Jump to content

MARYDA

Korisnik
  • Broj objava

    29
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

Postignuća

  1. Imam pitanje. Radim u toj tvrtki od Maja 22, otkaz sam dala 8.3.23. Naknadno sam saznala da su svim radnicima u Aprilu isplaćeni bonusi za 2022. Ne znam o čemu se točno radi, evl. regres ili nekakva nagrada za rad u 2022. Pri isplati zadnje plaće u Aprilu za Mart 2023 svima su isplaćeni ti bonusi osim mene. Da li imam pravo na taj bonus iako sam 8.03.2023 dala otkaz i kako to ostvariti ako imam pravo na tu isplatu? Molim za skori odgovor.
  2. Postovana, insistiram. Nisam bas trenutno vjesta u tumacenju i formuliranju, posto niti nemam vremena za to. Zelim u svakom slucaju podnijeti prigovor na tu ovrhu, o kojoj sam Vam pisala. Zelim se obratiti direktno za to nadleznom sudu. U cilju mi je obustava iste sudskim putem. Mozete li mi poslati obrazac za podnosenje prigovora sudu. Kao primjer. Ovrha datira od 2009. g. jos . Nema roka. Zelim pobiti njihovo nastojanje da mi "izvace novac iz dzepa", posto nemam imovine. Racun je bio jos placen te godine o kojemu mu je ovdje rijec. Radi se o racunu VIP net-a danas A1, ciji korisnik nisam i nikada necu biti. Ugovor je ukinut iz razloga jer jedan racun nije bio placen u cijelosti. Zar to ne bi trebala biti osnova za placanje?No, opomene su stizale usprkos tome da sam ja podmirila taj racun. Smatram to terecenjem . Raskidom ugovora naravno doslo je do dugovanja za cjelokupuni iznos trajanja tog ugovora. Usprsko tome sto su oni poslali taj racun u cijelosti u daljenjem su stizale opomone za sve pojedine racune koje navodno nisu bili uplaceni, ali imam dokaze da jesu. Onda su obracuni taj iznos u cijelosti i nadodali jos neplacene racune. Ako je doslo do raskida ugovora onda se radi o dugovanju o cijelosti. iako su ti racuni u stvari biti vec placeni. Jos radim na tome. Pokusavam samo objasniti o cemu se radi. Te insistiram. Posaljite mii samo molim Vas neki obrazac o tome kako da podnesem prigovor. Jer to zelim napraviti licno, ne mogu si priustiti, radi nastale situacije, odvjetnika. Hvala unaprijed.
  3. Poštovana, puno hvala na odgovoru. Zamolila bih Vas još da mi prosljedite članke Zakona, koji govore da nema prostora prigovoru, odnosno da je sve legalno, čisto da ih proucim. Hvala puno na Vašem trudu.
  4. Ne, nije bila u pitanju sudska ovrha i nije okončana. Radi se o ovrsi preko javnog biljeznika. Sada podnosim prigovor za otplatu iste, jer je ta ovrha bila povučena sa FINI-og reda naplate. Oni idu opet na ovrhu po novčanim sredstvima tj preko FINA-e. Totalno sam šokirana. Zar nisu trebali povući neki drugi način pokušaja naplate, npr. ovrha na imovini ako žele ici legalnim putem. Ovrha se ne moze pokušati naplatiti i drugi put na isti način. To sam barem čitala u zakoniku o ovrhama. Da li može netko sa znanjem pravnih normi i zakona o ovrhama odgovoriti na moje pitanje. S obzirom da ta ovrha u stvari datira jos iz 09. godine., mogu li se povezati na zastaru.
  5. Tražim odvjetnika u Zagrebu, tiče se ovrha, želim uložiti žalbu i prigovor na ovrhu. No, nisam sposobna to sama napraviti. Da li mi moze netko preporučiti dobrog odvjetnika?
  6. Ovrha je bila donesena 2010. Bila je dugo na Fininom ocevidniku i nije bilo ništa naplaćeno zbog nemogućnosti izvršenja naplate. Radi se o A1 telefonski operator. Sada je ta ista ovrha stigla na FINU radi naplate i račun mi je blokiran. Želim podnijeti prigovor na tu ovrhu radi zastare. Da li imam pravo povezati se na zastaru te ovrhe i kako uopće podnijeti prigovor. Nisam primila osnovu za placanje niti mi je poslano bilo kakvo rješenje o ovrsi, tj. nikakvu opomenu nisam dobila vezano za to. Samo mi je stigla obavijest o blokadi računa. Imaju li oni uopće pravo na to. Zar ei prethodno nisu trebali obavijestiti o pokretanju ovrhe, koja,da, postoji od 2010. Ali dugo vremena se nisu desavale nikakve radnje vezano za istu. Molim za brzi odgovor.
  7. Na radnom mjestu dogodila se prilično neugodna situacija za mene, jer sam došla u konflikt sa muškarcem koji me onda vrijeđao riječima kao "glupača" i "kurva" i slično. Sve same pervezarije. Planiram podniijeti privatnu tuzbu radi uvrede. Kako to da napravim? Mogu li se direktno obratiti sudu. I šta mogu očekivati od parnice, ako dobijem ili ako izgubim? Kolika bi tu bila naknade štete ili kazna za dotičnoga. U ocekuvanju skorog odgovora, srdačno Vas pozdravljam. S poštovanjem, Marija
  8. Postova, hvala puno na brzom odgovoru. Ovrha je obustavljena temeljem 12. cl. zponsa, radi se o naplati preko suda.
  9. Hvala puno na odgovoru. Ali, zar ne bih ja isto trebala biti informirana o tome?
  10. Hvala na odgovoru. Ispričavam se, nisam stigla prije odgovoriti. Radi se o odvjetniku. Ne o javnom bilježniku. Ovrha je bila na FINI u redu cekanja, ali nije bilo nikakvih naplata. Postoji li ovdje zastarara te ovrhe?
  11. Trazim odvjetnika za obiteljsko pravo. Radi se o prevari vezano za nasljedstvo jednog obiteljskog stana nakon smrti oca. Meni samo su oduzeta sva prava, putem te prevare od strane majke i druge dvije sestre. Te trazim pomoć odvjetnika kako da vratim svoja prava vezano za taj stan.
  12. Prema zakonu 1/4 place mi se skida za ovrhe na FINI. Kako pratim na e-blokadi vidim i da mi se redovito smanjuje dug. Ali u zadnjoj placi stigao mi je uobičajeno zasticeni dio place, dakle 3/4 place ali na tekućem računu u banci ne vidim da je uplaćeno za ovrhu kao i obično, tako da nikakva uplata duga isto nije stigla na FINU. Da li poslodavac moze to raditi, to da ne uplati onaj nezasticeni dio place. ? Na platnoj listi vidim samo da postoji stavka ostala potrazivanja i to je taj iznos, koji mi je oduzet od citave place. Šta to znaci? Bila bih Vam zahvalna na brzom odgovoru. Pozdrav
  13. Imam pitanje. Nisam sigurna da li imam pravo, ali smatram da je ovrha o kojoj je ovdje riječ, pokrenuta u Junu 2011, od strane javnog bilježnika, u zastari. Obustavljena zbog nemogućnost i naplate 2018. Sada mi se javni bilježnik obratio s prijedlogom o dogovoru otplate duga. Inace ce vjerovnik opet pokrenuti postupak prisilne naplate. Zar nije ova ovrha u zastari, ako do sada nije bilo nikakvih radnji od strane ovrhovoditelja vezano za prisilnu naplatu ili pokretanje ovrhe po nekoj drugoj osnovi? Molim za skori odgovor. Sta mogu poduzeti u pravnom smislu i s obzirom na to da je ta ovrha već obustavljena. (Cl. 12. OZ)
  14. Hvala, puno. Ako biste mogli jos da mi odgovorite na jos jedno pitanje. vidim u ocevidniku preostale obaveze I to je okay, a sta znace one druge ovrhe, koje nisu u ocevidniku I stoji da su obustavljene. Jos uvijek su u registru Fine, ali nisu u redu cekanja naplate. Tocno stoji da je obustavljena, tj. Obustavljena vrsta duga. Obustavljeni iznos 3210kn . Npr. Sta to znaci u zakonskom smislu? Mogu li oni ponovo poslati te ovrhe na naplatu I stati u red cekanja na FINI. ? Ili traziti neki drugi predmet ovrhe, kojeg nemam.
  15. Iskreno, ne znam. Gdje I kako da dodjem do tih informacija?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija