Jump to content

MirtaSunce

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je MirtaSunce objavio

  1. "To je detaljnije uređeno teorijom i sudskom praksom." sto to znaci u praksi? da oporucni naslijednik moze ili ne moze napraviti ustup?
  2. da, a nigdje u zakonu ne pise da oporucni nasljednik ne moze svoj dio ustupiti. to nije onda odricanje nego ustup. takodjer mi je receno da je kod oporucnog naslijedjivanja roditelj nuzni nasljednik samo ako je socijalno ugrozen, a u ovom slucaju majka to nije. ostaviteljica u oporuci nije napisala zasto ne zeli da njezina mama naslijedi, a to bi bilo zbog povrede obiteljskog odnosa tj. roditeljskog nemara. posto to nije navela, ostaje mi opcija soc. neugrozenosti da ju iskljucim.
  3. ne moze darovati naslijedjenu nekretninu drugom nasljedniku 3 godine od naslijedjivanja ako sam dobro shvatila zakon. 1 odvjetnik mi je rekao da je ustup moguc bez obzira sto je oporucni nasljednik... znam i da se konzultirao s jos 2 pravnika i svi su tako rekli.
  4. Pozdrav, nedavno mi je preminula supruga s kojom nisam imao djece. Napisala je oporuku kojom nekretninu ostavlja 3. osobi, ostalo sto posjeduje su dugovi. Naime, poanta je bila da njezina majka nista ne naslijedi jer je jos ziva, a nikad nije brinula za tu kcer. Tek nakon sto je umrla i njena majka se kod mene raspitala o nasljedstvu sam shvatio da ima pravo na nuzni dio... Dogovor je da ce 3. osoba meni ustupiti svoj dio nasljedstva jer je to bila stvarna zelja ostaviteljice, ali tko zna mogu li joj vjerovati. Zanima me, ako na raspravi kazu i majka i 3. osoba da pristaju na tu oporuku i ne ustupaju nista, mogu li ju ja osporiti tj. postoji li redoslijed kojim biljeznik pita nasljednike? Znate li jel sud prije rasprave provjerava je li gotova policijska istraga ukoliko se desila nasilna smrt?
  5. Pozdrav, da ne otvaram novu temu, mislite li da se isplati tuziti veterinara zbog nesavjesnog lijecenja dotad potpuno zdrave kujice koja je na kraju preminula jer joj nisu krv izvadili nego ovako od oka rekli da ce biti ok? Meni, covjeku, je ta kujica doslovno spasila zivot i ne zelim da se to ponovi drugim zivotinjama... Drugu kujicu jos lijece i jako su oprezni sad i sve, ali nista ne moze vratiti moju najvecu ljubav.... Zelim da snosi odgovornost dr koja ju nije ni pregledala kad smo rekli da je losije, vjerovali smo im da ce biti ok, a umrla je u mukama, nikad necu zaboraviti taj pogled pun tuge, boli i pitanja zasto.....
  6. Postovani, Prije 2 dana svadja s muzem je eskalirala toliko da je prijetio da ce me ubiti, kad sam rekla samo neka da, okrenuo je pricu da ce sebe. Zvala sam policiju te su ga odvezli u Vrapce. Nisam vise sigurna jesam policiji rekla da je i meni prijetio. Bilo je puno takvih prijetnji tijekom godina, ali nikad nisam prijavljivala. Sutradan je dr rekla da ce ostati na lijecenju, ali zadrzali su ga samo na trijeznjenju. Posto znam da u kuci imamo neko oruzje, koje nije legalno, mogu li ga za to prijaviti i hocu li ja imati posljedice posto sam znala za to (dosad se nisam bojala da bi nesto ucinio iako je vec prijetio)? Je li uopce moguce dokazati da je to njegovo, a ne moje (osoba kojoj je to cuvao je pokojna)?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija