Jump to content

luka11

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani molim savjet ako netko zna što pravno poduzeti? Naime moj pokojni otac koji je bio vlasnik nekretnina je umro 2018, jedinim nasljednikom je proglašena moja majka jel smo mi kao djeca na ostavini ustupili svoj dio do njezine smrti ima nas 8, djece,na svim nekretninama brat od pokojnoga oca ima doživotno pravo osobne služnosti-pravo uporabe stanovanja/korištenja temeljem rješenja o nasljeđivanju od majke pokojnog oca. On živi zajedno u majčinoj kući odvojeno u sobi koju je izabrao korisnik je zajamčene minimalne naknade tu i tamo zaradi ponešto,ali ne želi plaćati struju koju troši zajedno sa nama tražio sam ga mjesečno 100 kn realno,ne kupuje kućne potrepštine, sve šta ja i supruga kupimo u kućanstvo hranu i ostalo koristi jede dolazi pijan pa vrijeđa i omalovažava sve,moja djeca to slušaju trvrdi da on može radit šta hoće da je pola kuće njegovo iako to ne piše nigdje,nego očito da provocira Ja i majka i supruga iskreno više ne možemo trpiti njegovo ponašanje, ja i supruga živimo sa 3 mldb djece i ne možemo niti želimo financirati njegove obveze struja hrana smeće itd a on ne želi plaćati. Dali se može tužbom zatražiti iseljenje zbog svega navedenog što čini?, ili neki drugi pravni put Hvala.
  2. Da sve u detalj istinito kako je bilo, navedenog dana te zgode pozvao sam i policiju koja je sastavila zapisnik saslušala svjedoke .počinitelje i nakon obavijesnog razgovora sa svjedocima i počiniteljima policijski službenici utvrdili da su dvoje ljudi sve izrečene upućene riječi meni,odnosno neistine i vrijeđanje i izgovorili, i dobio sam posebno izvješće u kojem piše da je na moju šteti počinjeno KD Klevete koje se goni po PT.
  3. Hvala puno,podnest ću i ustavnu tužbu jel stvarno nije bilo osnove za odbacivanje.
  4. Poštovani molim pomoć ako netko zna? Naime podnio sam privatnu tužbu radi klevete i tužbu radi naknade štete u parničnom postupku koja je u procesu ,privatne tužba je odbačena je iz razloga po tvrdnjama suda da nije sastavljena po zakonu kako treba mada sam u njoj naveo sve šta je bilo potrebno,opis djela njihov zakonski naziv njihovih obilježja iz kojih protječu itd, uložio sam žalbu protiv rješenja i II stupanjski je odbio žalbu i potvrdio rješenje suda I stupnja . Pitanje koliki je zakonski rok za podizanje ustavne tužbe?, i dali odbacivanje privatne tužbe u kaznenom postupku može imati utjecaj u ostvarivanju prava na naknadu neimovinske štete u parničnom postupku obzirom da sam podnio i jednu i drugu?.Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija