Jump to content

MadHatt3r

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. U redu , hvala vam puno na brzim odgovorima i vašem vremenu. Lijep pozdrav.
  2. Znači opcije su mi da vratim auto i uzmem novac nazad ili da cekam ostavinsku za koju mi nitko ne garantira da ce se održati prije nego registracija istekne?
  3. Hvala na brzom odgovoru. A može li gospodin ikako prije ostavinske rasprave auto prepisati na svoje ime? Jer iskustva ljudi s kojima sam pričao su da se čeka 6 pa neki i do 12-13 mjeseci, a to mi nikako ne ide u korist jer cu morati registrirati automobil u tom periodu što će biti nemoguće ako nije na moje ime.
  4. Pozdrav, Kupio sam automobil početkom ovog mjeseca , automobil je na osobu koja je preminula 8.2. ove godine.Prodao mi ga je muž pokojnice i uvjerava me kako je sigurno da ce on nasljeditit automobil samo da pricekam ostavinsku raspravu.Pošto nisam znao da je auto na ime preminule osobe sve dok ga nisam pokušao prepisati na svoje ime (gospodin je tvrdio da mu je zena otišla u njemačku zbog posla) tražio sam ga fotografiju osobne iskaznice, što sam i dobio. Zanima me postoji li neki određeni rok u kojem se ostavinska rasprava mora održati i koliki je taj rok?Nije baš da vjerujem gospodinu jer je lagao i lažirao potpis mrtve žene na ugovoru, pa bih volio znati kakve su mi opcije ako auto ne nasljedi gospodin koji mi ga je prodao ? Molio bih i za nekakav savijet što da radim automobil je u jako dobrom stanju i volio bih ga zadržati , ima nekakvih ulaganja ali ne želim ulagati u njega dok nije na moje ime. Unaprijed hvala. EDIT: Imam i dva svjedoka koji su išli samnom po auto.
  5. ma to nam je jasno, i mislili smo da ce se to desiti, ali jesu li oni ikako mogli prepisati na njega ostali dio kuce koji je on nadgradio nad našim djelom kuće i dvorista, iako prema djedovoj oporuci to nije smio raditi
  6. Bok Moj dida je imao kuću u Dalmaciji, kad je umro 1995. ostavio je oporuku u kojoj je mom tati ostavio njegovu sobu, stricu njegovu, a hodnik i kupaona su bili za zajedničko korištenje, baka je dobila njihovu spavaću sobu i kuhinju te pravo uživanja u kući dok ne umre. tata je također dobio svoju (južnu ) stranu dvorišta i pravo gradnje na toj strani, a stric svoju (zapadnu) i pravo gradnje na njoj. Konobu iza kuće su dobili bratići jer im je tata umro u ratu, te su još svi dobili određeni dio zemlje i dio stare kuće. moj tata i stric nisu u dobrim odnosima (do didiove smrti moji su se brinuli oko njih, a nakon što je on umro stric se preselio baki i manje više manipulirao s njom). prije desetak godina stric je počeo graditi kat kuće i sagradio je na našem dijelu kuće sobu i hodnik, i nad našem dijelu dvorišta garažu i nad garažom terasu (iako to nije smio), tata je tad slao neke žalbe u vezi toga, ali što je sagradio nije se srušilo. isto tako nikome nije jasno kako je mogao dobiti uopce dozvole da gradi na našem. u lipnju 2020. baka je umrla i mi smo odlučili tražiti strica da nas isplati iz našeg dijela, jer nitko od nas tamo nije išao 25 godina i on i njegova obitelj je uživala u tome bez da im je itko smetao. našli smo odvjetnika kojemu smo poslali sve papire, ali nam je on javio da je baka preko ugovora o doživotnom uzdržavanju prepisala stricu svoje dijelove (mogla je samo kuhinju i svoju sobu), te da moj tata posjeduje samo 10% cijele kuće. odvjetnik je rekao da njemu to smrdi jer su djedovu oporuku skroz ignorirali. nas zanima što možemo napraviti u vezi toga, ima li uopće ikakvog smisla, i je li to što su oni napravili uopće legalno? hvala puno.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija