Jump to content

arountheworld

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala puno.Sve što me zanimalo saznao sam.
  2. Da li sr porez od 3% plaća samo za da suvlasnička dijela od stričeva koji imaju (1/3 suvlasništva svaki) ili se plaća porez na ukupnu procjenjenu vrijednost nekrtenine?Kako se to upće izračunava?
  3. Hvala puno.Znači pomogao si.Tnx Još jedno pitanje za tebe Matrix.Da li jedan ugovor o darovanju mogu potpisati tri osobe (dva strica-darovatelja i primateljica-moja majka) i plaća li se onda porez od 5% dva puta ili samo jedan put od 5 %?
  4. Molim vas za pomoć.Imam nekretninu sa izgrađenom kućom i vrtom na njoj.Vlasnici čestice i kuće su moja majka(koja je to naslijedila od mog pokojnog oca) te dva strica.Stričevi bi se odrekli svog vlasništva u korist moje majke (supruge njihovog brata).Kako se to najjednostavnije izvodi. Također moram napomenuti da na toj čestici postoje i drugi suvlasnici (rođaci) jer mi je pokojni djed tu česticu dobio usmenim dogovorom sa ostalim pripadnicima obitelji i tu sagradio kuću.To je u našem posjedu nekih 60 godina i nitko se ne petlja kao što se ni mi nepetaljmo u čestice njihove koje su također dobili usmenim dogovorom. Mene zanima da li je moguće da se samo stričevi odreknu tog suvlasništva nad česticom i kućom u korist moje majke,bez da moram kontaktirati i druge suvlasnike čestice. Još nešto ako se to može riješiti da li se na to plaća porez? Eventualno bi se i moja majka odrekla svojih prava nad drugim česticama u korist jednog strica,a drugog bi isplatila.Da li je to moguće i plaća li se porez na to? Puno hvala onome tko mi odgovori na upit i eventualno razjasni situaciju.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija