Jump to content

Ores

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ores objavio

  1. @G-man Postoji li neki vremenski rok u kojem DO mora reagirati po dostavljenom prijedlogu za provođenje dokaznih radnji?
  2. @G-man Meni je prilikom uvida u spis rečeno da ja mogu sugerirati dokazne radnje temeljem toga. Inače me nisu tražili ništa izričito. Prijava još nije odbačena (nisam dobio ništa napismeno), spis je još tajan, a izvještaj policije o izvidima je poslan u DO pred cca 2-3 mjeseca. Kako je to vodio policijski odjel općeg kriminaliteta, a radi se o IT tematici, nažalost ima propusta jer mi se čini da je napravljeno tek toliko da se ima što poslati DO i zadovolji forma. Stoga me zanimalo me što taj prijedlog o dokaznim radnjama treba sadržavati kako bih ukazao na neke specifičnosti.
  3. @G-manDa, ja sam oštećenik. Međutim, uvidom u spis, vidljivo je da je policija propustila napraviti neke stvari tijekom izvida. Primjerice, potrebno je bilo provjeriti istovjetnost telekomunikacijskih adresa kod dva telekom operatora, a oni su to napravili samo kod jednog.
  4. Prije nekoliko mjeseci sam podnio kaznenu prijavu, a sada sam napravio uvid u spis te su me tom prilikom savjetovali da mogu dati prijedlog za provođenje dokaznih radnji temeljem uvida u spis. Zanima me što sve taj prijedlog mora sadržavati? Ono što sam dosad sastavio na jednom listu papira (obostrano) sadrži trenutno činjenično stanje, prijedlog dokaznih radnji i objašnjenje zašto. Je li to dovoljno ili mi je nešto promaknulo? Hvala unaprijed.
  5. @G-manDa, to ću i napraviti. Kako ide ta procedura oko kontaktiranja telekoma i tko to radi - policija po nalogu općinskog DORH-a, sam DORH ili netko treći? I postoji li mogućnost da ja na neki način ukažem na neku tehničku specifičnost koju bi trebalo provjeriti s telekomom? Igrom slučaja sam upoznat s tehničkom problematikom zbog mog zanimanja, ali ne bih želio da ispadne da se nekom miješam u posao.
  6. @sivkoOnda sam krivo informiran jer sam mislio da nakon nekih 6 mj. dobijem napismeno rezultate postupka na koje, eventualno, mogu uložiti prigovor ako smatram da se nešto propustilo učiniti, a važno je za utvrđivanje činjenica.
  7. Budući sam razgovarao s nadređenim od inspektora kojem je dodijeljen slučaj, budući je dotični na godišnjem, stekao sam dojam da ništa nije i niti će poduzimati jer nema nikakve štete za mene. Dodatno, rekao mi je da se javim kolegi kad se vrati s godišnjeg. To je sve usmeno, a pretpostavljam da u nekom roku od dana prijave, trebam dobiti napismeno što je učinjeno? P. S. Ostale detalje sam poslao u PM.
  8. Prijavio sam policiji online krađu identiteta. Nakon 2. mjeseca od prijave, svratio sam u policijsku postaju da provjerim u kojoj je fazi moj predmet. Rečeno mi je, između redaka, da se neće ništa poduzimati jer "nema štetnih posljedica za mene" te da, slijedom toga, nema kaznenog dijela. Policija bi samo trebala poslati upit telekom operatoru (u RH) kako bi utvrdila počinitelja ali im je to valjda ispod časti jer nema štetnih posljedica. Barem sam ja to tako shvatio, a meni je bitno da se utvrdi istina zbog određenih odnosa na poslu. Naravno, još nisam dobio ništa napismeno. Molim vas da me uputite koje opcije mi preostaju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija