Jump to content

edom13

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, zanima me smije li poslodavac Ugovorom o radu zabraniti bilo kakvo dodatno zaposlenje radniku, tj. inzistirati da za bilo kakvo dodatno zaposlenje radnik mora tražiti dozvolu poslodavca? Znam da prema Članku 101. Zakona o radu radnik ne smije bez odobrenja poslodavca raditi poslove iz djelatnosti koju obavlja poslodavac, no u ovom slučaju poslodavac si stavkom u Ugovoru o radu proširuje ovlasti i traži da ga se traži suglasnost za bilo kakvo dodatno zaposlenje. Prema tome, ako radim kod poslodavca u prehrambenom sektoru i želim se dodatno zaposliti kao paušalni obrtnik u IT sektoru ja bi svog poslodavca trebao tražiti dozvolu?
  2. Firma tvrdi kako je takva niža satnica za prekovremene namjerno definirana kako mi zaposlenici ne bi radili prekovremene sate. Naravno kako je u stvarnosti priča drugačija te da nas loša organizacija posla prisiljava raditi prekovremene. U protivnom posao nikad ne bi bio završen.
  3. Nije, bas se radi o iskazanoj vrijednosti za prekovremeni sat.
  4. Pozdrav, primjetio sam kako mi je na platnoj listi cijena prekovremenog sata manja od cijene redovnog sata. Zanima me je li moguće prema Zakonu da poslodavac isplaćuje manju cijenu prekovremenog sata od cijene redovnog? Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija