Jump to content

VanzemaljacAlien

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. znači, praktički ja mogu i za tih 350kn, ako se on ne udostoji odgovoriti i/ili vratiti, dignuti bez problema tužbu? platim svom odvjetniku troškove, stvar dođe na sud, zaključi se da mi je morao vratiti novac, ali se oglušio, vrati mi mojih 350kn + troškove odvjetnika + troškove suda?
  2. Dobro. Suma sumarum je da ako želiš raditi u svom j.d.o.o. i ispostavljati usluge svojim klijentima, kao i račune, ja moram biti zaposlen na 8h u svom j.d.o.o. jer sve ostalo nije pravno uredno?
  3. Ja sam dobio ovaj odgovor od banke: "Poštovani, Vaša reklamacija je u obradi. Povrat pogrešne uplate banka može izvršiti samo uz zaprimljenu suglasnost primatelja pogrešne uplate. S poštovanjem." Ovo mi zvuči nevjerojatno... što bi bilo da sam uplatio 10 000kn i da se osoba jednostavno "ogluši" na poziv banke? Ili još gore da kaže "pa da, uplata je i trebala ići meni, prodao sam mu vozilo/biciklu/štogod." Što ako im ništa treća osoba ne odgovori? Izgubio sam nepovratno svojih 350,00kn? I drugo, ovo boldano gore... ima li kakve veze ako se radi o žiro-računu ili se isto odnosi na tekući-račun? Nemam pojma jesam li uplatio na tekući ili žiro te treće strane.
  4. Pozdrav. I mene zanima isto. Jučer - prije 24h sam zabunom i greškom, uplatio iznos od 350,00kn na potpuno krivi račun putem mobilnog bankarstva. Napisao sam mail banci da sukladno gore navedenim odredbama Zakona ČL. 1111 želim povrat novca, odnosno da taj iznos od 350,00 kn želim uplatiti drugom primatelju. Čekam njihov odgovor. I ja sam u HPB-u i osoba kojoj je zabunom otišao moj novac je također u HPB-u. Koliko je realno očekivati da će iznos biti vraćen na moj račun, ili uplaćen prema osobi kojoj je stvarno trebao ići novac? Nadam se da u 2020.g. postoji rješenje za takve situacije.
  5. 1) kolika je direktorska osnovnica? 2) ovo mi je stvarno teška tema koju teško shvaćam - ali koliko uspijem isčitati, u slučaju da sam zaposlen kod poslodavca negdje, praktičnije i bolje mi je otvoriti j.d.o.o. zbog gore navedene "povlastice" - jer neću morati plaćati doprinose u svom poduzeću? 3) još moram provjeriti dopuštaju li mi ovlaštenja od MRMS/MUP da budem zaposlen na 1h u svom poduzeću kako bih mogao uredno usluge ispostavljati
  6. Prijatelju, pročitao sam tvoje postove letimično. Žao mi je da si u takvoj situaciji, znam kako ti je - mogu se donekle poistovjetiti s tobom. Jako si mlad, ne znaš ni sam još što bi od života niti sam sa sobom, a nemaš prave primjere i "smjerokaze" da te upute na pravi životni put. Nisi ti ni kriv. Sredina ti je toksična i valjalo bi se maknuti od takve obitelji, za tvoje dobro i razvitak. Predlažem ti da nađeš neki posao, gdje poslodavac plaća smještaj, dalje od njih (pripazi samo na to da te poslodavac ne iskorištava i izrabljuje). Isto tako, pošto si jako mlad i definitivno u razvoju, predlažem ti da pronađeš neko psihološko savjetovalište, psihoterapeuta koji bi te "mogao pratiti" i usmjeriti na pravi put. Ne bi bilo loše da terapeut bude muškarac. Sretno, biti će sve OK!
  7. Još da nešto nadodam, meni ovo zvuči tragikomično... čovjek ima ovršni dokument DA IMA PRAVO VIĐANJA svog djeteta tada i tada, majka to ne dozvoljava,..... ...... i onda mora slati nekakva pismena S POVRATNICOM? Jer institucije i aparati ne rade svoj posao? Ja to ne razumijem i užasno me frustrira.
  8. Zašto je država tako troma i "bespomoćna" po tom pitanju? Zašto postoje CZSS koji ne odrađuju svoj posao kako treba? Koja je svrha postignutog PZRS, on je pravomoćan, postaje ovršni dokumenat, i opet dolazi do ovakih situacija? I ne samo da opet i opet dolazi do ovakvih situacija diljem RH - nego se država ponaša ignorantski, nitko ništa ne poduzima? Policija prebacuje odgovnornost na CZSS i ne želi izaći na teren i napisati zapisnik, a CZSS "provodi" "blagonaklone" razgovore s problematičnim roditeljem - i to je to to - to je sve! (?)
  9. Ljudi, mene zanima ista stvar. Kroz neki rok, razmišljam da otvorim ili svoj obrt ili j.d.o.o. Pružao bih intelektualne usluge, zakonske obveze svakog poslodavca. Što je bolje od to dvoje - obrt ili j.d.o.o.? Napominjem, za otvaranje navedenog, odnosno pružanje takvih usluga trebaju mi neka ovlaštenja od strane MUP-a i MRMS-a za bavljenje poslom. Obzirom da bi polako posao uhodavao "sa strane", a ne posvetio se odmah u startu 100% i živio samo od toga, bio bih i zaposlen na 8h, odnosno puno radno vrijeme kod svog matičnog poslodavca, a preostalu kvotu, one extra dopuštene sate bi radio kod sebe... moram li biti zaposlen u svom obrtu ili j.d.o.o.? Tj. pretpostavljam da mi to mora reći onaj koji mi daje uvjete za obavljanje tih poslova, a to su MRMS i MUP, jesam li u pravu ili se varam? Možda će tražiti da budem na 8h zaposlen u svom obrtu ili j.d.o.o., ali ipak imam pravo onda raditi extra dodatne godišnje sate, onih 170h kod drugog nekog poslodavca, je li tako?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija