Jump to content

Zrintrn

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, imate li možda obrazac za Plan za dijete, ne mogu ga pronaći nigdje na stranicama css. hvala!
  2. Pozdrav, planiram se razvest od supruga te me zanima kako stoji naša zajednička imovinska situacija, iz razloga što moj suprug nema ništa na sebe već sve kupuje na firmu, čiji je direktor on ali nije i vlasnik, vlasnik je njegova majka. Dakle na firmu je kupio za vrijeme trajanja našeg braka 4 auta i kuću na moru. Prilikom razvoda, da li ja imam pravo na dijeljenje išta od toga, s obzirom da ne glasi na njega osobno, ali je trošio naš zarađeni novac (moj i njegov) na kupovinu toga? P.S. Njegova majka je samo fiktivno vlasnik, ima 80 godina te sigurno ne vodi firmu sa 300 zaposlenih koja se bavi teškim terenskim radom to može svima biti jasno samo već uvidom. Razlog da mu je majka vlasnik firme je to što on ima dugovanja od prije braka još prema državi te ne smije ništa imati na sebe. Hvala *ne smije ništa imati na svoje ime kako mu nebi uzeli to za pokrivanje dugovanja
  3. Ok, hvala jos jednom puno na svemu, pomogli ste nam puno
  4. Da i ne samo da su došli nego mi je ujakova nova supruga odredila sama da smijem biti sa bakom samo 15 min, nakon čega su mi baku samo ustali sa stolice i krenuli ju voditi natrag u sobu i meni rekli da je mojoj posjeti kraj jer tolko traju posjete. Kasnije u razgovoru s direktorom, saznam da je posjeta moguća od 14:30-17:30 i da to što su mi oni osobno dali 15 minuta da to nije u redu. Sada je sve izašlo na vidjelo i svima je postalo jasno kakve su uloge tu ali mene i dalje kopkaju neke stvari koje su bile nepravedne na tom putu pa sad razmišljam da se pobrinem oko toga skroz do kraja. Naprimjer, između ostalog, mojoj mami je dao zabranu vidjeti baku, njenu mamu, koja cijelo vrijeme ima apsolutno jednako pravo kao i moj ujak. Da o tome svemu obavijestim czss i kazem im za sve te zabrane od ujaka i ujakove žene? I možda da podignem tužbu protiv ujaka? Ne znam koji bi mi izgledi bili da dokažem sve, s obzirom da se sve temelji samo na usmenoj zabrani.
  5. Dom plaća on, no raspolaže i sa bakinom penzijom i još uvijek dobiva bakin socijalni doplatak za kućnu njegu za baku iako je baka smještena u privatnom domu. Tako su mi rekli u Centru za socijalnu skrb uvid u njihove podatke. Evo danas su dosli i ostali iz familije u posjetu mojoj baki i sad ce dolaziti postepeno svi. I neizmjerno su zahvalni na toj mogucnosti, jer nisu “smjeli” vidjeti moju baku, a svoju tetu, baku, rodakinju itd tocno godinu dana zbog njegove stroge zabrane. I takoder, danas, nakon jucerasnjeg suocavanja samnom, nije se pojavio tamo sa svojom suprugom, kao sto je jucer dosao meni i stajao pored mene citav moj susret sa bakom, lazuci me kao i sve da mora tako po zakonu. Napokon je pustio rodbinu da u miru vide moju baku. Nadam se zaista da je dosao sebi i da se nece mijesat vise na ovakav ruzan i neopravdan nacin.
  6. Poštovani, hvala vam na savjetu. Poslusala sam ga. Obratila sam se czss i rekli su mi da moj ujak nije skrbnik i da imam svako pravo otici baki u posjetu, bez potrebe da se njemu javim za to. I bila sam danas u posjeti i hvala vam od srca na tom savjetu. U takvim emotivnim situacijama covjek ne vidi prst pred nosom kako se kaze. No, nazalost nisam jedina, apsolutno cijelu porodicu je uvjerio da je njen skrbnik i da ima pravo svima nama zabraniti posjetu jer zabranio je i bakinim bracama, sestrama, bakinim necacima itd. Tako da mozete razumjeti koja je njegova moc laganja ovdje. Takoder, danas sam se suocila s njim i iznjela sam mu sve zakonske cinjenice pred direktorom doma, gdje je direktor bio naravno na mojoj strani i potvrdivao da je baka pitala puno puta zasto joj nitko ne dolazi, zasto ne moze nikoga nazvati itd. Baki je moj ujak ukinuo i pozive, njezin mobitel uzeo, sve. Sada sam prosirila glas dalje u porodici i sada ce ju posjetiti i ostali i svima sam opisala proceduru i da se ne moraju uopce obazirati na njega. Jer kako je to privatni dom, onda cim netko najvai svoj dolazak, dom obavjestava mog ujaka ali ujak nije duzan doci niti je nuzno da dode, on je sam odabrao da ce doci danas zato da nadzire sve. A sad me zanima sljedece. Ukoliko bi moj ujak zatrazio zakonsko skrbnistvo nad bakom mojom, i kad bi se baki oduzela poslovna sposobnost, bi li tada baka prestala dobivati penziju? Jer on u njeno ime jos uvijek podize penziju. To me zapravo zanima iz razloga da znam hoce li mu pasti na pamet zatraziti zakonsko skrbnistvo nad bakom mojom, jer ako ce na taj nacin izgubiti bakin novac od penzije onda mozda nece htjet ic u taj smjer. Hvala puno na odgovoru.
  7. Nema nitko od nas, ima samo ujak navodno
  8. zivio je kao samac sa bakom u peterosobnom stanu, koja je potpisala s njim da se on skrbi za nju kad ona vise nece biti u mogucnosti i da ce na temelju toga naslijediti stan. U meduvremenu je baka pocela patiti od demencije ali je jos uvijek bila dobro, a on se ozenio i od tog trena su baku stavili u dom… u roku od par mjeseci nakon vjencanja…. I tada su krenule sve drame i oko posjeta… tako da otkako je baka u domu nisam ju niti cula niti vidla jos.
  9. A da potpisali su neki dokument gdje se navodi kao njezin skrbnik I to mi je cak palo na pamet da… Ovako se nitko iz familije se ne usudi suprostaviti mu se jer bude bas izrazito neugodan, striktno je zabranio svima sve. A baka je dosla u taj staracki doma preko poznanstava njegove nove zene pa bi vjerojatno imali i neku dojavu da smo zvali ili dosli. Budem vidjela kako ce se razvijati pa mozda tako i napravim. Hvala
  10. Poštovani, baka mi je već godinu dana u staračkom domu, a od strane mog ujaka koji se navodi kao njezin skrbnik, imamo svi verbalnu zabranu samoinicijativno joj se obratiti, posjetom ili pozivom. Baki je oduzet mobitel te nema nikakav kontakt ni sa kim izvana osim sa njim i njegovom novom suprugom. Zanima me da li se takvo njegovo pristupanje može pravno opravdati i koja su moja prava kao unuke? Baku nisam vidjela već godinu dana, rekao nam je svima da je posjet moguć samo s njim u pratnji i da nikako ne smijemo sami zvati u dom i tražiti baku na telefon da pričamo s njom niti preko osoblja baki poslati pozdrave. Dakle nikakav kontakt bez njegovog posredstva. A nijednom u ovih godinu dana nije rekao da ide u posjetu niti pozvao da se može sa njim, niti samoinicijativno niti na moj upit. Ja bih željela vidjeti baku, što mi je činiti? Hvala puno na odgovoru
  11. Da li je ispravno za ponudu i odradu poslovnog savjetovanja ne imat poslovni objekt nego posao provesti samo kod javnog biljeznika? Radi se o iznosu od 40.000,00 kn koji bi osoba trebala dobiti odradenom poslovnom uslugom poslovnog savjetovanja, za koju osoba nema niti tvrtku niti obrt cime bi ujedno i opravdala svoj zanat niti snosila obveze oporezivanja na dobiveni iznos. Hvala
  12. Ok, osim dakle u situaciji koju ste gore naveli “da se vjerovnik upusti u zasebni sudski postupak s ciljem dokazivanja da to nije isključivo moja imovina već da se radi o bračnoj stečevini” (ako sam dobro upućena da su i vlastita primanja tokom braka bračna stečevina)?
  13. A da li bi se to isto moglo odnositi i na moju plaću stečenu vlastitim radom? Ukoliko se vjerovnici nebi mogli naplatiti preko supruga i njegove majke, da sjednu meni na moja primanja kako bi se otplatio suprugov dug od tvrtke?
  14. U tvrtci u kojoj je moj suprug direktor, a njegova majka vlasnik, napravljen je dug preko 150.000,00 kn, uz dodatna utuženja mimo tog dugovanja koja se u ovom trenu realiziraju, a sve to prije nego je kupljena imovina na moje ime. Za to sam doznala tek sada jer je banka pokrenula postupak sa tvrtkom za potraživanja gore navedenog iznosa. Mene zanima da li se vjerovnici mogu namiriti od imovine koja glasi na moje ime, a stečena je za vrijeme trajanja našeg braka i to bez obzira što ne živimo u istom kućanstvu?
  15. Za vrijeme trajanja našeg braka, kupljeno je kreditom na moje ime i ja se navodim kao vlasnik
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija