Jump to content

ajva

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, zanima me da li je moguće obavljati djelatnosti sportske poduke u inozemstvu (države članice EU), s obzirom da je d.. registriran u Hrvatskoj? Treba li za to neko odobrenje ili je to obuhvaćeno u djelatnostima prema Zakonu o športu? Konkretan primjer, imam registriran d.. u Hrvatskoj a želim pružati usluge trenera u npr. Njemačkoj, Austriji i Sloveniji. Hvala!
  2. Sutra imate?? SRETNOOOOOOO DRŽITE SE.. i javite kako je bilo
  3. I svakako nosite šprance.. što više špranci.. što god oni kažu, sumnjam da će ih oduzeti, vjerojatno će vam reć da ih maknete i onda kad ostanete sami, prepisujte. Što drugo, pa to svi rade..
  4. e, da.. trgovačko je i mene jako brinulo što se pismenog tiče naročito. Ali, kak sam već rekla, moja kolegica je dobila dosta gadno iz trgovačkog, mislim da je bilo osnivanje d.d., nije to nikad radila (a nisam bome ni ja) i uspjela je izvuć. Kolege dosta pomažu, međusobno se savjetujemo i tako. Ma, nitko ne pada na tome....
  5. Pišu se dvije radnje, jedna iz jb i jedna iz trgovačkog. Nisam pisala nikakav koncept, jednostavno sam počela pisat radnju. Slažem se da je teško bez špranci, ako ne uspiješ puno prepisat, ali ja radim u jb uredu tako da mi to nije bila nepoznanica. A nisam imala ni preteške radnje. Gle, nemoj se previše zamarat pismenim . MOja kolegica je, bar kako ona kaže, dosta fulala, pa je ipak prošla bez problema. Nijedna radnja nije savršena i NE RUŠE zbog toga. Kriteriji definitivno nisu kao sada, po novom pravosudnom, što se tiče pismenog. Nemojte se brinuti oko pismenog- čak i ako ispadne traljavo, neće vas rušiti zbog toga. A ako dobiš neku "divlju" radnju, ah.. treba imat i sreće.. ali ja nisam puno razmišljala o tome. Ne gledaju oni toliko sadržaj, bitno da je forma zadovoljena. Prije usmenog malo si još pogledajte dio gradiva koje ste imali za pismeni, jer će vas oko toga pitati.
  6. Shiloh, ako sam dobro razumjela tvoje pitanje, ovako.. mora biti akt, baš kao da ga radiš u jb uredu. Naravno, piše se ručno (za razliku od pravog akta), crtice moraš stavljati kao i kod akta, ovako:---------------------; meni je buljan bila malo iznenađena, kao rekla je nešto u stilu da sam ja to radila baš kao pravi akt, a ja ne razumijem kako bih mogla bez crtica, pa to je sastavni dio akta, al nevažno sad.. dakle, crtice- da. Pečat ne moraš crtati, niti potpise stavljati, dakle na kraju staviš npr. PRODAVATELJ (ili što već), ispod napišeš ime i prezime stranke i možeš staviti crtu, kao za potpis. dolje u sredini JAVNI BILJEŽNIK TAJ I TAJ, ali ne potpisuješ ga i ne crtaš nikakve pečate i slično. Ja sam gore nacrtala grb, neki su napisali riječ grb, nevažno.. dakle da što više izgleda kao pravi, mora izgledat kao da si ga upravo napravio/la kompjuterski , prije potpisa. Nemoj se zamarat time, vidjet ces kako su drugi. Napravi ga baš onako kako inače izgleda netom što ga isprintamo. A , koliko sam učila.. hm.. dugo sam učila, negdje sam počela u šestom mjesecu, sedmi također tako tako, u osmom i devetom dosta ozbiljno, naravno cijeli deseti ful i krajem desetog, ispit. Najviše sam vremena izgubila na ztd-u kojeg sam radila dosta detaljno a i zjb sam željela dosta dobro znati. NIjedno pitanje s legalisa za mene nije bilo nepoznanica i ugl sam ih sve i znala. Ja to nisam mogla sve strpat u mjesec dana, ne vjerujem da je to moguće, bar ja nisam taj tip. A ne znam koliko je tebi to opet bitno, meni je bilo jako bitno jer i radim u jb uredu i čekalo me prisjedničko mjesto i nisam si mogla dopustit da roknem, jel.
  7. Zakon o sudskom registru ne treba učiti, bar ja nisam čula da ga pitaju. Ispit nije kikiriki , ali da je lakši od pravosudnog i puno ugodnije koncipiran- je, neusporedivo. E sad glede pismenog, samo vi uzmite šprance, ne vjerujem da će netko sjediti svih pet sati u prostoriji s vama (i taj bi bio lud, majke mi ), dobro ih je sakriti negdje u zakone ili između papira za pisanje- jer i papire i olovke moramo nositi sami. Ugl, ne traže te da predaš šprance, nego samo da ih negdje staviš i ne koristiš. Bar je tako bilo na mom roku. LJudi, znam da je teško i znam da ste u panici (da ste samo mene vidjeli.....) ali vjerujte mi, prema pravosudnom koji je iza nas, ovo je.. ma... peace of cake.. i ako tješi, većina ih prođe. Oni nisu tu da vas ruše, nego da izvlače iz vas, uistinu je moj ispit bio više kao razgovor- osim jožice m., ona voli naštrebano, ali je stvarno korektna. I nemojte se bojati onih gluposti tipa, mozak mi je u 4 popodne preumoran za odgovaranje, da je bar ujutro i slično.. kao i kod svih prijašnjih ispita, adrenalin radi i kad tamo napokon sjedneš na usmeni , nema više umora koji je bio prisutan cijeli dan. Sretno
  8. Pozdrav, ljudi, evo ja sam odgovarala prošli mjesec (28.10.) pa ću vam pokušat pomoći. Ispitivači su bili i više nego korektni (bar u mojoj grupici), jožica m. je pitala svoja standardna pitanja, bez iznenađenja. Buljan je bila vrlo ugodna, ispit kod nje izgleda više kao razgovor, maleković je bio divan također. Naravno, ako znaš, oni to odmah prepoznaju. Istina je da je razlika od pravosudnog da te više tretiraju kao ravnopravnog kolegu, iako i to naravno ovisi od ispitivača (meni se i na pravosudnom potrefila sjajna komisija). Ja nisam primjetila da maleković ispituje po pitanjima već objavljenim, ja sam prošla sva njegova koja sam imala, pa me ipak pitao izvan- on pita iz glave, dakle može vas pitati bilo što. Tako i Buljan, iako se uvijek vrti oko svojih pitanja, ista će ih ipak postaviti na malo drukčiji način nego što su objavljena na legalisu- tek toliko da se ne zbunite. Ja sam prošla prije pitanja SVA na legalisu, od svih ispitivača i smatram da je to jako dobar sistem. Što se tiče učiti samo po pitanjima, ne znam, ja se na to ne bih odvažila, učila sam sve više manje, a usporedo prolazila i pitanja. Ali o svemu tome se već pisalo tako da neću duljiti, ipak postoji jedna novost, a to je taj famozni pismeni. OD mojeg roka se više ne smiju imati šprance, samo zakoni. Naravno nitko nam nije sjedio tamo non stop, tako da smo uspjeli malo i pogledavati, ali čula sam da će postrožiti kriterije. E sad, ne znaš što ćeš dobiti, možeš dobiti bilo što, ja nisam imala preteške radnje ali su nam svima naravno zakomplicirali s hendikepiranim osobama i strancima i slično. Da gledaju pismeni, naravno, ne čitaju baš sve ali ga onako dobro prijeđu okom i malo se zadrže na nekim stvarima. Sve u svemu, ispit mi je bio jako ugodan (prošli smo svi ), ako vas još nešto zanima, pitajte. Sretno i ne dajte se, nije lako, ali prema pravosudnom je.. milina
  9. Prastari je popis literature objavljen na stranicama min. pravosuđa. Je li to normalno? Nije. Molim pomoć, stvarno ne znam što točno učiti iz ova tri zakona a što ne.
  10. Može li fiducija biti zasnovana na temeljnom kapitalu društva?
  11. Planiram upisati postdiplomski iz trgovačkog pa molim dobre dušice da mi pomognu... dakle, par pitanja- kažu, prijava za upis. kakva prijava za upis? odnosno kako treba izgledati točno ta ista prijava? dalje, pisana izjava o jeziku kojim se osoba služi pretpostavljam ne treba biti ovjerena kod bilježnika? ako poslodavac plaća školarinu, dali isti daje pisanu izjavu u par rečenica? i naravno pretpostavljam da diploma i prijepis ocjena moraju biti u ovjerenoj preslici? i još jedno kratko pitanje- testira li se provjera znanja jezika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija