Jump to content

gaga-gaga

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

76 pregleda profila
  1. Molim odgovor trgovačko društvo kao korisnik kredita i kreditor, sklopili su ugovor na štetu korisnika uz druge elemente ništetnosti. Tko ima pravo podnijeti tužbu za ništetnost ugovora, osnivač društva ili odgovorna osoba društva koja je potpisala kredit. Tim kreditom svi su oštećeni ( društvo bankrotiiralo, a za direktora i osnivača pokrenuto je potraživanje izravne naplate po zadužnicama.
  2. Zahvaljujem na odgovoru i sve mi je jasnija situacija. No molim samo još jedno razmatranje na već opisanu situaciju. Zadužnica koja tereti mene je nenaplativa, obzirom na dugotrajni teret po računu na koji primam minimalnu mirovinu, a druge imovine nemam. No moj sin, koji je osnivač firme, zaposlen, kod privatnika, kojega se tereti osobnom zadužnicom te mu je trajno ugrožena egzistencija nije sudionik kreditnog plasmana niti je kriv što kredit nije vraćen. MOJE PITANJE GLASI : dal i je ispravno i učinkovito njegovo pravo da u dokaznom sudskom postupku utvrdi krivce i uzroke radi kojih kredit njegove firme nije otplaćen, a njemu se nanosi izravna i nepopravljiva materijalna šteta koju su uzrokovali štetnici . KREDITOR, KORISNIK KREDITA ( odgovorna osoba - ja kao direktor) CREDO BANKA (kao posrednik realizacije kredita) STEČAJNI UPRAVITELJ ( koji nije koristio stečano pravo firme za otpis kredita po ODLUCI kreditora 2019. godine ) mISLIM DA JE TO JEDINI NAČIN DA ZAŠTITI SEBE OD ŠTETE ZA KOJU NIJE KRIV. Molim mišljenje i odgovor. da tuži kreditora, , korisnika kredita koji je potpisao kredit ( mene)
  3. Zahvaljujem na odgovorima u svezi naplate po ZADUŽNICI, no molim da mi odgovorite na slijedeće pitanje vezano na prije iznešene činjenice: Po iznešenim činjenicama, situacija je, što se tiče izravne naplate po ZADUŽNICI, bezizlazna. No, pošto se radi o kreditu Fonda, koja su sredsta iz državnog proračuna, odnosno sredstva poreznih obveznika, dodjeljivana po političkoj i stranačkoj pripadnosti ( što nismo znali u vrijeme podizanja kredita) a koji krediti su također i otpisani a zadužnice vraćene ili poništene, smatram da mi preostaje da podnesem TUŽBU RADI DISKRIMINACIJE, što bi predhodilo potraživanju na uvid svih kreditnih plasmana Fonda, te načina njihovog statusa rješavanja, odnosno otpisa., a na temelju Zahtjeva za pravo pristupa informacijama ? Molim vas odgovor ?
  4. Molim za odgovor iz slijedećih činjenica: Bila sam direktor firme , a sin jedini osnivač. Realiziran je kredit od Fonda za razvoj i zapošljavanje iz kojega su kupljene nekretnine i pokretna osnovna sredstva., na što je Fond zasnovao založno pravo uz osobnu zadužnicu osnivača firme. Nad navedenom firmom se provodi stečajni postupak, te je dio dekrenine prodan u ovršnom postupku, Sud je obustavio daljnji ovršni postupak a pravni slijednik Fonda , Ministarstvo financija je podnijelo Zahtjev za izravnu naplatu temeljem Zadužnice, i ako je dio nekretnine unovčen, a drugi dio je u tijeku prodaje po razlučnom pravu. Vlada RH je donijela 2019. godine Odluku o otpisu kredita Fonda za razvoj i zapošljavanje, pravnim osobama u likvidaciji, stečaju te koje i dalje posluju.. MOJE PITANJE GLASI: Smije li vjerovnik /ovrhovoditelj/ aktivirati naplatu Zadužnice u isto vrijeme dok se naplaćuje prodajom nekretnina u stečajnom postupku, i dali je smio prodati dio nekretnine, a kupljene su dvije zasebne etaže jednim ugovorom . Dali stečajni upravitelj treba koristiti stečeno pravo firme za otpis kredita Fonda, u skladu Odluke kojom su otpisani drugi krediti, Fonda. Kome sudu i na temelju čega priloženog i iznešenog proglasiti Izravnu naplatu predmetne zadužnice nedopuštenom, kojim postupkom se nanosi izravna i nenadoknadiva šteta izdavatelju zadužnice a koji je u neravnopravnom položaju s drugim istim predmetima. Fina zadužnica.pdf Izvješće stečajnog upravitelja (5).pdf ODLUKA FONDA O OTPISU.docx
  5. vjerovnik / ovrhovoditelj ima založno pravo na nekretninama i pokretninama po izdatom kreditu trgovačkom društvu u stečaju., odnosno u tijeku je rasprodaja nekretnina i pokretnina u stečajnom postupku U isto vrijeme je upotrijebio i drugo sredstvo osiguranja, odnosno zahtjev za ovrhu na novčanim sredstvima vlasnika firme, po ZADUŽNICI za isti kredit. Pošto pravno sredstvo ne postoji na Zahtjev za izravnu naplatu putem FINA-e, što se može poduzeti, te ima li navedeno pravo
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija