Jump to content

Sawyer

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. @Borbena7 @Ruby_Danderfluff Jasno, puno Vam hvala. Nisam to skuzila. Okej znaci nasljednik sigurno je koliko sada vidimo. E sada gore u rjesenju pise da je ostavinska imovina : ziro racun u neutvrdenom o iznosu i tekuci racun u neutvrdenom iznosu. Znaci nista drugo osim toga. Jel sljedeci korak saznati koliki je bio iznos na tim racunima i moze li se to saznati odlaskom u tu banku, te ako je iznos bio ajmo reci 7000kn onda oni moraju otplatiti 7000 kn tog duga jer je to iznos nasljedenog? Pod ovo zajednicki pristupe mislite da se zajedno kao zale protiv toga ili kako? Jos jednom zahvaljujem na svim ovim informacijama.
  2. @Borbena7 Postovana, evo dosli smo do rjesenja. U njemu pise : Znaci koliko sam ja shvatila je samo otac nasljednik, a sin i kcer su se odrekli. Znaci li to da po tome oni nebi trebali otplacivati dug/kredit? I zasto onda tuze i decka za taj dug. unaprijed hvala.
  3. @Borbena7 Postovana, evo dosli smo do rjesenja. U njemu pise : Znaci koliko sam ja shvatila je samo otac nasljednik, a sin i kcer su se odrekli. Znaci li to da po tome oni nebi trebali otplacivati dug/kredit? I zasto onda tuze i decka za taj dug. unaprijed hvala.
  4. @Borbena7 Odlicno. Puno Vam hvala na informaciji. Bude dalje onda to napravio i pokusao doci do tog rjesenja o nasljedivanju. Tata tvrdi da na raspravi nije spomenut taj dug. Sada ne znam jel to moguce ili se izostavljaju informacije. Znate li jos kako moze saznati i kojem se sudu radi?
  5. @Borbena7 kaze da je glavnica 28 tis. Problem je sto jako malo informacija zna i dobiva npr od tate, a ne zna se snaci di i sta pitati. Pokusao je naci danas rjesenje i nema ga, pa je nasao kod kojeg je to javnog biljeznika bilo i misli sutra nazvati da vidi moze li dobiti primjerak. Moze li se to tako kod tog biljeznika zatraziti?
  6. @Borbena7 Trenutno dug iznosi oko 130 tisuca kuna. Otac je u mirovini i radi 4h dnevno. Sestra je u radnom odnosu, a decko je student i radi preko studentskog ugovora. @Ruby_Danderfluff ali nije nista nasljedio od mame, osim tog duga, znaci nikakvu nekretninu ni nista
  7. @Ruby_Danderfluff najvjerovatnije je jer on u to vrijeme nije nista mogao sam prihvatiti ni odbiti. I znaci iako je on bio maloljetan i nije nista drugo nasljedio mora sada nasljediti taj dug od mame?
  8. Postovani, trebala bih pomoc/savjet ako netko zna. Decku je prije 5-6 godina umrla mama te je on tada imao 17 godina. Posto je bio maloljetan nije nista potpisivao na ostavinskoj. Prije par mjeseci je dosla tuzba za mamin kredit za kojeg on nije znao. Tuze se on, tata i njegova sestra. Zanima me jel decko duzan otplacivati taj dug te moze li se ajmo reci izvuci iz toga posto nije znao nista o tome i sa 17god se nije mogo odreci nasljedstva, a nije ni nista nasljedio od mame. Sestra i tata naravno su bili punoljetni na ostavinskoj, a on ajmo reci nije imao pravo nesto u svoje ime jos napraviti.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija