Jump to content

bond07

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. hvala na odgovoru, ali vi hoćete reći da nije važno gdje smo prijavljeni na dokumente, onda nismo isto kućanstvo pa jedno vuče drugo i na kraju neki birokrata može zaključiti da smo živili fiktivni brak i nemamo pravo na obiteljsku mirovinu, već fiktivnu ili ništa.
  2. Poštovani, ja i žena smo vjenčani više od 10 godina. živimo stalno u njenom stanu. imamo rzlićita prebivališta na svim dokumentima, čak ona ne nosi moje prezime. U slučaju nečije smrti, hoćemo li imati poteškoća za dobiti obiteljsku mirovinu ili se ja moramo prijaviti na njenu adresu ili ....??. Ako se moram prijaviti koliko godina moramo provesti još u braku da bi nasljedili obiteljsku mirovinu ili je to nebitno. Hvala svima !
  3. Poštovani, Treba se provesti ostavinski postupak kod JB iza smrti roditelja- pitanje 1. da li treba donjeti Ugovore o darovanju kojima je pokojnik podjelio svu svoju imovinu ili to pribavlja JB 2. pošto je pokojnik sve darovao, onda JB nema šta raspravljat niti može što naplatit ? 3. ako se mi ne složimo, da li postupak ide na sud i opet ništa ne plaćamo JB ? 4. da li se plaća porez na darovanje djed na unuka ? hvala !
  4. Hvala, ali zaista HVALA ! Mislim da sam konačno shvatio da sam vlasnik 420/600 dijela izgrađenih m2 na rečenoj parceli , a mami ostaje 280 /600 m2 za dugu dicu. a vrt i dvorište ćemo djeliti na jednake djelove
  5. a kako bi vi taj ugovor napravili za stvarnu gore navedenu podjelu ? unaprijed zahvaljujem jer sutra idem sa starom majkom ovjerit taj ugovor, jer više nemam vremena.
  6. ja sam izračuna i napravio takav ugovor i mislim da će proći na zemljišniku. hvala svima koji su mi pomogli ili svojim negiranjem važnosti iz točke 1 članka 1.........Stan od 100 m2 i 20 m2 podruma = 120/360 dijela = 1/3 dijela iz točke 2 članka 1.........Stan od 180 m2 = 1/1 iz točke 3 članka 1.........garaža od 20 m2 =1/3 dijela iz točke 4 članka 1.........vrt =1/3 dijela
  7. poštovani, hvala na odgovoru, ali Vas molim da mi izračunate idealni dio za konkretan dar u atachu, koji sam dobio od matere kako bi prošlo uknjižbu. evo još jednom darovanje. UGOVOR O DAROVANJU NEKRETNINA Članak 1. Suglasne su stranke da je: Darovatelj zemljišnoknjižni vlasnik (za cijelo 1/1) čest. zem. Od 800 m2 k.o. Split. na kojoj su sagrađene: 1. Završena, manje zahtjevna, ugrađena, stambena zgrada, građevinske (bruto) površine 360 m2, katnosti E=Po+P+2........ (na etaži podruma pomoćni prostor -podrum od 60m2, na etaži prizemlja, prvog i drugog kata po jedna stambena jedinica od 100m2) 2. Nezavršena, manje zahtjevna, ugrađena stambena zgrada, građevinske (bruto) površine 180 m2, 3. Završena, jednostavna, slobodnostojeća, stambena zgrada, građevinske (bruto) površine 60 m2, u naravi tri garaže 4. dvorište i vrt oko kuće površine cca 500 m2 Meni majka želi darovati: iz točke 1 članka 1.........Stan od 100 m2 i 20 m2 podruma =120/360 dijela iz točke 2 članka 1.........Stan od 180 m2 = 1/1 iz točke 3 članka 1.........garaža od 20 m2 =1/3 dijela iz točke 4 članka 1.........vrt =1/3 dijela KAKO IZRAČUNATI IDELNI DIO ???
  8. da li je moj idealni dio 100+20+180+20=320/660=16/33 ili cca 1/2 dijela zgrada na čest.zem..... ili se u zemljišnik upisuje: 320/800 =8/20=2/5 dijela čest.zem.... Lp
  9. Pošovani, Kako izračunati idealni dio vlasništva koji ce odgovarat ovom stanju da bude provediv u zemljišniku i da se ja upišem kao idealni vlasnik na toj nekretnini. Dosadšnji ugovor mi je zemljišnik odbio uknjižiti u iako ga radio odvjetnik Kuće imaju samo rješenje o izvedenom stanju-nije rađeno etažiranje i želimo se podjeliti u idealnom djelu i tako upisati u zemljišnik u atach je izvod iz ugovora Hvalaza Legalis.doc
  10. Te iz toga proizlazi pravilan zaključak da se ima smatrati kako je on zaključen 19. prosinca 1998. godine, a ne onog dana kada je prodavatelj svoj potpis ovjerio u Javnobilježničkom uredu. Ovjera potpisa prodavatelja, ima samo tu ulogu da osoba potvrđuje da je kao svoj priznala potpis na određenoj ispravi, te se ovjera ugovora odnosno datum ovjere potpisa ne može u konkretnom slučaju smatrati i danom zaključenja ugovora.
  11. hvala i vama na velikom trudu i zalaganju, ali nisam dobio odgovor koji sam očekivo. da li je ista vrijednost kao dokaz ovjerenog i neovjerenog i bilo kojeg ugovora npr. bračnog, suglasnost o zamjeni stana i td. Lp
  12. radi se o tome da ja iza smrti žene mogu stati u njenom stanu, a ona u mojoj vikendici. zašto to mora biti ovjereno kada su na njemu moji i njeni potpis i svjedoke ako treba zato još jednom vas molim da mi objasniti koja je razlika između ovjerenog i neovjerenog ugovora na sudu kao dokaz. Editirao moderator.
  13. Pošteni, molim Vas da li je neovjereni Bračni ugovor iste vrijednosti na sudu kao i ovjereni, drugim rječima mogu li na sudu priložiti dokaz neovjereni i potpisani bračni Ugovor i ostvariti svoje pravo koje je navedeno u takvom ugovoru. Ne želim ga ovjeriti jer se bojim da će mi ga JB poslati na Poreznu kako bi se naplatilo nekakav porez ili preko njega otkriti moju imovinu. nemojte me odgovoriti da prema zakonu o ugovorima mora biti ovjeren i sudac to apriori odbacuje, Dali odvjetnik može dobiti spor i sa takvim dokazom jednako kao i sa ovjerenim, kao i testamentom koji ne mora biti ovjeren. mene interesira da li papir sa ženom koji sklopim bez ovjere može biti valjan dokaz na sudu, ako se netko od nasljednika bude sporio.
  14. zahvaljujem na odgovoru, ali upravo u vašem odgovoru krije se moje osnovno pitanje. kako ću napisati žalbu i na koji Zakon i član se pozvati jer mi sud nije udovoljio ispitati svjedoke (policajca i dužnosnika) na temelju javne video snimke njihova nezakonitog postupanja. Stiče se dojam da sudac ne smi ni pozvati na saslušanje policajca i dužnosnika, pa samo stidljivo pribavlja njihove izjave jer se tu upravo krije korupcija i udruženi kriminal suda i policije prožet politikom, gdje mali čovik nema šanse protiv te mafije bez jakog odvjetnika i na tako banalnim prekršajima u stilu: kadija te tuži- Kadija ti sudi. Hvala,
  15. da li ja smijem na mom facebook objavit audio snimku sudskog procesa koji se vodi protiv mene, ako imam dozvolu za snimanja tog procesa ili i za objavu moram ishodit dozvolu ili samom činjenicom da su sudski procesi javna stvar imam pravo upoznati javnost sa javnim procesom koji sud vodi. napominjem da sam član stranke koja se bori protiv korupcije u državnoj upravi (a koja to stranka nije) i gdje je granica između političkog djelovanja i nepravedne kazne koju takvim postupkom sprečavam kako sebi taako i cijeloj javnosti. hvala još jednom na odgovoru na ovo pitanje.!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija