Jump to content

Zoki123

Korisnik
  • Broj objava

    14
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Pozdrav, Prošlo je već više od godinu dana od sudara, nema nikakve pravomoćne presude, nikome nije određena kazna, ne zna se krivac za nesreću. Novaca od osiguranja naravno nema. Da li postoji zakonski rok u kojem sud mora donijeti pravomoćnu presudu? Na koji način mogu nekako natjerati sutkinju da radi svoj posao, odnosno da privede slučaj kraju?
  2. Hvala na odgovorima, evo zadnjih par pitanja. Ako kamera u autu snima zvuk, trebao bih svaku osobu koja se vozi u autu ili koja prilazi autu (npr policajac koji me zaustavio) upozoriti da se zvuk snima, pa na njihov zahtjev isključiti kameru, da bih time izbjegao kršenje zakona? iz čl. 143 KZ-a: (1)Tko neovlašteno zvučno snimi nejavno izgovorene riječi drugoga ili tko posebnim napravama neovlašteno prisluškuje nejavno izgovorene riječi drugoga koje mu nisu namijenjene, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine. Da li se prometnica smatra javnim mjestom, odnosno netko tko pored mog vozila nešto priča, priča javno? Očito je da takva kamera nema namjenu prisluškivanja, već snimanja situacije oko vozila, ali ne znam kako zakon gleda na to. (4)Nema kaznenog djela ako su radnje iz stavka 1. i 2. ovoga članka učinjene u javnom interesu ili drugom interesu koji je pretežniji od interesa zaštite privatnosti snimane ili prisluškivane osobe. Interes je imati snimku u slučaju prometne nesreće. Da li bi se to smatralo pretežnijim? Ukratko, da li uopće ima smisla snimati zvuk u vozilu ili mi to može samo stvarati probleme?
  3. Što znači prešutan pristanak? Treba pristanak za snimanje audio snimke ili samo za objavljivanje? Ako kamera u autu snima zvuk, da li je to prekršaj? Ne namjeravam ništa objavljivati, nego u mjestu gdje živim ima svakakvih vozača, pa da imam snimku ako se desi kakva nesreća.
  4. Pozdrav, Ne znam da li se zakon išta promjenio u vezi ovoga od zadnje objave, pa imam par pitanja. Može li osoba koja ima kameru u vozilu, koja snima ispred i iza vozila tijekom vožnje, dobiti kaznu zbog takvog snimanja? Da li na vozilu mora biti negdje jasno istaknuto da postoji kamera? Ako se takvom kamerom snimi npr. prometna nesreća, da li se može priložiti kao dokaz policiji ili sudu? Da li se predaja takve snimke policajcu ili sudu može smatrati objavljivanjem ili dijeljenjem te snimke? Nema konkretne situacije, pitam informativno jer planiram nabaviti autokameru, pa da ne ispadne da neovlašteno snimam ili nešto.
  5. Hvala na odgovoru. Da li rok od 15 dana za podnošenje prigovora kreće od sad ili od kad ponovno razmotre zahtjev? Kako da ja znam da li će oni meni uopće javiti kad dođe rješenje na prigovor ili će čekati da ja sam to provjeravam i da se njima javim?
  6. Mjesto je Zagreb, nije mi ugodno ostavljati email niti broj telefona na javnom forumu, stoga molim kontakt preko pm-a.
  7. Pozdrav, Molim preporuku odvjetnika koji bi mi pomogao pri naplati štete na automobilu osiguranju. Šteta je nastala u lančanom sudaru 3 vozila za koji nisam kriv, nijedno od osiguranja ne priznaje odgovornost te ne znam kako dalje postupati. Nije bilo ozlijeđenih ni smrtno stradalih, samo materijalna šteta popriličnog iznosa (preko 20 000 kuna)
  8. Pozdrav, Dobio sam utemeljeni odgovor od osiguranja drugog vozila. Razlog je jer je njihova osiguranica predala prigovor na kaznu i prekršajni nalog nije pravomoćan. I što sad napraviti? Ja ne vjerujem da već dva i pol mjeseca traje ovaj proces zbog sudara za koji nisam kriv i da nitko ne želi priznati odgovornost.
  9. Pozdrav, U 12. mjesecu sam imao sudar za koji nisam kriv, šteta je prijavljena u Adriatic osiguranje. Moj auto je već popravljen te već tjednima stoji u servisu dok ja čekam odgovor osiguranja. Na telefon se nitko ne javlja, kad sam došao osobno u poslovnicu baš u to vrijeme nije bilo nikog s kim mogu razgovarati u vezi mog predmeta itd... Ja više ne mogu čekati njihov odgovor jer mi auto treba za posao. Htio bih svojim novcem platiti račun popravka te preuzeti auto. Cifra je preko 20 000 kuna, ako je bitno. Zanima me mogu li se pojaviti kakve dodatne komplikacije s osiguranjem i isplatom ako ja platim račun prije odgovora osiguranja, s obzirom da sam kod prijave štete zaokružio da pristajem da se novac uplati direktno servisu? Lijep pozdrav
  10. U potvrdi piše da je protiv oboje podnijeto izvješće o počinjenom prekršaju zbog počinjenog prekršaja iz čl. 51 st.1 kažnjivo po čl. 51 st. 5 s primjenom čl.293 st. 1 ZSPC-a. Neosnovan jer kažu da su utvrdili da je ranije došlo do nezgode između mene i vozila iza mene. Neposredno nakon sudara sam mobitelom slikao nastalu situaciju, vozilo iza mene je bilo zabijeno u moje vozilo, a između drugog i trećeg vozila je bilo nekoliko centimetara razmaka, ne znam da li itko može te slike uvažiti pošto je slikano s mobitela. U policijskoj potvrdi o događaju navedena šteta je na stražnjem dijelu mog vozila, na prednjem i na stražnjem dijelu drugog vozila i na prednjem dijelu trećeg vozila. Prema tome sigurno je došlo do sudara između drugog i trećeg vozila koji je najvjerojatnije pogurnuo drugo vozilo u moje, s obzirom na to da sam ja osjetio samo jedan udarac. Ja bih se najradije žalio na odgovor osiguranja u koje sam već prijavio štetu (trećeg vozila), ali ne znam na temelju čega se žaliti. Ljudi iz servisa su mi preporučili da prijavim štetu u osiguranje drugog vozila, ali bojim se da oni neće priznati izvid štete koji je već napravljen i da ću ja morati plaćati dio popravka. Nisam se dosad našao u ovakvoj situaciji, nisam imao nikada prije sudar i ne znam kako je najbolje postupiti u nastaloj situaciji. Molim za savjet.
  11. Pozdrav, Nastavak priče iz originalne objave... Nakon što sam podigao potvrdu o događaju na policiji, zaključio sam da je vozač trećeg vozila kriv (oštećenja na prednjem dijelu trećeg i na stražnjem dijelu drugog vozila, ja sam osjetio samo jedan udarac), te sam prijavio štetu u njegovo osiguranje. Nakon dan-dva sam dobio izvid štete i s time otišao u ovlašteni servis gdje su me uvjerili da ne bi trebalo biti problema s osiguranjem i da je sve jasno. Dijelovi za vozilo su odmah naručeni i nakon što su stigli obavljen je naknadni izvid štete i vozilo je popravljeno. Međutim, nakon što je vozilo već popravljeno, dobio sam mail od osiguranja u kojem me obavještavaju da su utvrdili da je moj zahtjev za naknadu štete neosnovan. Može neki savjet za daljnje postupanje u vezi ovog?
  12. Pozdrav, Nedavno sam sudjelovao u prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo tri vozila, moje vozilo je bilo prvo. (nema ozlijeđenih, samo materijalna šteta) Policija je izašla na teren, još uvijek se čeka zapisnik o nesreći. Vozač vozila iza mene tvrdi da je vozač trećeg vozila udario u njega i zbog toga je njegovo vozilo udarilo u moje, vozač trećeg vozila nije potvrdio taj scenarij pred policijom. Ja nisam siguran što se događalo iza mene, osjetio sam samo jedan udarac, što sam i rekao policajcima. Moja pitanja u vezi situacije: 1. U osiguranje kojeg vozača trebam prijaviti štetu, ili trebam prijaviti u oba osiguranja? 2. Da li da štetu prijavljujem odmah ili da čekam policijski zapisnik, s obzirom da nisam siguran tko je krivac nesreće?
  13. Pozdrav, 2.10. sam zaustavljen i napuhao sam 0.77 promila. Dobio sam 3000 kuna kaznu i mjesec dana zabranu upravljanja. Na zabranu upravljanja sam pisao prigovor, na visinu kazne se nisam žalio. Danas (21.10.) dobio sam poštom presudu od prekršajnog suda, ukinuta je zabrana upravljanja, ostaje mi platiti sudske troškove i kaznu. U presudi je navedeno da je donesena 8.10. Zanima me od kojeg datuma vrijedi rok od 8 dana za plaćanje 2/3 kazne, od 21.10. kada sam primio presudu, ili od 8.10. kada je presuda donesena? Lijep pozdrav
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija