Jump to content

Trucking

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Trazili smo produzenje boravka za suprugu. Ja sam na putu (posao) i vracam se tek za 10 dana a supruga je primila poziv da se moramo pojaviti u PU u roku 3 dana. Poziv je stigao u petak popodne da sve bude bolje. Je li moguce odgoditi ovo javljanje u PU za nekih 10-ak dana ili su striktni?
  2. Zelim otvoriti tvrtku koja bi se bavila printom raznih vrsta. Gdje naci kakav tocno poslovni prostor moram imati da zadovoljim minimalne tehnicke uvjete?
  3. Ima broj, vec su zvali za nadopunu dokumntacije. Samo samo sam zelio znati jel cekamo pismenu ili telefonsku obavijest. Hvala
  4. Ne treba mi za otvoriti firmu ali teta je na telefonu rekla ako cu ja u toj istoj firmi biti i taj koji obavlja posao (necu butu samo direktor vec i radnik), tada mi treba strucna sprema. Znam da sam naporan, ispricavam se.
  5. Ako se privremeni boravak odobri, na koji nacin ce nas sluzbeno obavijestiti? Da ockivamo neko sluzbeno rjesenje u obliku dokumenta koje ce dostaviti postom na adresu ili telefonski poziv da osobno dodemo predati zahtjev za iskaznicom?
  6. Da budem skroz iskren, od svih brojeva koje sam zvao, vise se ne sjecam tko mi je tocno to rekao. Kad malo bolje razmislim, mislim da se cak radilo o nekome iz Plavog Ureda mozda. Sad kad sagledavam situaciju sa malo vremenskog odmaka, mislim da su bili u krivu ipak i da ovo sto vi tvrdite je tocno zapravo. Osobno znam puno slucajeva u praksi koji potvrduju da ova teza koju su mi dali ne moze biti istinita.
  7. Ako zivim u Hrvatskoj i kupim u inozemstvu (EU) nekretninu koji iznajmljujem. Koje poreze moram Hrvatskoj placati? Moram li placati Hrvatskoj ikakve poreze ako ne iznajmljujem tu nekretninu nikome vec samo "stoji"?
  8. 1. Moguce da su oni meni krivo rekli ili sam ja krivo razumio ali sjecam se razgovora. Bilo mi je skroz cudno sto ne mogu kroz tvrtku i znam da mi je osoba s druge strane povukla analogiju da tako onda mogu otvoriti doo/jdoo za lijecenje kardiovaskularnih bolesti i operirat srce nekome u garazi. Meni je usporedba bila malo cudna ali iza toga vise nisam nista pitao. Znam da su mi ponovili da tvrtku mogu otvorit za sto god hocu ali za posao fotografa (ili neko drugo vezano zanimanje) kvalificiranu osobu moram zaposlit i da je "ozbiljno" krsenje zakona ako sam sebe zaposlim i fotografiram. 3. Ovo puno pomaze.
  9. Hvala puno na odgovoru, idem redom da je lakse pratiti: 1. Obrtnicka Komora mi rece da ne mogu ni sa d.o.o. ili j.d.o.o. jer nemam strucnu spremu. Rekli su mi da ja sebe mogu zaposliti u ulozi fotografa jedino ako zaposlim nekog fotografa sa majstorskim ispitom polozenim pa sebe zaposlim da mu "pomazem". Mozete li potvrditi da ovo nije tocno? 2. Imam vec negdje radno mjesto i ovaj trosak koji ste naveli mi je ok skroz za doo/jdoo. Sto se tice poreza na dohodak inozemne tvrtke, nije problem takoder jer kolicina zivaca koju cu ustediti je ogromna vjerojatno pa mi se isplati sigurno. 3. Ono sto mene brine kod inozemne tvrtke je ovo o cemu sada svi pricaju da, kada se utvrdi da je mjesto stvarne uprave (gdje se donse strateske odluke) te tvrtke Hrvatska (jer ja zivim u Hrvatskoj), porezna moze navodno oporezivati dobit te tvrtke nekako. Iako moram priznati da mi ovaj dio nije bas jasan pa ne mogu sa sigurnoscu reci nista ali se vise, na zalost, nicemu ne cudim. Jel znate nesto o ovome mozda?
  10. Moze pomoc jer sam na izmaku zivaca: Nemam nikakvu skolu ni tecaj vezan za fotografiju, stalno sam zaposlen i navedeno bi mi bila dodatna djelatnost. Zelim prodavati printeve svoje fine art fotografije ali na nacin da ja samo uslikam a print outsorcam nekoj drugoj firmi koja printa i salje na adresu musteriji. Imam i print studio s kojim bi radio i dovoljno musterija vec koji bi rado moje radove kupili. Kako ja mogu to legalno registrirati bez da krsim sve zastarjele pravne izmisljotine dokonih birokrata ove drzave? Poanta je da budalastina od zakona ne dozvoljava svakome bavljenje fotografijom (vezano zanimanje) jer su se prije 10 000 godina koristile opasne kemikalije pri razvijanju fotografija pa nije svatko smio rukovati. U meduvremenu je fotogravija postala digitalna a Hrvatska birokracija i dalje u kamenom dobu. Idealno bi bilo obrt (pausalni ili ne - nebitno) ali ne daju mi jer je fotografija vezano i strogo regulirano zanimanje posto je losa ekspozicija pobila na tisuce ljudi prosle godine u Hrvatskoj. Price sa d.o.o. i j.d.o.o. padaju u vodu jer moram sebe zaposliti da bi obavljao djelatnost u svojoj tvrtci a ne mogu se zaposliti jer nemam fotografsku skolu, majstorski ispit, kuma rodijaka u stranci itd itd... Moze pomoc bilo kakva kako u Hrvatskoj legalno registrirati moju situaciju? Jos cu malo pokusavati pa onda registrirati tvrtku negdje vani i u miru raditi to sto planiram. Pokusaj humora je tu da naglasi banalnost situacije, Hvala
  11. Ovaj dio je i meni posebno zanimljiv, zapravo svi izostave dio koji moze stvoriti najvece probleme.
  12. Ako otvorim tvrtku u UK a zivim u Hrvatskoj. Kroz tvrtku prodajem svoje dizajnove stranim klijentima i tvrtka placa sve poreze na dobit normalno u UK. Ako ja ne namjeravam sebi isplacivati placu nego iskljucivo dobit jednom godisnje na svoj racun u Hrvatskoj, moram li ja placati Hrvatskoj ista vise osim poreza (+ prireza) na inozemni dohodak i to je to?
  13. Pretpostavljam da nece biti problema jer imamo sve sto su trazili do sad (pretpostavljam i da ce me obavijestiti ako nesto nedostaje pa da dostavimo) ali su mi u pocetku vec davali nekoliko kontradiktornih informacija pa se informiram. Takoder sam dobio u pocetku razlicite informacije od razlicitih policijskih postaja sto ostavlja malo neozbiljan dojam jer ispada da ove stvari ovise nekad o tome "na koga naletimo na salteru" sto je jako neozbiljno. Kriminalom se ne bavimo nikakvim (vidim po netu da u vecini slucajeva to biva presudna stavka kod odbijenica) pa smatram da nema razloga da odbiju.
  14. Ili na primjer ako nesto nije bilo regularno, moze li osoba izaci iz drzave i vratiti se kad prode 3 mjeseca pa opet aplicirati?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija