Jump to content

Legsle

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovoru! Bilo bi idealno da su tamo opisane najcesce nepredvidjene situacije i provjerit cu, ali po dosadasnjim iskustvima to je malo vjerojatno - da li je jasno koji je zakon aktualan ako uvjeti poslovanja nisu dovoljno detaljni? Po Vama bi se radilo o nekoj minimalnoj naknadi? Dosta neugodno za zalagetelje u tom slucaju jer bi cesto cijena u prodaji bila veca od iznosa koji se dobije za zalog
  2. Pozdrav, zanima me koji zakon uredjuje odnos zalagatelja i zalagonice jer ugovor koji se tamo potpisuje relativno je jednostavan i ne pokriva nepredvidjene okolnosti. Hipotetska situacija: zalozis predmet koji vrijedi 25000eur za 5000eur. Predmet nestane iz ovog ili onog razloga - da li se moze ocekivati naplata punog iznosa koji procijeni vjestak, po kojem zakon i kakve su sanse? Hvala!
  3. Itko? Da li je moguće da za dvorište u zemljišnim knjigama vlasništvo bude u drugačijem omjeru nego za zgradu? Hvala jos jednom!
  4. Pozdrav svima, Radi se o kući sa dva stana, u početku u omjeru 3/4 - 1/4 - sukladno kvadraturi stanova . U tom omjeru se dijelilo i dvorište što je i napomenuto u kupovnim ugovorima. Susjed sa manjim stanom je svoj stan nadogradio, legalizirao i želi etažirati kuću. Po novoj kvadraturi omjeri posebnih dijelova u zgradi će biti 1/2 - 1/2. Da li udio u vlasništvu dvorišta nužno slijedi nove omjere u zgradi ili ostaje 3/4 - 1/4? Ako ostaje, da li se to definira u međuvlasničkom ugovoru? Pretpostavljam da nikako ne može cijela parcela i dalje biti 3/4 - 1/4 nakon etažiranja. Hvala!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija