Jump to content

Nerah

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Nerah objavio

  1. Sad govorim o obavijesti o prijedlogu. Ne znam kada je dostavljena.
  2. Sjajno. Znači, uopće ne znam kad je dostavljena, pa nisam ni mogla reagirati na onih 15 dana koja se spominju u njoj. Hoću reći, mogla je doći doslovno tjedan dana prije rješenja. Vidim da je sastavljena i poslana u 7.mj., a mene nije bilo od 23. 8. do pred par dana., a do 23. 8. nije došla. Kad je došla pojma nemam, no datum na koverti je 4.8. , no znači idućih 20 dana nije mi dostavljena, kad je, pojma nemam, pa živjela nam i Hrvatska pošta. Kako uopće mogu dokazati da sam ju primila točno određenog datuma (HP mi je pri slanju s povratnicom muljala s datumima, a već mi neke druge posiljke nisu dostavljane na datume koji se vide u trackingu, a da ne govorim o tome da su vraćane jer me kao nije bilo, a ja bolesna sjedim doma i ne dođem u onih 5 dana)
  3. Da, njega i budem podnijela. Zar se obavijest o prijedlogu za ovrhu ne mora poslati preporučeno? Ide običnom poštom? Znam da opomena ide običnom, no i ova obavijest o prijedlogu za ovrhu ide običnom?
  4. Dodajem postu: bolujem i od depresije, sa sumnjom na ADD (čekam obradu) i u fazama pogoršanja dešava mi se da sve poslove i obaveze prolongiram, no nastavim čim mi se stanje poboljša. To mi se desi i sa plaćanjem računa, da kasnim jer sam loše.
  5. Osoba sam s invaliditetom koja zbog privremene potpune radne nesposobnosti prima doplatak za njegu i pomoć, te zajamčenu minimalnu naknadu i imam pravo na podmirivanje (dijela) troškova stanovanja od strane grada. Grad račune podmiruje sa zakašnjenjem, HEP-toplinarstvo tu obavijest koju sam im poslala ne uzima u obzir, pa sam već par puta dobila opomenu pred ovrhu o čemu bih obavijestila gradski ured no oni kažu da ne mogu utjecati na to kad će računi biti plaćeni. Poneki put razliku u računima (iznos zna biti iznad iznosa koji Grad plaća) plaćam samq, no zbog financijske situacije ponekad plaćam sa zakašnjenjem. Nikad se nije desilo da ne platim. Zbog bolesti se dešava da ponekad ne mogu redovito izlaziti, ponekad boravim kod prijatelja ili tete, jer im je na taj način lakše mi pomoći, ali to znači i da poštu ne podižem redovito. Prošle godine mi je HEP-toplinarstvo poslalo opomenu pred ovrhu; računi iz te opomene plaćeni su osam dana nakon roka spomenutog u dopisu, kad mi je teta otišla uzeti poštu iz kaslića. Moja teta kod koje sam tad boravila obavijestila je telefonski HEP toplinarstvo da su računi plaćeni, i na koji način. Kako sam bila teško pokretna bilo mi je nemoguće pismeno im se javiti. Usprkos tome HEP toplinarstvo ove godine šalje prijedlog za ovrhu koji nije bio poslan preporučeno, a kako zbog bolesti opet nisam boravila u svom stanu nego kod prijatelja, poštu sam dobila sa zakašnjenjem - našla sam u kasliću kada sam se vratila u stan i taj isti dan isti dan došlo mi je rješenje za ovrhu. U tome rješenju kao i u prijedlogu za ovrhu napisani su računi iz 2020. godine za koje više nemam dokaza da su plaćeni - jedino što imam su mailovi i odgovori gradskog ureda da su računi zaprimljeni. Računi su iz 10. i 11.mj. 2020. godine, i 2.mj.2021. (plaćeni ali ne mogu više dobiti dokaz), te jedan iz 2022.; svi su plaćeni (zadnja dva s kašnjenjem, i par dana nakon isteka roka onog računa na kojem piše opomena). Zadnja dva računa su plaćena općom uplatnicom, oba na jednoj, no napisano je na njoj za koje mjesece su. HEP toplinarstvo je javnom bilježniku u veljači 2023. dostavilo prijedlog za ovrhu (dakle tokom gotovo godinu dana nisu uočili da su računi plaćeni). Tu obavijest od javnog bilježnika našla sam u kasliću pri povratku kući (oko desetak dana od roka od 15 dana za koji piše da je rok plaćanja). Znači nisam stigla u roku poslati dopis kad su računi plaćeni. Sad je došlo rješenje o ovrsi, isti dan kad sam se vratila kući i nasla obavijest od jb, u kojoj se navedeni svi ti računi koji su plaćeni. Uz iznos navodnog duga je i trošak jb u iznosu od 300 eura. Molim vas za savjet kako dalje. Naravno, poslati ću prigovor na rješenje, pa molim i za savjet kako ga sročiti. Hvala unaprijed. (Ispričavam se i na dugom uvodu i dugom tekstu)
  6. Idući mjesec mi završava otplata kredita - otkup stana (na temelju stanarskog prava). Što sad trebam učiniti? Malo sam proučavala... Trebam dobiti brisovnicu od ustanove koja je vlasnik stana i koja je za vrijeme otplaćivanja kredita imala hipotekarno pravo, pa idem k njima da mi to izdaju? Ili od banke koja je provodila naplatu? Onda s tom brisovnicom idem javnom bilježniku da je on ovjeri? Buni me ovo "Izjava o brisanju ili brisovno očitovanje s ovjerenim potpisom vjerovnika (ako brisovno očitovanje izdaje pravna osoba – banka, trgovačko društvo i dr. potrebno je dostaviti izvod iz sudskog registra, ukoliko ovlaštenje za potpis nije utvrdio javni bilježnik kod ovjere potpisa)". I zatim s tim idem na općinski sud na koji spadam, i tamo predajem zahtjev za brisanje hipoteke, prilažući vlasnički list, ugovor o prodaji stana, potvrdu da je plaćena upravna pristojba, i tu brisovnicu? Mogu li vlasnički list skinuti s e-građana i isprintati, ili ga moram dizati na gruntovnici? Da li ugovor o prodaji stana mora biti original, ovjerena kopija (moram i za to ići javnom biljezniku da i nju ovjeri?), ili je dovoljna samo kopija? Nakon što sud taj zahtjev riješi, što dalje? (Zgrada je obavila povezivanje zemljišnih knjiga, što se zgrade tiče, sve je jasno i čisto, ako u svemu i taj dio slučajno ima neku ulogu.)
  7. Ne mogu vjerovati da on kao osoba koja sluzbeno predstavlja zgradu iz te pozicije - na sastancima suvlasnika gdje on prisustvuje i vodi ga kao PS a ne kao privatna osoba - moze nekaznjeno iznositi privatne podatke do kojih je dosao preko neke veze, ili ih saznao temeljem toga sto je PS pa su mu odredeni podaci dostupni, odn. postoji nacin da ih dobije, ali nije ih dobio od samog suvlasnika o kojem u tom trenu govori! Kakve veze s tim ima bilo koji medij, drustvene mreze i slicno?! Da osoba te podatke javno iznosi, i svima su poznati, onda bi to moglo biti opravdanje... Ali ovako, nema opravdanja! Otkud doticnom podatak o necijoj placi? Ili o invalidskoj mirovini? Ili dugovima? I na temelju cega to smije javno iznositi? Zakoni su takvi da to smije?! Tesko mi je vjerovati...
  8. Naš predstavnik suvlasnika na sastancima suvlasnika ima običaj iznositi i privatne podatke o stanarima... npr. kolika im je plaća, da li su negdje dužni - imaju ovrhe i tko ih je ovršio... kredite, socijalnu pomoć i prava iz tog područja, bolesti od kojih tko boluje... Ne znam otkud mu dio tih podataka... Pogotovo je bezobrazan u odnosu prema suvlasnicima koji imaju drukčije mišljenje od njegovog; osim što sve ove podatke iznosi na sastancima stanara, iste priča svud naokolo kako se s kim sretne. Kako smo trenutno na potpuno suprotnim stajalištima oko nečeg izuzetno bitnog, ne želim da o meni naokolo blebeće kolika mi je plaća i na što imam pravo zbog bolesti. Da li navedeno spada pod Uredbu o zaštitu osobnih podataka? Da li da mu pošaljem dopis u kojem ga podsjećam na tu uredbu? Ako bljuzne podatak o mojoj plaći i zdravstvenom statusu, doći će mi da ga tužim zbog iznošenja mojih osobnih podataka...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija