Jump to content

ideshne

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

107 pregleda profila
  1. Dali moram imati uporabnu dozvolu za pomoćni objekt (štala koju ne namjeravam rušiti) i za koji imam već Uvjerenje da je evidentiran u katastru prije 1968. na čestiti na kojoj gradim novu kuću? Dali mi je to uvjerenje dovoljno za dobivanje građevinske dozvole?
  2. Ako u kupoprodajnom ugovoru stoji sljedeće: dali se može upisati vlasništvo samo temeljem ugovora u zemljišnjim knjigama nad nekretninom bez posebno prilaganja Tabularne izjave ili Izjave prodavatelja?
  3. Kroz glavni projekt nove obiteljske kuće, odnosno projektom rušenja namjeravam ukloniti drvenu kuću i drveni pomoćni objekt na parcli. Oba objekta su ucrtana u katastru i imam Uvjerenje da su evidentirana prije 15. veljače 1968. godine. Želio bi iskoristiti ta dva objekta za umanjenje komunalnih i vodneih dobrinosa novog objekta. Obzirom na ovo što sam napisao, dali moram vaditi uporabnu dozvolu za ta dva drvena objekta ili mi je dovoljno samo Uvjerenje o evidentiranju prije 15. veljaće 1968. godine za ishođenje građevinske te kasnije uporabne dozvole?
  4. Vlasnik sam zemljišta koje se sastoji od šume, pašnjaka i građevinskog dijela. Želio bi prenamjeniti pomoćni objekt (štalu), koja se nalazi na građevinskom djelu parcele, u stambenu. Naravno štalu treba obnoviti, temelje i krov, te ista je sagrađena je prije 15. veljače 1968. i nema uporabnu dozvolu, gabariti objekta se nebi mjenjali ostali bi isti. Dali mi netko može reć kakva je procedura, dal prvo trebam ishoditi uporabnu dozvolu, pa obnoviti objekt pa onda tražiti prenamjenu ili obrnuto? Kome se trebam obratiti/instituciji odnosno koji su moji koraci kako bi se napravila prenamjena objekta i dobila uporabna dozvola? ...nigdje ne mogu dobiti konkretan odgovor, što zapravo moram napraviti da bude sve u skladu sa zakonom. 😕
  5. Danas bio u katastru isto to su mi i tamo rekli, hvala na odgovoru.
  6. Namjeravam kupiti zemljište od 11404m2 na kojem se već nalazi kuća i u katastru je upisana veličina zemljišta od 11404m2 i kuća pod kućnim brojem 23, što je sve ispravno, ali u zemljišnoj knjizi stoji veličina 1jutra odnosno 1571čvh, a stavka m2 je prazna te se navodi kuća pod kućnim brojem 33. Što to točno znaći i dali ja opće mogu kupiti to zemljište?? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija