oni smatraju da ne treba iako nikada djete nisu vidjeli. Njezin suprug ima problema sa alkoholom i kad ne pije postaje fizički agresivan prema njoj ili djetetu a kad je pijan onda vrijeđa i baca stvari, ali centar smatra da ona samo želi njega ocrniti i ne smatra potrbnim njezine navode provjeriti. To je očito djelo njegove odvjetnice i činjenice da je on pol. službenik. Kako je sud u privremenoj mjeri napisao nije vjerojatno da bi se uzorni pol. sl. tako ponašao.
 4. Pokušala je to međutim djete odbija pomoć i želi uporno slagati samo. Tome sam i ja svjedočila pa znam da je istina. Nažalost do 9 mjeseca ne može kod djetetovog psihologa jer je na go. Imaju druge vrste igračaka koje se slažu i koliko sam ja vidjela tu nema problema sa slaganjem i prihvaćanjem pomoći ako ne ide
 5. Najljepša hvala svima na pomoći. Danas je iskrsnuo novi problem. Naime prijateljica je već ranije (u vrijeme braka) primijetila da djete (5 g) loše reagira na lego kockice (pokazuje agresivno ponašanje prema sebi, udara se, intenzivno se češka po tijelu, baca ljutito legiće, ružno govori o sebi). Ona je to povezala sa činjenicom da je otac uvijek kupovao legiće za dob neprimjerenu djetetu pa kada djete ih ne bi uspjelo složiti počelo bi pokazivati opisano ponašanje a otac bi mu uzeo legiće i sam slagao bez da djete u tome sudjeluje ili da mu on pokaže kako složiti pa da zajedno slože. Ona je već ranije upozoravala supruga da neka ne kupuje legiće djetetu pogotovo ne one neprimjerene njegovoj dobi ukazujući mu na navedeno ponašanje djeteta. Neko vrijeme on se pridržavao toga a kasnije ne. Sada kada ne žive zajedno a posebice od kad ga je prijavila za obiteljsko nasilje on pokušao mu je prvo preko treće osobe dostaviti legiće što nije uspio, da bi jučer djete nakon što je bilo sa ocem donio nove legiće (7+ g) koje su po izjavi djeteta kupili sestra od oca i njezin suprug. Danas ih je krenuo sastavljati i kako nije uspio počeo se ponašati na gore naveden način. Ovaj put prijateljica je to sve snimila mobitelom. Ona je upozoravala i istical u nekoliko navrata i u czss, kod privremene skrbnice, vrtiću i na sudu problem sa legićima. Međutim czss je rekao da takvo ponašanje ne mora biti vezano uz legiće nego da roditelji djete opterećuju nepotrebnim sadržajem iz vlastitih loših odnosa. Sud se priklonio mišljenju centra bez obzira na proturječno mišljenje posebne skrbnice koja je jedina od svih razgovarala sa djetetom. Dijete je u tretmanu ustanove za pomoć djeci sa problemima u ponašanju zbog niza drugih problema koji vjerojatno potječu iz loše obiteljske situacije (nekontrolirano dnevno i noćno mokrenje, izjave da će se ozljediti, ispadi bijesa i agresije itd...) Prijateljica želi zaštiti djete od dodatnih trauma i zanimaju kako da riješi ovu situaciju s legićima budući da centar ne vidi u tome problem. Dijete nije vještačeno iako je prijateljica to predložila na sudu. Ideja je da se jednim emailom obrati posebnoj skrbnici, centru i sudu i priloži navedene snimke. Ima li još kakva mogućnost? Ona nikako ne želi da se prekinu kontakti oca i djeteta već da se oca upozori na određena ponašanja. Ona je tražila viđanje uz nadzor ali joj nije odobreno
 6. Puno vam hvala. Puno ste pomogli. Za kd postupak je u tijeku. Imam još jedno pitanje. Bivši suprug je sudu u žalbi na privremenu mjeru napisao da mu ona nije htijela dati dijete u subotu (mjera donesena u petak),te da želi otuđiti dijete. Naime ona tada još rješenje nije primila, već ju je telefonom nazvala djelatnica CZSS i upoznala sa sadržajem mjere. CZSS- u se emailom obratila i napisala da je odvjetnica na putu i da do ponedjeljka ne može preuzeti rješenje a čim ga preuzmu postupit će po njemu i od tad ga poštuju. Ne znam da li sam u pravu, ali koliko ja znam rješenje proizvodi učinke za stranku tek kad joj je dostavljeno sukladno zakonu (osim kada je vidljivo da stranka izbjegava primitak istog što ovdje nije slučaj). Svojoj odvjetnici je otkazala punomoć tj. zbog loše komunikacije i grešaka koje je napravila što je i sama priznala i što joj nije pomogla oko czss već je ulogu czss umanjivala.
 7. Hvala na odgovoru. Ja sam joj rekla da se pozove na Direktivu o min pravima žrtve i na Istambulsku konvenciju a odgovor koji je dobila na CZSS bio je da njihov postupak nije kazneni postupak iako koliko je meni poznato ovi propisi se ne odnose samo na kaz. postupak. Dosad niti jednom nije od czss dobila zapisnik, da smo barem znali da na to ima pravo. Nažalost u obiteljskom pravu nisam doma pa ne znam na koji način zakonski može regulirati te telefonske kontakte sa bivšim osim da se strpi dok ne prikupi dovoljno supstrata za kd nametljivo ponašanje ma da po mom mišljenju to će biti jako teško dokazivo na sudu budući da se on u tim porukama raspituje o djetetu i traži da ona djetetu prenosi njegove pozdrave... iako ga svaki drugi dan viđa. Molila bi ako mi netko može reći kako konkretno zaustaviti neželjenu komunikaciju tj kojim pravnim mehanizmom.
 8. Ona ne brani da dijete čuje oca kada dijete to poželi što je nažalost rijetko i ranije je ona morala dijete nagovarati da se čuje s ocem. Otac je taj koji inzistira da svaki dan kad nije njegov dan za viđanje čuje i vidi dijete na viber, a na sudu tvrdi da nije istina da ga djete nije htijelo čuti već da ona to izmišlja i govori djetetu protiv oca. Upravo je ona prije nego je prijavila nasilje inzistira na susretima i kontaktima s ocem međutim on ih je održvao samo kada njemu to odgovara i na način koji njemu odgovara a ne što dijete želi. Čak nije htio doći vidjeti bolesno dijete mjesecima govoreći mu da je mama kriva što ne dolazi i to je sad na sudu sve izokrenuto. Iz tog razloga ona se boji šta će biti na sudu i centru ako ne udovolji njegovim zahtjevima a s druge strane boji ga se i nepotrebni kontakti ju dodatno uznemiravaju. Nije joj jasno zašto ona ko žrtva to mora trpiti i ne zna kako to zauataviti pogotovo jer joj czss stalno prigovara da mora poraditi na komunikaciji i komunicirati s njim. Čak su inzistirali da ona kao žrtva bude u istoj prostoriji s njim i da je to dužna. Ona želi s njim komunicirati samo onoliko koliko je nužno radi skrbi oko djeteta jer je to za dobrobit djeteta koliko god njoj to teško bilo i želi da otac viđa dijete i sudjeluje u skrbi, ali ništa više od toga. Da li postoji neka zakonska mogućnost da ga prisili na samo nužnu komunikaciju?
 9. Poštovani Molim za savjet prijateljica je supruga prijavila za kd obiteljskog nasilja i povreda prava djeteta. Pokrenula je postupak za razvod braka i sud je donio privremenu mjeru o načinu i vremenu ostvarivanja kontakta mlt djeteta (5g) i oca. Međutim bivši suprug joj stalno šalje poruke da pita gdje su ona i djete i kako je djete i želi da svaki dan priča na telefon sa djetetom iako se svaki drugi dan vide. Nju njegove poruke uznemiravaju jer ga se bojim i to je način komunikacije koju je koristio i ranije nakon kad bi počinio nasilje ili bi se posvađali. Ona mu je jasno rekla da ju uznemirava i da neka se drži samo nužne komunikacije i privremene mjere. Međutim on ne odustaje i govori da to nije uznemiravanje i da je dužna omogućiti da se tel čuje sa djetetom uprotivnom čini kd otuđenje djeteta. Ona se ne može obratiti czss jer je centar već ranije stao na njegovu stranu zahvaljujući njegovoj odvjetnici. Od prijave policiji pa do sada učinjeno je niz propusta i nezakonitosti kako bi mu se pogodovalo jer je on policijski službenik. Pitanje da li ona kao žrtva mora to trpiti radi djeteta tj može li kako pravnim putem ograničiti tu komunikaciju. Hvala
×
×
 • Napravi novi...