Jump to content

M87aja

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala Vam na odgovoru! A ima li smisla tužba zbog povrede prava osobnosti (ugleda i časti) ako je ta poruka privatna, samo između mene i njega? Jer nigdje to nije javno izneseno niti je s naše strane javno govoreno o tome da bi mu bili narušeni ugled i čast.
  2. Zanima me može li me tužiti za tu poruku u kojoj smo ga naveli najsumnjivijim? Je li to jednako kao i da smo ga okrivili i rekli da je on ukrao? Jer je s njegove strane rečeno da, ukoliko se dokaže da nije kriv, da će me tužiti za tu poruku u kojoj je prozvan najsumnjivijim.
  3. Pozdrav! Muzu i meni se na većem obiteljskom okupljanju dogodila krađa, radi se o većoj svoti novaca i to smo prijavili policiji. Morali smo navesti ljude koji su sjedili s nama za stolom i ostale detalje. Između ostalog se dogodilo to da je osoba koja uopće nije trebala prisustvovati tom okupljanju sjedila s nama za stolom, a kad smo primjetili da nam je novac nestao te osobe vise nije bilo. Prije podnošenja prijave policiji porukom smo kontaktirali tu osobu i između ostalog u poruci naveli “najsumnjiviji si ti jer si otišao u razdoblju kad se krađa dogodila” ali smo ga i pitali je li možda išta vidio što bi nam pomoglo. Policiji smo ispričali kako je bilo i bez upiranja prstom u tu osobu objasnili smo cijeli tok događaja i policija je istragu započela naravno od te osobe pa na dalje. I sada me zanima ima li me ta osoba pravo tužiti na temelju moje poruke da je najsumnjivija? Ja smatram da je sumnja djelomično opravdana jer je ta osoba nestala u vrijeme kad se krađa dogodila, a i ukoliko tuži mene onda bi trebao tužiti i policiju jer i oni imaju određene sumnje iako mi nismo iznosili nikakve druge argumente protiv te osobe. A i kao dokaz mogu priložiti svoju izjavu na policiji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija