Jump to content

hlap

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je hlap objavio

  1. hlap

    Nužni dio

    Nisam pravnik. No čitajući legalis čini mi se da ako vrijednost zemlje koju dobili pokriva nužni dio Vi nećete imati prava na dio u kući. Gledaju se i darovi za života. Pogledate malo teme s nužni dijelom po Legalisu. Npr.
  2. Koji dokument najbolje tražiti kao dokaz plaće? Koji dokument traži sud?
  3. Zanima me ide li ova tužba kroz tužbu za podjelu bračne stečevine ili na koji drugi način? Na koji način definirati vrijednost spora po tadašnjoj cijeni ili po današnjoj koja sigurno duplo veća? Navodi li se u tužbi za podjelu bračne imovine i stan koji u suvlasništvu 1/2 svatko, jer to automatski povećava vrijednost spora, a samim time i odvjetničke troškove? Nije mi jasno na koji način tumačiti troškove parničkog postupka (Sastavljanje tužbi i podnesaka). Jasno mi je novčano određivanje troška. Npr. na iznos 1.000.000 trošak odvjetnika za tužbu 10.000 kn, nakon toga tužena strana odgovori pa njoj odvjetnik odgovori (pretpostavljam da piše podnesak) pa je to ponovo 10.000 kn, onda se mi možda dogovorimo i odustanemo od daljneg postupka pa odvjetnik odustaje od tužbe pa to ponovo 10.000 kn. Ako se ne dogovorimo pretpostavljam da nakon svakog ročište odvjetnik nešto piše i to je svaki put 10.000 kn? Nadam se da ste shvatili što pitam?
  4. Poštovani, trebam odvjetnika za obiteljsko pravo i za vlasničku parnicu radi podjele bračne stečevine u Splitu. Molim preporuke u privatne poruke. Hvala Pozdrav
  5. Poštovani, hvala na odgovoru. Što bi bila nadoknada štete u sudačkoj praksi? Pola vrijednosti po kojoj zemlja kupljena prije 15 godina ili veći iznos jer da se ta zemlja sada prodaje vrijedila bi puno više. Stanovi su u vlasništvu ljudi koji kupili stanove, neki suprugove sestre a neki i njenog supruga. Ja ne znam imaju li oni neki dogovor o ustupanju neke od nekretnine mom suprugu nakon našeg razvoda.
  6. Razvodim se od supruga nakon 25 godina braka. No tek sada saznala da on zemlju koju mi kupili prije 15 godina, poklonio svojem ocu bez moje dozvole prije 10 godina, a ona nakon toga svojoj kćeri prije par godina. Te podatke provjerila u zemljišniku. Parcela je podjeljena na više njih. Na njima je napravljene privatna kuća kćeri i dvije zgrade s više stanova s različitim vlasnicima. Ta zemlja kupljena kao oranica, naivno vjerovala da ta zemlje nije građevna i da smo i dalje njeni vlasnici. Ta zemlja je prije 15 godina kupljena za 80.000 Eur, no da je sada prodajemo vrijedila bi puno više. Kakva su moja prava s obzirom na podjelu bračne stečevine nakon toliko godina? Kako dokazati da on poklonio bez moje dozvole i da ja to sve ove godine nisam znala? Mogu li uopće dobiti i polovicu iznosa za koju kupili zemlju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija