Jump to content

Spijalov

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Samo za info ako će netko postavljati slično pitanje. Poslao sam upit i evo i odgovora UPIT Poštovani Korisnik sam invalidske mirovine od 2006 G zbog profesionalne nesposobnosti za rad, odnosno djelomičnog gubitka radne sposobnosti prema članku 34 st 1 ZOMO. Svjestan sam da kada bih se negdje zaposlio ili počeo obavljati djelatnost na temelju koje postoji obveza na osiguranje, isplata mirovine mi se ne obustavlja, ali se određuje nova svota mirovine koja se isplaćuje za vrijeme mog zaposlenja. Saznao sam za mogućnost rada u Austriji na 10 sati tjedno ili 40 mjesečno, sa k
 2. Hvala puno za info. Da li možda znate mail ili neku adresu kad ministarstva gdje bi se bilo naj bolje obratiti za to pitanje?
 3. To sam i pitao pravnicu u mirovinskom pa mi nije mogla reći ništa vezano za takav rad u Austriji. A za rad kod nas mi je rekla da čim se negdje prijavim bez obzira koliko radim ili zaradim, da moram javiti mirovinskom i da mi umanjuju mirovinu. 😀To onda očito nije točna informacija? Vi radite 20 sati ovdije u HR i ne diraju mirovinu?
 4. Hvala vam što ste se javili na moj upit. No možete li mi molim vas malo više pojasniti? 😀 Znaći ne trebam ići na mirovinsko kod nas? To je posao u Austriji od 10 sati tjedno ili 40 mjesečno Znam da moram ići na poreznu i prijaviti dohodak jer ostajem prijavljen u HR. Zanima me kako mirovinsko gleda na to?
 5. U mirovini sam od 2006 G zbog ozljede na radu gdje mi je nastalo oštećenje od 80 % za što primam naknadu. Profesionalna nesposobnost za rad prema članku 34 st 1 ZOMO. Tražim mogučnosti dodatne zarade. Raspitao sam se na mirovinskom i rekli su mi da mogu raditi u HR na ugovor o djelu da mi se ne dira mirovina ali ako se zaposlim moram im javiti jer mi se u tom slučaju mirovina drugačije obračunava i ukida oko cca pola mirovine ako se negdje zaposlim i uđem u sustav osiguranika bez obzira koliko zarađujem. . Saznao sam za mogućnost rada u Austriji na 10 sati tjedno sa kojim mogu zaraditi ma
×
×
 • Napravi novi...