Jump to content

gavran1

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Nazovite konzulat i recite da ste dobili informaciju da je rješenje gotovo i pitajte kada će biti uručenje rješenja. Reći će vam jel pozitivno ili ne samom informacijom da će biti organizirano zajedničko polaganje zakletve. Ako to kažu rješenje je pozitivno. A i pitajte direktno na kraju ako ne kažu.
  2. Dobio sam informaciju da će za prvi Hrvatski blagdan na jesen, što znači u jedanaestom mjesecu biti organizirana svečana prisega u konzularnom odjelu u Sarajevu za sve koji su stekli državljanstvo Republike Hrvatske. Tu informaciju sam dobio od prijatelja. E sad zna li netko kada se dobije rješenje o prijemu može li se odmah predati za putovnicu ili se prvo treba predati za domovnicu pa tek kada se ista dobije može onda za putovnicu.
  3. Zato što i ja čekam još duže od tebe pa da vidim da nije moj konzularni ured pa Reko da provjerim, al očigledno da se treba poslati i provjeriti u svakom slučaju.
  4. Ima slučajeva. Ako vam nisu rekli da morate dopuniti nešto onda im je ostalo nejasno na prvom razgovoru, odnosno došli su do novih saznanja pa treba obrazložiti.
  5. Prijava o rođenju djeteta postoji u matičnom uredu u općini gdje je izvršena prijava rođenja djeteta. To vam je papir koji pošalje bolnica i popunjava je matičar na osnovu dostupnih podataka u knjigama i podataka koje je roditelj napisao u prijavama, i tu zaista postoji vaše nacionalno izjašnjenje ukoliko ste isto imali upisano. Drugo što ste naveli je da trebate prikupiti što je moguće više dokumentacije gdje se vidi vaše nacionalno izjašnjenje. Imate listu traženih dokumenata i za sve pokušate dobiti preslike, bilo ono napisano u njima ili ne i priložite. Gdje god se prisjećate da ste mogli napisati pripadnost dostavite. Krsni list ne znači pripadnost nacionalnoj nego vjerskoj. Pročitajte malo teme koje imaju ovdje i vidjet ćete šta sve prilažu.
  6. Taj zapisnik ste popunili prilikom prijave vjenčanja, barem je tako u BiH. Ovdje se ne može dobiti jer oba primjera završe u statistikama i unište se nakon 5 godina.
  7. Išao sam u Zagreb. Sve isto kao što je Tea96 napisala. Pitali o obitelji i tako to.
  8. Da ja sam nakon 9 mjeseci išao nedavno na razgovor. Sada čekam dalje.
  9. Mislim da niste u pravu oko dokazivanja iz članka 16 stavak 3. Kako su meni objasnili to vazi jedino ako vam oba roditelja imaju domovnicu. Morate i svoje dokazati. Možda griješim, al netko iskusniji će se sigurno javiti ako sam pogriješio. Lp
  10. Da u veleposlanstvu sve predaj i MUP će izvršiti provjeru.
  11. Nema načina. Predaj to što si dobio. Oni mogu provjeriti ja mislim.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija