Jump to content

akacija

Korisnik
 • Broj objava

  100
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O akacija

 • Status
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Ako na Forumu, na postove smiju odgovarati samo neki, onda bi to trebalo negdje naznačiti kao pravilo (ili možda je, ali ja za to ne znam); tako da vas, mi ostali, ne ometamo i ne uznemiravamo svojim postovima (a, i da se mi ne moramo čuditi što se događa sa našim postovima i 'smajlićima' koje smo stavili na tuđe postove).
 2. Kad bi netko pred mene stavio ispunjen ugovor o darovanju nekretnine i rekao: "Evo ti, tvoje je, samo trebaš potpisati." Ja bih to shvatila darom i bilo bi to ugodno iznenađenje. A prebaciti vlastitu nekretninu na nekoga, a da taj to ne zna - to i ne zvuči kao dar.
 3. Zapravo, to više baš nije niti stvar prava, nego bi općenito uzevši, pitanje bilo - da li bi itko trebao na takav način poklanjati nekretninu?! Ali ako želi i pita kako bi to mogao učiniti...
 4. Pa upravo je poklonio. O čemu mi pričamo?!
 5. Ali će imati kad bude potpisan i ovjeren, ne?
 6. Ispunite obrazac ugovora ili sastavite ugovor (kako li se to već radi), tako da nedostaje samo njezin potpis i to joj poklonite.
 7. Ako vrijede ove informacije sa stranica porezne, misli da ne biste trebali platiti. Porezna oslobođenja pri nasljeđivanju, darovanju i drugom stjecanju nekretnina bez naknade: - bračni drug, potomci i preci koji čine uspravnu liniju te posvojenici i posvojitelji koji su u tom odnosu s umrlim ili darovateljem, - pravne i fizičke osobe kojima Republika Hrvatska ili jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave daruje, odnosno daje nekretnine bez naknade radi odštete ili iz drugih razloga u svezi s Domovinskim ratom, - bivši bračni drugovi kada uređuju svoje imovinske od
 8. No, bili ste rekli da je proglašeno napuštenim protivno Odluci grada i Zakona o grobljima, zato sam pitala. Da li to onda znači da je naknada plaćana, a oni su grob, unatoč tome, proglasili napuštenim? Ili je problem u ovome što ste podcrtali - dodijelili su grob drugom korisniku, a nisu prije toga premjestili ostatke preminulih? Ili nešto treće? Možda nije čudo, ako su grob smatrali napuštenim.
 9. Ne mogu Vam dati odgovor, ali nešto me zanima, a moguće da će to zanimati i one koji Vam mogu dati odgovor. Na osnovu čega je grobno mjesto proglašeno napuštenim?
 10. Ako vas dvoje dijelite samo tih 7/64 (= 14/128), trebali biste dobiti svaki po 7/128. 2/16 = 8/64 Dakle, Vi imate 1/64, a brat 8/64 - što znači da je njegov dio 8 puta veći od Vašeg. (I ne samo to, nego ispada da Vaš brat ima veći dio nego ga je Vaša majka imala - ona 7/64, a on 8/64.) Da bi bilo pola-pola, trebalo bi biti 4/64 Vama i 4/64 njemu (ili, svakome po 1/16 jer je 4/64 = 1/16). Ali, ni to nije skroz točno jer bi, zapravo, trebali dobiti svaki po 7/128. No, 1/16 = 8/128; što je dovoljno blizu, tek mrvičicu više od 7/128.
 11. Takve se odluke donose na nivou grada. Evo za primjer: ODLUKA O UVJETIMA I NAČINU DRŽANJA KUĆNIH LJUBIMACA, NAČINU KONTROLE NJIHOVA RAZMNOŽAVANJA, UVJETIMA I NAČINU DRŽANJA VEZANIH PASA TE NAČINU POSTUPANJA S NAPUŠTENIM I IZGUBLJENIM ŽIVOTINJAMA ("Službene novine Primorsko-goranske županije" broj 44/09 i "Službene novine Grada Rijeke" broj 4/14) Članak 9. Zbog zdravstvenih, higijenskih i drugih razloga zabranjeno je uvođenje kućnog ljubimca u građevine javne namjene (zdravstvene, prosvjetne, vjerske, kulturne, sportske i druge objekte javne namjene), u trgovine,
 12. Tražite najveći broj s kojim su oba broja iz razlomka djeljivi, (npr. 15/30 se mogu podijeli s 15, što znači da je 15/30 = 1/2). 1656/19872 1656:1656=1 19872:1656=12 1/12 12144/19872 12144:1104=11 19872:1104=18 11/18 Ali, pretpostavljam da bi željeli da i dalje oba razlomka imaju isti nazivnik kako bi vidjeli koji je odnos među njima, tj. ako je prvi u 12inama, da bude i drugi - to baš i neće ići, zato oni i jesu onako 'grozni' (1656/19872,..).
 13. Ovdje možete vidjeti kakvo vam je stanje na računu, tj. kolike su vam nove rate: http://mojracun.hep.hr/elektra/index.html#!/
 14. To su dvije različite nasljedničke izjave. Možete se jednostavno odreći nasljedstva ili možete naglasiti da se "nasljedstva odričete samo u svoje ime". U prvom slučaju, nasljednik je Vaša sestra; u drugom, Vaša djeca.
 15. Copy/paste s druge teme, i hvala Matrixu. (Ova je o odricanju, izvukli ste tu Temu, pa sam pretpostavila da Vam takva izjava treba) Ja _________________________________ iz __________________ u _______ na dan ___________________ pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću dajem slijedeću : NASLJEDNIČKU IZJAVU, kojom izjavljujem da se u ostavinskom postupku koji se vodi kod nadležnog suda u _______ , a iza pokojnika/ice__________ koji je preminuo dana _______ u _______, odričem se svog nasljednog dijela i istovremeno ga u cjelosti ustupam: _
×
×
 • Napravi novi...