Jump to content

serg

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Možda to zna netko od kolega. Pričekajmo odgovor. U Hrvatskoj nisam u mogućnosti platiti, u Njemačkoj sam. Samo je pitanje vrši li Narodna banka Hrvatske automatsku konverziju dolazne valute iz eura u kune.
  2. Hvala na ovim informacijama. Neće li biti problema prilikom plaćanja u Hrvatskoj iz druge zemlje? Ako izvršim prijenos novca u Hrvatsku, na račun Ministarstva financija u Hrvatskoj narodnoj banci, želim platiti iz Njemačke, u eurima, ovo normalno? Neće li biti problema? U Hrvatskoj je valuta kuna.
  3. serg

    zalog

    Hvala na odgovorima. Još jedno pitanje o novcu. Moja djevojka želi otići (izručenje iz Njemačke) i uzeti sa sobom gotovinu kako bi isplatila štetu (ili jamčevinu). Neće joj oduzeti ovaj novac kad bude uhićena nakon dolaska u Hrvatsku? Možda nam je žao zbog glupog pitanja, ali ne znamo. Hvala
  4. serg

    zalog

    Hvala. Ne mogu razumjeti kakva je veza između naplate štete i činjenice da djevojčica neće biti smještena u istražni zatvor. Ne mogu pronaći članak zakona.
  5. serg

    zalog

    Hvala na odgovoru. Da, uhićena je u Njemačkoj zbog izručenja, ali ne u zatvoru, već uz jamčevinu. Uskoro moramo u Hrvatsku. Kriminalističko istraživanje je gotovo dovršeno, ali još nije podignuta optužnica. Želi doći i izjasniti se krivom te platiti štetu prije suđenja. Pitanje je da ne razumijemo: koji se članci zakona temelje na mogućnosti izbjegavanja uhićenja i zatvora tijekom istrage u Hrvatskoj, ako ste prethodno nadoknadili svu štetu?
  6. serg

    zalog

    Poštovani, pitanje. Postoji kriminalistička istraga, moja djevojka je optužena. Još nije podignuta optužnica. Djevojčica je izručena iz Njemačke. Odvjetnik kaže da ako sada oštećenoj isplatimo svu štetu, moja djevojka neće biti uhićena i bit će na slobodi. Također govori o skraćenoj presudi i da ona u budućnosti neće biti osuđena na zatvor. Nisam našao nijedan zakon koji to podržava. Možete li komentirati?
  7. Poštovani, Gdje mogu vidjeti i saznati bankovne podatke Suda u Zagrebu? Bankovni podaci potrebni su za polog (prijenos) iznosa jamčevine za izlazak iz zatvora (R).
  8. pitanje je: kakva su pravila u zatvoru kad se tamo primaju ljudi pod istragom. Postoji li karantena? Koliko dana?
  9. Postupak za prijavu osumnjičenika u zatvor (istraga). Poštovani, ako već postoji odluka o zatvaranju osobe zbog kaznenog progona. Koji je stvarni postupak izdavanja takvih postupaka, uzimajući u obzir covid-19? Zagreb.
  10. Hvala na odgovoru. Međutim, ne slažem se s vama. 1. Uhićenje je bilo, a postoje ograničenja prava i sloboda koje je sud izvršio. Na primjer, da ne napuštaju zemlju, da bi bili stalno dostupni policiji na adresi, oduzete su putne isprave,... 2. Relevantne smjernice EU-a vrlo neodređeno kažu: "prema nahođenju nacionalnog suda". Stoga smo željeli znati kakva je sudska praksa po ovom pitanju.
  11. Još jedno pitanje. Postoji li opće pravilo za izračunavanje vremena provedenog u pritvoru u stranoj zemlji prije izručenja Hrvatskoj? Točnije, zanima ga kako će se računati vrijeme u kojem je uhićena, ali puštena uz kauciju u Njemačkoj, do izručenja Hrvatskoj, u ukupnu kaznu?
  12. Zahvaliti. Tako smo i mislili. Ne, još nije podignuta optužnica. Nije znala za kazneni slučaj, jer živi u Njemačkoj. Tamo je uhićena na europskom uhidbenom nalogu prije tri mjeseca. Sada je kod kuće u Njemačkoj jer je položila jamčevinu. Pitanje: Hoće li se vrijeme provedeno uz jamčevinu uračunati u ukupnu kaznu? Nastavno pitanje: Nakon što stigne u Hrvatsku (bit će izvedena pod europskim uhidbenim nalogom). Kolika je vjerojatnost da neće biti zatvorena dok istraga traje? Spremna je položiti jamčevinu za sebe.
  13. Hvala na brzom odgovoru. Još nekoliko pitanja. Uvjetni rok osude - koliko je to moguće? Mislite li da je moguće primijeniti članak 50. KZ-a? (u teoriji). Ili je potrebno dogovoriti se s državnom odvjetništvom (članak 48.3)?
  14. Moja se djevojka tereti prema članku 236.2, kao i prema članku o krivotvorenju i korištenju osobnih podataka (svi zajedno). Spremna je priznati krivnju i platiti odštetu (oko 150.000 HRK). Nije prethodno osuđivan. Može li se nadati uvjetnoj kazni?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija