Jump to content

Hrcoola

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Hrcoola objavio

  1. Hvala na odgovoru. Po ovome ispada da samo vratim vozilo i to je to?
  2. Poštovani, zanima me rješenje hipotetske situacije. Preko jedne leasing kuće uzeo sam vozilo od 60.000 eura. Moja mjesečna rata na 7 godina je cca 650 eura mj. S obzirom da nitko ne zna što nam budućnost nosi, zanima me što bi se dogodilo ako jednog dana ne budem u mogućnosti plaćati leasing vozila? Prilikom kupnje platio sam učešće u iznosu od 20% (12.000 eura). Jasno mi je da će doći do oduzimanja vozila i učešća... no koji su skriveni troškovi i kakva je praska u RH? Hvala puno na odgovorima!
  3. Hvala Vam na odgovoru. Posao je lako dokaziv i svakodnevan po nekoliko sati. Ima jedan problem.. firma kojoj bi izvršavao te usluge ima registriranu djelatnost održavanja web stranica i za jednu općinu održava web stranicu. Taj posao odrađujem ja...sad, paušalni obrt bi trebao za tu firmu odraditi posao koji ona odrađuje za nekog drugog u sklopu svoje djelatnosti. Svakako bi na sebe(obrt) kada počne djelatnost uzeo opremu za rad.
  4. Pozdrav svima, imam jednu veliku dilemu, za koju ni moj odvjetnik nije siguran je li u skladu sa zakonom ili ne... Imam u svom vlasništvu četiri tvrtke....u dvije sam zaposlen po pola radnog vremena. Dvije od četiri tvrtke imaju potrebu informatičkih poslova svakodnevno (održavanje web stranice, osvježavanje i sl.) Pošto sam jednoj tvrtci u kojoj sam zaposlen na 6 sati naveden kao direktor, a u drugoj 2 sata kao administrativni radnik, zanima me mogu li otvoriti paušali obrti i od svoje dvije tvrtke koje svakodnevni zahtijevaju informatičke poslove iste naplatiti kao paušalac. Hoću li doći u sukob sa Zakonom? Prema dostupnim informacijama to je prije nekog vremena bila uobičajena praksa, ali je sada postrožena. Molim mišljenje i zahvaljujem se na čitanju Srdačan pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija