Jump to content

Zmaaj

Korisnik
  • Broj objava

    131
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

1 pratitelj

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Poštovana Borbena7 Nakon što se otplati ta ista ovrha koja je na fini, to će biti krajem sljedeće godine da li će oni tražiti brisanje zabilježbe ili ja podnosim zahtjev za brisanjem? Hvala
  2. Pozdrav Stan je opterećen hipotekom tj. kreditom u iznosu 51000eura,a vrijedi oko 15000eura.Uredno se otplaćuje AZ na plaći čl. 202 i zadnje tri godine je u prednosti pred ovrhama koje su na fini. Poslodavac od plaće 70 eura uplaćuje i na tekući, te se dugovi polako smanjuju. Ovrhovoditelj koji još nije došao na red, a doći će krajem godine predao je na sud prijedlog za ostvarivanje založnog prava novčane tražbine na nekretnini, radi se o dugu glavnice oko 500eura. Zanima me da li će to sud uvažiti i staviti zabilježbu? Da li po otplati duga ja tražim brisanje i koga da li javnog bilježnika koji upućuje prijedlog ili samog ovrhovoditelja ili sud koji donese odluku? I treće da li išta mogu napraviti da ne dođe do toga npr. platiti dug i koliko treba otprilike vremena da sud donese odluku? Hvala puno na odgovorima
  3. Jasno je to da bi se na taj način odrekli potraživanja prema vama. Ali na koji način se dužnik u ovom slučaju može zaštititi, na koji način bi se trebao vratiti u normalan život, imati redovan tekući račun,a da mu ne sjednu opet jer će onda pokupiti svu lovu, pa će osoba ponovno zapasti u dugove i ponovno imati ovrhe. Čemu onda JPSP ako se oni oglušuju na pravomoćno rješenje suda, ako mogu istu ovrhu oblikovati i slati na finu, a Fina uredno provoditi. Kako stati na kraj takvim postupcima. Jedno je uporno zvati na telefon, ili se pokušati naplatiti preko poslodavca, jer onda imate vremena odreagirati. Ali da fina zaprimi ponovno rješenje i pokuša provesti isti ovrhu pod drugim brojem tko vas tu štiti, koji zakon? Kome se žaliti, angažirati odvjetnika, podići tužbu?
  4. Ako zaista mijenjaju pokoji broj ili slovo kako kaže TonyBob ovrhe koje ste oslobođeni Jpsp, onda mogu zauvijek to dugovanje pokušavati naplatiti. Znači imati stalno zaštićeni račun, gledati poruke na m pretincu da vam ne prođe rok za prigovor ako već fina zaprima takve zahtjeve? Mislim da ta potvrda s njihove strane ipak znači., u smislu da više neće pokušavati naplatu u ovršnom postupku?
  5. Kada netko prođe JPSP poželjno je ovrhovoditelje tražiti pismenu potvrdu da nemaju više potraživanja prema vama, što oni rijetko daju. Da li bi bilo dobro u tu svrhu angažirati odvjetnika koji će tu potvrdu ishoditi? Tj. da li on ima veći učinak nego što vi sami možete učiniti?
  6. Navodno fina nebi trebala zaprimati rješenja pod istim brojem ovrhe koje ste oslobođeni.??? Znači oslobođeni ste dugovanja, račun vam se odblokira, fina zaprimi rješenje o ovrsi pod istim brojem ovrhe koje ste oslobođeni i ponovno blokira račun, te on bude blokiran dok se vaš prigovor uvaži i to traje koliko dugo? Opet otvarati zaštićeni račun koji ste u međuvremenu zatvorili? Zar nije to nezakonito?
  7. S pravomoćnim rješenjem suda treba od ovrhovoditelja tražiti potvrdu da nemaju više potraživanja prema suprugu po pitanju dugovanja kojih je oslobođen. Oni za te iste ovrhe nemaju mogućnost ponovno zatražiti pokretanje postupka naplate, ali najčešće dužnika i dalje zovu, šalju dopise poslodavcu itd. Rješenjem je oslobođen dugovanja zbog nemogučnosti naplate,a na crnoj listi i u hroku ostaje zabilježen sljedećih pet godina što se tiče dizanja kredita. Teško će vas ijedna banka kreditirati zbog neuredne financijske prošlosti. Što se tiče nekretnine može biti na ime supruga.
  8. Nakon tri godine što ovrha nije naplaćena makne se iz očevidnika na nio obrazac. Fina ne šalje nikakvu obavijest, ali kod njih možete zatražiti nio obrazac. Ovrha je ustvari premještena, a ovrhovoditelj ju može aktivirati ponovno kad hoće.
  9. Da li je proveden jednostavan postupak stečaja potrošača koji dužnika oslobađa dugovanja do 20000kn ili stečaj potrošača. To su dvije različite stvari?
  10. Pa kako gdje naći? Pun ih je internet 😉poslala sam vam u privatnoj poruci ime agencije i ime osobe koja je meni pomogla. Pozdrav 🙋‍♀️(da nereklamiram)
  11. Uvijek imate reprogram postojećih obveza, na manju ratu s većim brojem godina. Sve ovisi o prosjeku vaših primanja, godina starosti i drugih uvjeta koje banka traži. Danas imate banaka na tržištu koliko hoćete. Imate banke koje daju kredite i onima koji su ovršeni ili blokirani od strane matične banke. Imate banke koje ne gledaju crne liste, niti hrok.Ako osobno odete npr.u erste banku naletite na bankaricu koja vam ne želi naći rješenje, u toj banci nemate više šanse dugo. Nađite agenciju koja se bavi pronalaskom rješenja za vas, oni u svakoj od banaka s kojim rade imaju ajmo to reći "nekog svoga". Iz osobnog iskustva vam pišem., imala sam dva ne namjenska, ovrhe na fini.... dobila sam kredit. Neću reklamirati posrednika i agenciju, ali oni vam nađu rješenje.
  12. Pozdrav Da li osoba ima pravo raspolaganja sa obveznim mirovinskim fondom. Da li sredstva koja se nalaze na računu može podići i koristiti? Naime poslodavac uplaćuje na račun u erste plavi mirovinski fond. Dobila sam uvid u stanje na računu, te me zanima da li ih ja mogu povući i ako mogu koja je procedura? Hvala unaprijed na odgovoru
  13. To vam i je taj trik, uzmete kredit kod feratuma, ali morate uzeti i jamstvo tj. Sia dep,tako da za kredit od 5000kn plaćate 10000kn. Rade zajedno, ali vam šalju posebno ugovor za kredit, a posebno za jamstvo, tako da može doći do ovoga. Rupe nema, ugovor je majka potpisala.Jedino ako priznajete dug tj. mislite da ste dužni taj iznos za koji vas svea tereti možete dogovoriti otplatu na rate, s tim da sve dogovoreno mora biti napismeno, Ili pustiti da vam se nakače na finu, a za to treba proći neko vrijeme.
  14. Ja isto ne priznajem dug njima, niti sia depu nisam priznala, onda su oni proslijedili CEI agenciji, koja je nakon 2 godine zvanja prepustila svei. Kako god, nisam priznavala dug niti jednima, jer sam ja rate feratumu podmirila ranije, a siadep je napravila otkaz ugovora prije podmirenja feratuma, te mi pokušavaju i naplatiti sve rate. Bilo kako bilo kada dobijem rješenje o ovrsi, na isto ću se žaliti. Svea tek nakon godinu dana zvanja to potraživanje najčešće predaje na sud radi prisilne naplate, pa od rješenja o ovrsi do pravomoćnog te sjedanje na općenito imovinu. tj finu prođe vam i par mjeseci. Da li će to isto napraviti s obzirom da nepriznajem dug, vjerojatno hoće jer vi svoje tvrdnje onda dokazujete na sudu.
  15. Ako je uzela kredit kod feratum, potpisala je ugovor i sa jamstvom tj. Sia dep. Ako je prijevremeno otplatila kredit oni odbiju preostale rate, no ako nije prodaju potraživanje svea ekonomiu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija