Jump to content

Miss Elly

Korisnik
  • Broj objava

    25
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Miss Elly objavio

  1. Pozdrav, nisam sigurna gdje bih drugdje stavila temu. Zanimala bi me informacija da li se ispis digitalno izdanih dokumenata (dakle, s elektroničkim potpisom i pečatom) može pravno smatrati originalom toga dokumenta? Hvala 🙂
  2. S obzirom da sada po prvi put dobih novi posao dok još radim, molim za nekoliko (pravnih) informacija. Ugovor mi ističe za jako kratko vrijeme, a trebala bih se dogovoriti oko početka rada s novim poslodavcem. Znam da je trenutni poslodavac, prema Zakonu o mirovinskom osiguranju (čl. 112) dužan odjaviti radnika u roku od 24 sata od prestanka rada. Hipotetski, ako radim do 1.12., poslodavac 2.12. može otići odjaviti me s mirovinskog s prethodnim danom. Kako nisam sigurna koliko traje procedura u samom Mirovinskom i s obzirom na činjenicu da me novi poslodavac mora prijaviti prije početka rada, jel postoji neki pravni okvir po kojem se mogu orijentirati čisto da znam što reći tom novom poslodavcu kad mogu početi raditi? Pretpostavljam da po gore navedenom 2.12. još ne mogu početi raditi jer u mirovinskom još nije "sprovedeno" da mi je radni odnos završio 1.12. iako kroz neko vrijeme hoće? Nadam se da sam bila dovoljno jasna
  3. Zanima me informativno. Ukoliko osoba radi na određeno, da li dobivanje posla za stalno predstavlja osobito važan razlog za izvanredan otkaz od strane radnika? Naime, radim na određeno. U ugovoru o radu se ne spominje opcija otkaza, a dobila sam posao za stalno.
  4. Pozdrav svima... imam jedno pitanje; možda malo glupo, ali imam potrebu razriješiti dilemu... Naime, zamjena sam za rodiljni dopust do povratka djelatnika na rad. S obzirom da bih iskoristila preostali godišnji zaključno sa zadnjim danom rodiljnog dopusta kolegice, nisam sigurna da li se u rodiljni dopust ubraja i onaj dan (odnosno, datum) do kojeg joj je porodiljni "odobren"... Recimo da joj je po rješenju porodiljni odobren do 12. 10. - ulazi li porodiljni i 12.10. ili joj porodiljni ističe 11.10.? Hvala
  5. Pitanje za one koji su prošli dsi... Koliko dugo ste učili za ispit?
  6. I koliko ste dugo učili za državni ispit? Ja sam prvo krenula čitati zakone s ciljem da učim po njima, ali ima toliko toga da se bojim kako mi ne bi bila dovoljna ni godina dana za sve to. Sada se fokusiram na skripte koje ću ponegdje eventualno nadopuniti sa zakonima. Ali svejedno toga ima dosta pa me već lagano hvata panika.
  7. Nego, jel netko voljan te skripte s e-učenja poslati na e-mail (ukoliko je to izvedivo)? Za II. razinu.
  8. Hvala ti na odgovoru. Još jedno pitanje za sve. Koliko dugo ste čekali od kad ste predali zahtjev za polaganje pa do javljanja termina, odnosno do samog datuma kad ste polagali dsi?
  9. Imam pitanje za vas koji polažete dsi prema novom sistemu, a vezano je uz ovo e-učenje. Dakle, jeste li pristup za to e-učenje dobili kada ste prijavili dsi ili prijavu na to ispitni koordinator može napraviti i prije prijavljivanja državnog ispita.
  10. Možda sam bila neprecizna. Zakon o tržištu rada Čl. 10, st. 1. Nezaposlenom osobom u smislu ovoga Zakona smatra se osoba sposobna ili djelomično sposobna za rad, u dobi od 15 do 65 godina, koja nije u radnom odnosu odnosno koja ne obavlja samostalnu djelatnost, aktivno traži posao i raspoloživa je za rad te ako: 1. ne ostvari mjesečni primitak od pružanja usluga prema posebnim propisima ili ne ostvari mjesečni primitak odnosno drugi dohodak prema propisima o porezu na dohodak s obzirom na podatak o uplaćenim doprinosima za obvezna osiguranja dobivenim od Središnjeg registra osiguranika, a koji je veći od prosječne isplaćene novčane naknade u prethodnoj kalendarskoj godini 2. nema registrirano trgovačko društvo ili drugu pravnu osobu odnosno nema više od 25 % udjela u trgovačkom društvu ili drugoj pravnoj osobi 3. nije član zadruge ili upravitelj zadruge 4. nije predsjednik, član uprave, izvršni direktor trgovačkog društva ili likvidator 5. nema registrirani obrt, slobodno zanimanje ili djelatnost poljoprivrede i šumarstva 6. ne obavlja domaću radinost ili sporedno zanimanje prema posebnom propisu 7. nije osigurana kao poljoprivrednik po propisima o mirovinskom osiguranju 8. nije zaposlena prema posebnim propisima 9. nije korisnik mirovine, osim korisnika mirovine koji ostvari pravo na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad odnosno korisnika mirovine koji ostvari pravo na invalidsku mirovinu zbog djelomičnog gubitka radne sposobnosti i korisnika obiteljske mirovine kojemu se ta mirovina ne isplaćuje 10. ne ispunjava uvjete za starosnu mirovinu 11. nije osigurana na produženo mirovinsko osiguranje na temelju ugovora o radu na određeno vrijeme za stalne sezonske poslove 12. nije uključena u program socijalnog uključivanja na temelju nalaza i mišljenja centra za profesionalnu rehabilitaciju o privremenoj nezapošljivosti ili 13. nije redoviti učenik ili student.
  11. Zanima me informativno. Što točno znači/uključuje/obuhvaća zapošljavanje prema posebnim propisima?
  12. Smijem pitati na koji onda način to sada funkcionira s poreznim karticama? Porezna uprava mi je svojevremeno isprintala taj obrazac koji sam odnijela poslodavcu kad sam se zapošljavala i po završetku radnog odnosa taj isprintani obrazac nikad nisam dobila nazad. Sve druge dokumente jesam.
  13. S obzirom da se ne radi o otkaznom roku, nego o isteku ugovora o radu, nakon kojeg radnik više nije djelatnik firme u kojoj mu ističe ugovor, zanimala bi me jedna stvar. Ima li radnik u tome slučaju pravo izbivanja s posla najmanje 4 sata tjedno zbog traženja drugog posla u smislu čl. 144 Zakona o radu?
  14. Postoji li kakva zakonska obveza od strane radnika da poslodavca unaprijed obavijesti kako ne planira produžiti ugovor o radu na određeno vrijeme? Naime, ugovor mi istječe za dva mjeseca nakon kojih više ne bih ostajala u ovoj firmi gdje trenutno radim.
  15. Glupo potpitanje, ali želim biti sigurna. Dio članka "ovjereni prijepis pismena, odnosno, isprave koji se kod njih nalaze" znače isključivo one isprave i dokumente koje su ta tijela izvorno izdala, a ne u smislu, recimo, preuzimanja originala svjedodžbi u sklopu natječaja za posao (ili bilo čega drugoga gdje se za provedbu nekog postupka zahtijevaju originalni dokumenti) pa se oni, eto, nalaze kod njih?
  16. "Tijela državne vlasti, jedinice lokalne samouprave i uprave, odnosno pravne osobe koje imaju javne ovlasti izdat će stranci ovjereni prijepis pismena odnosno isprave koja se kod njih nalaze, kad je to određeno zakonom ili drugim propisom." Što ovaj članak u praksi točno znači? Je li takva ovjera ekvivalent javnobilježničkom ovjeravanju prijepisa dokumenta ili više u smislu potvrde primitka u smislu čl. 12. Uredbe o uredskom poslovanju? I kako ono u praksi izgleda?
  17. Na upit zašto sam premještena iz odjela, rečeno mi je da je to zbog kolegice koja se loše ponašala. Dakle, to nije tražila (bolja) organizacija posla. S mog aspekta, problema s kolegicom s moje strane nije bilo. Bila je teška karakterno, ali posao zbog toga nije trpio. S tom promjenom djelatnika, nije se ništa promijenilo u odnosu na poslodavca jer su samo "Marko Marković" i "Ivo Ivić" zamijenili radna mjesta iz subjektivnog dojma nadređenog da netko s nekim ima problem. Ali je to, s druge strane, utjecalo na jedan, meni bitan, aspekt života. Malo sam dosadna, ali taj raniji posao uistinu mi je bitan.
  18. Vjerujem da mi ta odluka može utjecati na daljni profesionalni razvoj i karijeru koji sam imala u vidu kad sam se prijavljivala za posao jer ta dva radna mjesta, bez obzira što klasifikacija kaže, jesu u praksi dovoljno različita (i u samom obavljanju posla i u zadacima koji se nod djleatnika traže). Malo mi je teško vjerovati da poslodavac može imati toliki monopol nad tim.
  19. U sadašnjem ugovoru o radu ne stoji opis radnog mjesta, nego samo njegov naziv uz kojeg piše da radim u tom istom odjelu u kojem sam bila prije premještaja. Ne znam je li bitno kakav je opis poslova prema sistematizaciji radnih mjesta. Kako sada vidim opis jednog i drugog posla je u njoj isti, ali u praski to baš i nije tako. Oba radna mjesta zahtjevaju poznavanje drugih uredbi i zakona te ono što sam trebala znati tamo ovdje mi baš puno ne pomaže i obrnuto. Čak se i opcije u programu u kojem radimo razlikuju pa ispada da sam posao, na kraju, morala učiti ispočetka. Inače, djelatnice koje su sada tamo za svoj premještaj (uključujući i onu s kojom sam se mijenjala za radno mjesto) su dobile pisanu odluku o tome. S druge strane, ja ništa takvo nisam dobila niti sam potpisivala ikakve dodatne anekse ugovora o radu.
  20. Na poslu sam se našla u jednoj situaciji za koju nisam sigurna kako je riješiti pa molim pomoć. Zanimalo bi me postoji li kakva zakonska podloga za ono što se dogodilo i kakve su mi daljnje opcije? Situacija je sljedeća: Prošle godine sam sklopila ugovor na određeno u jednoj državnoj instituciji. Posao me baš zainteresirao i, iako je bio ispod moje stručne spreme, smatrala sam da mi je dobra podloga i da bih profesionalno htjela nastaviti u tome smjeru. Jedini je problem bila vječito nezadovoljna kolegica koja se često istresavala i vikala i tako to... No, iako je bilo naporno raditi s njom u tim trenucima, nisam se nikome žalila. Priča je dobila daljnji zaplet kad su nam odjel došle dvije nove kolegice i taj toksični odnos vidjele/doživjele iz prve ruke. Ne znam jesu li one ikome išta govorile, no, mjesec dana prije isteka mog ugovora, a ujedno i zadnji dan prije mog godinšnjeg mi je došla tajnica od šefice i rekla da zna kakva je ova gore kolegica prema meni i iznenadila me s izjavom da bi ona mene stavila u drugi odjel na drugo radno mjesto. Nije mi ostavljeno vremena za razmišljanje. U tom trenutku sam rekla da mi je svejedno, na što mi je tajnica odgovorila da onda ona odlučuje da ja prelazim u taj drugi odjel. Na moje mjesto došla je djelatnica iz tog odjela čiji sam posao onda ja preuzela. Po povratku s godišnjeg, tražila sam da me se vrati nazad. Rekla sam da je to posao koji me zanima i da je to ono što bih htjela raditi. Kao drugu opciju sam predložila drugi odjel koji se bavi istom vrstom posla. No, ni za što od toga nisu htjeli čuti. To drugo radno mjesto je, također, ispod moje spreme. Profesionalno se ne vidim u njemu, "karakterno" mi ne odgovara i imam dojam kao da ću svakog trena puknuti. Radim s kolegicom od koje ne mogu baš puno naučiti jer se čini kao da ni sama ne razumije posao. Potpuno besperspektivno. Ugovor mi je produžen, ali kao da radim na onom istom radnom mjestu i u istom odjelu na kojem sam radila prije nego što su me prebacili. Kasnije sam opet pitala u čemu je bio problem. Ponovno je navedena da kolegica s početka priče. Ponovno sam tražila da me se vrati na moje radno mjesto, ali opet ništa... To je ukratko to... Pa, eto, pitanje s početka teme - kakve su mi opcije?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija