Jump to content

D kao Damien

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Poštovanje, Prilikom prolaska kroz zonu radova u kojoj je dozvoljen promet jednim trakom, djelatnik bagerista prilikom svojeg okreta (rotiranja) pogodio je korpom moj auto i ostrugao gotovo cijelu lijevu (vozačevu) stranu i polomio stakla. Policija je napravila očevid i ustanovila da zona radova nije bila osigurana jer nije bilo semafora niti osobe koja regulira promet. U prometnoj nesreći nema ozlijeđenih, nego samo navedena materijalna šteta. Što sad mogu napraviti po pitanju odštete? Tvrtka koja izvodi radove nudi mi plaćanje odštete za auto, da li da to prihvatim? Auto zbog starosti nema neku vrijednost. Hvala na odgovoru!
  2. Ukupan dug je 11.500.00 eura, od toga dospjeli dug 7.900.00 eura bilo je nekog kašnjenja, no svejedno u srpnju je došla i opomena pred otkaz kredita da se cijeli dug otplati i uputstva na koji poziv na broj (radi se o istom pozivu na broj na koji su se uplaćivale rate). Tako da tu ne bi trebalo biti problema. Moglo bi se reči da sam postupio prema opomeni i otplatio 99,9% duga. Početkom ovog mjeseca došla je redovna opomena sa stanjem 31. srpnja gdje se ne vidi moja uplata. Tako da ne znam gdje je uplaćeni novac nestao Uplaćeno je u pošti, ona je povezana sa tom bankom, tu su se plaćale i rate...
  3. U pokušaju da zatvorim kredit, prošli mjesec (u srpnju) uplatio sam ukupno 11.000,00 eura i time zatvorio kredit, no početkom kolovoza dolazi mi opomena sa dugovanjem u kojoj se ne vidi moja uplata. Za sad sam podnio prijavu službeniku za nepravilnost i javljeno mi je da će istražiti... Imam potvrdu o uplati i poznajem osobe kod kojih sam uplatio. Uplaćeno je u pošti, a kredit je u jednoj od naših banaka. (ne znam jel smijem napisati o kojoj se banci radi) Molim savjete jer meni svašta pada na pamet. Unaprijed hvala!
  4. da, taj pregled čekam. A mislim žalbom nemam kaj izgubiti, ide-ide neide-neide, e sad ako netko ima kakav info ili zna iz iskustva...
  5. Ja bi trebao sad ići na taj kontrolni pregled, čekam poziv, imam nove nalaze i od dnevne i sa kontrole, spreman sam. Poziva još nema. Zanima me, da li na rješenje ove komisije mogu žalbom zatražiti prijelaz iz profesionalne u opću mirovinu??
  6. Imam sličan slučaj gdje je kaznena prijava odbačena, nisu utvrđeni stvarni materijalni dokazi, u iskazima se je lagalo, također iskaz je dala i osoba koja ne postoji nije ni navedeno koju ulogu i kakve veze bi trebala imati sa slučajem... Po rješenju podnio sam "Prijedlog za provođenje dokaznih radnji" koji je također odbačen, ali imam pravo opet na žalbu... Jednostavno ne mogu vjerovati da pravosuđe ovako funkcionira...
  7. Poštovanje, Moj slučaj: susjed mi je presjekao telefonski vod koji ide prema meni kroz njegov tavanski prostor (bili smo dvojnici), na moju prijavu kvara nije pustio tehničara u svoju kuću da otkloni kvar pod izgovorom da ima građevinske radove - nije imao nikakve građevinske radove niti u tavanskom prostoru niti na krovištu, tako da zbog toga ne vjerujem da je podnio i zahtjev za izmještanjem voda jer naravno nije imao nikakve radove. Znači moj operater je obaviješten o prekidu, obavijestio sam i HAKOM, dolazili su iz Siemensa (navodno oni su vlasnici mreže) radili skice da premoste susjeda, ali se nije ništa dogodilo. Zatim sam podnio kaznenu prijavu (KP čl. 235 st. 1.) istražitelji su pokupili izjave, susjed je opet lagao da je imao građevinske radove, kaznena prijava je odbačena nakon čega sam podnio prijedlog za provođenje dokaznih radnji - tražio sam da se ustanovi da li je bilo ili nije bilo građevinskih radova i da se pogleda stanje telefonskoh voda. I taj prijedlog mi je odbačen zato jer je prošlo više od tri mjeseca od navedenog događaja. Nadao sam se da će T-com, HAKOM nešto riješiti. Pošto imam pravo žalbe, zanima me da li je ima smisla pisati, da li postoji kakvo izuzeće za prekoraćenje navedenog roka ili se mogu pozdraviti sa telefonskim vodom?
  8. Ne, sad sam u mirovini prvi put i to je prvi izračun, i taj izračun sam dobio.
  9. Evo samo pitanje, da li postoje dva ili tri rješenja o mirovini, znači, rješenje-izračun-rješenje ili samo rješenje-izračun? Eto, sretno svima koji ste u bilokojem postupku!
  10. Sve oke buda, pokušavam obrisati odgovor a ne znam kak, pa je ostalo ovo Samo mi je rekla da se žalim na rješenje koje ću dobiti nakon izračuna, a koje još nisam dobio, a prošlo je već 5 mjeseci
  11. Poštovani, Susjed je presjekao telefonsku žicu na svojem tavanu, ta žica je telefonski vod prema meni, pošto smo nekad bili "dvojnici". Na moju prijavu kvara, tehničar koji je došao ustanovio je da je prekid kod susjeda na tavanu, i naravno susjed pod izgovorom da uređuje tavan ne pušta tehničara da otkloni kvar. I što sad? Prošlo je mjesec dana i ne vidim da se nešto događa, ja sam bez fiksnog telefona, interneta i Tv-a i sad očekujem račun od svojeg operatera iako ne koristim navedene usluge. Niti mi je predložen raskid ugovora (nisam pod ugovornom obvezom).. Što sad? Što je najbolje učiniti u ovoj situaciji?
  12. Evo ja, Dobio sam omjer rat 20 - mir 80 pa reko da vidimo Napisao sam žalbu na prvo rješenje o mirovini, nakon toga nazvala me gospodična iz mirovinskog koja je radila na izračunu i savjetovala da napišem izjavu da povlačim žalbu pošto bi ta žalba zaustavila rješenje o izračunu i isplatu mirovine jer žalbeni postupak može potrajati malo duže. Savjetovala me je da žalbu podnesem na rješenje (3. rješenje) koje ću dobiti nakon izračuna, a to rješenje još nisam dobio, to je bilo u 12 mjesecu prošle godine, kad mi je i krenula isplata mirovine. Da li to treće rješenje uopće postoji?
  13. Onda bi trebalo već u osnovne škole uvesti predmat Pravo, tako da se svaki građanin RH može obraniti od institucija poput Fine koja ne zna kad nastupa zastara. Oni su predmet trebali vratiti HT-u, a ne samo slijepo izvršiti ovrhu. Ja idem na kaznenu prijavu Fina - zlouporaba ovlasti i položaja, a za HT ću vidjeti HT i Fina - udruživanje u zločinačku organizaciju, šalim se. Hvala za korisne savjete, smatram da se svatko ima pravo braniti i da zakoni kao što vrijede za obične građane vrijede i za institucije, zato valjda i postoji Kazneni zakon.
  14. Da li mogu podići kaznenu prijavu protiv HT-a ili Fine pošto su podnijeli zahtjev, odnosno izvršili ovrhu koja je otišla u zastaru? Ja kao građanin moram imati nekakva prava, ako je predmet u zastari onda bi sva ova gospoda koja imaju i nekakvu pravnu službu trebali znati da je predmet čiča-mića gotova je priča.. Ovo je čisti primjer zlouporaba ovlasti i položaja.
  15. Ovdje je sve što sam dobio od Fine, pa evo molim za mišljenje. Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija