Jump to content

Guiana

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Guiana objavio

  1. Pozdrav Molim vas za savjet. Otac je vlasnik obiteljske kuće na koju se knjžio tek nakon majčine smrti,dok je teren kupljen i kuća sagrađena za vrijeme majčinog života.Otac je udovac,i bili su u braku do kraja majčinog života. Ja sam u toj kući adresiran zadnjih 20 godina. Ima li otac pravo kao vlasnik tražiti od mene da se iselim,a nema obiteljskog nasilja ili ikakvih problema,i da li imam pravo prebivati u obiteljskoj kući.Također,želio bih znati kako postupiti u slučaju da otac pozove policiju da me izbaci. Osobna je istekla u situaciji s corona virusom. Unaprijed zahvaljujem.
  2. Poštovani Nedavno sam kupio rabljeni skuter,i kako ima registraciju, osiguranje,i tehnički je ispravan,bio je u prometu,uz "papire" na starog vlasnika i kupoprodajni ugovor na mene.Vozila ga je treća osoba,i imala prometnu nezgodu u kojoj je dobila "lakše tjelesne ozlijede" Uredan uviđaj,svi alkotestirani,svi u nula promila,nema putnika. Ona je uspijela dobiti "potvrdu o izvješću" iz policije,a ja kao vlasnik sam je zatražio via e-mail,radi naplate štete.Cura koja je vozila nije kriva za nezgodu. Policajac je naveo "nestručnom procjenom " kako piše u potvrdi štetu od 1500 kn. Imam li pravo tražiti od osiguranja da moje vozilo dovede u prijašnje stanje,i ne prihvatiti "totalnu štetu" koja vrijedi puno manje od popravka?Ako da,što da navedem tražeći popravak i odbijajući totalnu,koju će mi,pretpostavljam,ponuditi,poznavajući njihov modus operandi. I drugo,ali ne manje bitno,što može očekivati vozačica od osiguranja,tj što tražiti,koliki iznos,jer pretpostavljam da ima pravo na nešto,a u životu baš i nema novca. Inače,obje police su od istog osiguranja. Unaprijed zahvaljujem.
  3. Da,hvala,kako rekoh,piše da se podnosi u dva primjerka i ne navodi se i mogućnost putem maila,dakle ostaje mi dobra stara pošta i preporučena pošiljka..Nego eto,kad se već potvrda o uplati kazne može slati mailom,pomislih,možda može i prigovor,jer ide na istu postaju. Svakako,zahvaljujem za odgovor.
  4. Pozdrav,molim savjet. Smijem li prigovor na prekršajni nalog uložiti online? Inače se traži u 2 primjerka,pa ako smijem,neću valjda slati 2 maila..makar ni to nije teško.. Svakako,ne navodi se mogućnost online podnošenja prigovora,ali zbog situacije sa virusom itd,pomislih da bi bilo lakše i pametnije tako..i u privitke staviti fotografije dokumenata.. Dakle,zakon to dopušta ili ne? Unaprijed zahvalan.
  5. Guiana

    Zid i susjed

    Poštovani Moja kuća sa svih strana je omeđena zidom koji je na mom terenu.Susjed s kojim graničim ima vrt,i sva zemlja je naslonjena na moj zid, što povremeno dovodi do problema s vlagom u mom podrumu,npr,kad su velike kiše,nakon par dana u konobi ( podrumu) izbija vlaga,jer je susjedov vrt uzdignut u odnosu na konobu. Također,susjed sad uz moj zid postavlja ogradu,i radi betonske nosače stupova,opet naslonjene na moj zid.Tvrdi da je dovoljno odvojiti ih nečim tankim od zida,i da na taj način neće biti naslonjen na isti. Imam li pravo tražiti da udalji zemlju i betonske nosače stupova od mog zida? Nije mi do svađe,ali samovolja pojedinca me nervira,pa želim znati kakva su moja prava. Unaprijed zahvalan.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija