Jump to content

Sempervivum

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala za odgovor! Prilikom kupovine i plaćanja nije niti ugovoreno niti naznačeno da će uslijediti rast cijena. Proizvod je preuzet, dobrovoljno sam platila nastalu razliku, ali sam uputila pisani prigovor. Radi se o potrošačkom ugovoru, ugovorena i plaćena cijena je bila 170 kn, razlika za nadoplatiti 9 kn. Može se reći: nije vrijedno, ali smatram postupak nepoštenim i neposlovnim. Ne bih išla na tužbu, nego na prijavu inspektoratu. Moram li čekati odgovor na moj prigovor ili svejedno mogu podnijeti prijavu?
  2. Pozdrav svima, Može li maloprodajna tvrtka zahtijevati od kupca da prilikom preuzimanja proizvoda - koji je unaprijed plaćen u cijelosti - plati razliku u cijeni, zbog koje je došlo uslijed dizanja cijene svih proizvoda. Podizanje cijena dogodilo se u roku dva dana od narudžbe/plaćanja i preuzimanja proizvoda i nije bilo najavljeno. (Sve u okrilju današnje situacije prelaska na Euro). Ne fokusiram se na iznos ili na traženje povrata, iako smatram kako smo mi građani HR ionako previše popustljivi! Naime, krši li tvrtka koju zakonsku odredbu takvim postupkom? Hvala i lijep pozdrav
  3. Molim Vas pojašnjenje ove situacije: Stambena zgrada u kojoj je pred dvadesetak godina jedna stranka uz suglasnost većine tadašnjih suvlasnika dobila pravo adaptacije i korištenja tavanskog prostora. Taj prostor pretvoren je u stan kojeg koristi član obitelji spomenute stranke, koja je bila vlasnica jednog drugog stana, kojeg je u međuvremenu prodala i odselila. Stranka je nedavno putem odvjetnice uputila dopis sadašnjim stanarima u kojem se tvrdi sljedeće: Spomenutim prvobitnim potpisima suvlasnici su dali pristanak za adaptaciju tavanskog prostora u stambeni prostor i dozvolili upis prava vlasništva, ali nisu sačinili ispravu podobnu za provedbu u zemljišnoj knjizi i ostalim očevidnicima. Nadalje, navodno zbog nekih suvlasnika nije provedeno etažiranje zgrade, a stranka mora riješiti svoje zemljišnoknjižno stanje tavanskog stana. Svi sadašnji suvlasnici stanova u zgradi trebali bi kod javnog bilježnika potpisati Međuvlasnički sporazum i ovjeriti potpise – o trošku navedene stranke. U nastavku se tvrdi da će svi suvlasnici koji taj sporazum ne potpišu biti tuženi od strane stranke i snosit će sudske troškove i vođenje postupka. Pitanja: 1. Hoće li sadašnji suvlasnici - ako ne potpišu i ne ovjere potpise - doista morati snositi navedene troškove za okončanje postupka koji je započeo u prošlosti, a u međuvremenu su se u izvjesnom broju stanova suvlasnici nekoliko puta mijenjali? Kojim zakonom i člankom je to regulirano? 2. Mogu li suvlasnici zgrade smatrati ovo pismo kao prijetnju i eventualno tužiti zbog toga? Zgrada trenutačno nema predstavnika stanara, no vjerojatno bi suvlasnici bez okolišanja potpisali iz ljudske susretljivosti. Međutim, ovako sročen zahtjev mogao bi dovesti do promjene mišljenja, stoga nas zanima pravna osnovanost takvog zahtjeva. Najljepša hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija