Jump to content

babalu12

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je babalu12 objavio

  1. Mirnog rješenja nema, živica i dalje raste. Obzirom da Zakon doslovce kaže da očistimo i zadržimo susjedov nered koji nam je prešao s njegovog u naše dvorište, koji je smisao tužiti jer ovoga što nam radi nered štiti Zakon. Na taj način samo sebi nanosimo financijsku štetu. Preostaje nam samo kupiti alat i gorivo za rezanje njegove živice čistiti isto više puta na godinu.
  2. Znači, zakon dopušta susjedu da radi nered na našem posjedu, a istovremeno nas tjera da čistimo o vlastitom trošku njegov nered. Jer, da bi živicu očistili s naše ograde, to moramo raditi učestalo, alatke nemamo. Jer živicu nije dovoljno samo jednom orezati, ona će opet i opet rasti preko ograde. Naknadu po općim pravima obveznog prava - na koji način tražim, gdje i preko koga?
  3. On uredno orezuje sa svoje strane, dok je ono što prelazi k nama ostavio i ne dira. Nemamo alat za orezati živicu, a investirati u nešto što nam ne treba je besmisleno. Lišće i grančice njegove živice nisu nam potrebne. Nejasno mi je da li bez tužbe za smetanje posjeda možemo bilo što napraviti, a da je legalno. Ne razumijem zašto bi mi trebali čistiti njegov nered koji on ne želi.
  4. Susjed ne održava svoju živicu koja je zarasla moju ogradu i prelazi u moj posjed cca 0,5 metra. Kako ga i tko ga može natjerati da istu makne s moje ograde i drži ju pod kontrolom. Istovremeno, ista uništava moju ogradu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija