Jump to content

dadika1

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je dadika1 objavio

  1. Novac koji dolazi na racun (npr. poljoprivredni poticaji). No u međuvremenu sam došao do informacije da to nije moguće napraviti, tj. jedino banke imaju tu mogućnost, jer novac dolazi na račun poljoprivrednika, a banka je ta koja u svom sustavu novac dalje preusmjerava na svoje račune te da za ostale i fizicke osobe nije moguće doznačiti poticaje.
  2. Dobar dan, ima li netko informaciju gdje se može nabaviti Ugovor o zasnivanju založnog prava na novčanim sredstvima? Tražio sam svuda po netu, ali nigdje ne mogu pronaći navedeni ugovor. LP
  3. Pozdrav svima, u pitanju je pravni savjet vezano sa poslovanje sa inozemstvom. Širili bi naše poslovanje na inozemno tržište te bi potencijalnim partnerima predložili kao intrument osiguranja uzimanje zadužnice. Pitanje glasi: Može li inozemni vjerovnik (tvrtka koja posluje u zemlji EU, a koja nema predstavnika u HR) koristiti hrvatsku zadužnicu ovjerenu od strane javnog bilježnika u HR na način da zadužnica preda hrvatskoj poslovnoj banci i od nas (tvrtka sa sjedištem u HR) potražuje određeni iznos u slučaju ne plaćanja sa naše strane, a na temelju računa koji je izdan na jeziku tvrtke iz EU prema nama? (nadam se da je pitanje razumljivo) Ovo pitanje je postavljeno radi predlaganja oblika uspješne suradnje, a ne radi izbjegavanja plaćanja obaveza. Ako je odgovor negativan, postoji li neki formalan dokument ili obliku suradnje sličan bjanko zadužnici, a između poslovnih partnera različitih zemalja EU? Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija