Jump to content

black mamba_91

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Prije koji mjesec mi je uvažena žalba za nepriznatu ozljedu na radu. Ovih dana sam bio u Hzzo-u na raspravi, samnom su sudjelovali majstor koji mi je bio na stroju i direktor proizvodnje u pogonu. Ja sam se držao svoje priče da nisam kriv i da je majstor mogao drukčije postupiti, njih dvojica su se držali priče da je moja nepažnja. Jel imao tko kakav sličan slučaj ili kakav savjet, mislim šta mogu očekivati od daljnjeg toga postupka?
  2. Obrazloženje zbog mog nesavjesnog i neodgovornog ponašanja, a to je vidljivo samo u izjavi osobe koja mi je bila majstor na stroju, a njemu je diktirano šta da piše, nigdje nije dokazano već su se samo držali te izjave.
  3. I da stiglo mi je baš riješenje s HZZO-a, nisu mi priznali ozljedu na radu
  4. Što se tiče zaštite na radu, položio sam je tako što sam bio kod gospodina koji nam je zadužen za zaštitu na radu, di sam ja čitao pitanja, on mi je čitao odgovore, tako da su se s te strane ogradili, imam ju položenu. Dalje što se tiče zaštitne opreme, imao sam one rukavice koje se mogu kupiti u trgovini za 6-7 kuna, nosio sam za vrijeme radnog vremena radno odijelo. Što se tiče vremena za odmor, imamo pauzu normalnu od pola sata. A što se tiče stroja i servisiranja, stroj se servisira jedom do dvaput godišnje kad su nam kolektivni godišnji, ali taj stroj je u kvaru svako malo, svakih par dana električari i mehaničari čeprkaju nešto oko stroja pa ne radi par smjena ili par dana, da ne pričam o ulju kojeg ima na sve strane, vjerujem da dođe jedna iole normalna inspekcija koje nema veze s našom firmom da bi stavila traku oko stroja dok se ne dovede u optimalno stanje.
  5. Pozdrav !! Radim u jednoj firmi koja se bavi drvnom industrijom..Radio sam na furnirskom nožu i spletom nesretnih okolnosti ostao sam bez dijela malog prsta na lijevoj ruci, Firma se ograđuje u zapisnicima i navodi da je riječ o mojoj nepažnji, inspekcija rada dolazi u firmu i pravi zapisnik bez da se mene zvalo da dam izjavu. Navedeni slučaj se desio prije nekih 2 mjeseca, čekam još potvrdu s HZZO-a da vidim hoće li mi priznati uopće ozljedu na radu. Neki savjeti šta da radim, kako da postupim ?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija