Jump to content

Mrs. Hrkach

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Doregistrirali smo tvrtku za gradjevinske i jos poneku djelatnost. Ali kako bi se mogli izdavati racuni pod drugim nazivom? Kao recimo XX koji ima i web i racune na XX ili npr. Xplus koji posluje kao Xy, svi ducani se zovu Xy, web stranica je xy.hr, a na racunima pise Xplus. To me zapravo muci
  2. Postojeca tvrtka se bavi racunovodstvenim uslugama, a suprug bi dodao grafjevinske usluge. Moje je shvacanje stvari bilo da se njegov dio poslovanja moze nazvati naprimjer interijeri, ali kao kod peveca i bas navedenog primjera elipsa, na racunima moraju biti izrazeni podaci maticne tvrtke sa tim podacima o njegovoj “poslovnici”. Ali kako to legalizirati, sto je potrebno uciniti da se to tako moze raditi?
  3. Pozdrav! Imam slijedeci problem i ne znam jesam li uopce na pravom mjestu za postavit ovo pitanje pa prosim da me uputite dalje, ako treba. Radi se o slijedecem. Moj otac i ja imamo doo u kojem sam ja direktor i jedini zaposlenik, a tata je vlasnik obzirom da je u penziji. Moj suprug se bavi građevinom i da ne ide otvaranje nove firme samo bi dodali gradjevinske djelatnosti u firmu i poceli sa radom. Medjutim, on bi da taj dio poslovanja bude izdvojen pod drugim nazivom. Da li je to izvedivo? Da li tvrtka moze imati “tvrtku” unutar sebe i poslovati pod jednim OIBom i na koji nacin? Npr. ima firma koja se zove (npr.) xyz doo i ima slasticarnicu pod jednim imenom i kafic pod drugim. Kako to napraviti? Poslovnica, podruznica, sto i kako? Hvala!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija